E3 2018: Το Anthem είναι η απάντηση της EA στην επιτυχία του Destiny

by K Admin

 

Ένας από τους τίτλους που μαγνήτισαν τα βλέμματα στην εκδήλωση της EA πριν λίγα 24ωρα ήταν αδιαμφισβήτητα το Anthem. Ο τίτλος που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια από τη BioWare και θα κυκλοφορήσει στις 22 Φεβρουαρίου του 2019 σε PS4, Xbox One και PC, αποτελεί την απάντηση της EA στο Destiny της Activision και την επιτυχία που σημείωσε αυτό.

Σε έναν κόσμο, τη δημιουργία του οποίου οι θεοί δεν ολοκλήρωσαν ποτέ, η ανθρωπότητα μοχθεί καθημερινά για να επιβιώσει. Φορώντας τις exosuits τους λοιπόν (γνωστές και ως “Javelins”) εκείνες τις καταπληκτικές, φουτουριστικές στολές που τους προσδίδουν εντυπωσιακές ικανότητες, οι λεγόμενοι Freelancers πασχίζουν καθημερινά να αλλάξουν τον ρου της ιστορίας υπέρ των ανθρώπων.

Έχοντας κλέψει την παράσταση πέρυσι λοιπόν, η BioWare φρόντισε φέτος να μας δώσει μια καλύτερη εικόνα από κάθε τομέα του παιχνιδιού: το gameplay, τους εχθρούς που θα συναντήσουμε σε αυτό, τα περιβάλλοντα, τον κόσμο. Η BioWare μας έχει συνηθίσει άλλωστε σε sci-fi παραγωγές (Mass Effect κανείς;) οπότε εικάζουμε πως η σύλληψη και η ανάπτυξη του σύμπαντος του Anthem δεν αποτέλεσε ποτέ πρόβλημα –αν και είμαστε βέβαιοι ότι η δράση του τίτλου ήταν κάτι το καινούριο για το στούντιο από τον Καναδά.

 

 

H EA ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της πως το Anthem δεν πρόκειται να διαθέτει loot boxes. Θα προσφέρει στους παίκτες τη δυνατότητα να αγοράσουν περιεχόμενο διακοσμητικού χαρακτήρα (skins και στολές υποθέτουμε) αλλά σε κάθε περίπτωση θα γνωρίζει τι παίρνει με κάθε αγορά του. Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε ότι το προς πώληση περιεχόμενο δεν θα επηρεάζει το gameplay του παιχνιδιού.

Τι μπορούμε να περιμένουμε λοιπόν από το Anthem; Βάσει των όσων είδαμε φέτος αλλά και πέρυσι τέτοια εποχή, έναν πλούσιο κόσμο και μια ενδιαφέρουσα ιστορία που θα φέρουν αμφότερα την υπογραφή της BioWare, έναν sci-fi τίτλο με βάθος στο gameplay του και μια πολυδάπανη παραγωγή στην οποία η EA βασίζει πολλά. Δεν έχουμε αμφιβολία για την ποιότητα του τίτλου –είναι δεδομένο πως η BioWare έχει δοθεί ολοκληρωτικά σε αυτό. Το ερώτημα είναι κατά πόσο το Anthem θα είναι σε θέση να ξεχωρίσει σε έναν κόσμο γεμάτο Destiny και Halo.

 

 

Αν κοιτάξεις προσεκτικά τα τρέιλερ που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής για το παιχνίδι, θα σου δοθεί η εντύπωση ότι σαν να τα έχεις ξαναδεί κάπου όλα αυτά. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος του Anthem είναι να αποδειχθεί ένα deja vu, ένα παιχνίδι που αντί να διαμορφώσει τη δική του ταυτότητα, θα προτιμήσει να υιοθετήσει αυτή ενός άλλου franchise. Στους διαδρόμους του Convention Center του Λος Άντζελες, άπαντες προσφωνούν το Anthem ως… Destiny 3, αναδεικνύοντας έτσι την παγίδα από την οποία θα πρέπει να ξεφύγουν EA και BioWare.

Η BioWare μας έχει προσφέρει στο παρελθόν κόσμους, ιστορίες, franchises και σειρές που έμειναν στην ιστορία και ξεχώρισαν για την πρωτοτυπία τους. Από τα Dragon Age και τα Mass Effect, μέχρι τα Baldur’s Gate και τα Old Republic/Knights of the Old Republic λίγο παλιότερα. Γιατί να μην κάνει τα μαγικά της για ακόμα μια φορά με το Anthem; Υπομονή, σε κάτι παραπάνω από οκτώ μήνες, θα έχουμε την απάντησή μας…

Μπορείς να δεις ακόμη