|  |  | 

CHEF ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ Συνταγές

Scones – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

ΥΛΙΚΑ

  • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 85 γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 175 ml. γάλα χλιαρό
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 αυγό, κι έξτρα 1 αυγό για το άλειμμα
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 100 γρ. δάκρυα σοκολάτας
  • Μαρμελάδα, για το σερβίρισμα
  • Σιρόπι σφενδάμου, για το σερβίρισμα

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σ’ ένα μπολ βάζεις το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το baking powder, το αλάτι και το βούτυρο και τα τρίβεις με τα χέρια μέχρι να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. Ενώνεις σ’ ένα μπολ το γάλα, το αυγό, τη βανίλια και το λεμόνι και τα προσθέτεις στο μείγμα μαζί με τα στερεά μας υλικά. Έπειτα ρίχνεις τις σταφίδες και τη σοκολάτα στη ζύμη και τα πλάθεις ελάχιστα μέχρι να γίνει μία ενιαία ζύμη. Απλώνεις τη ζύμη σε σχήμα δίσκου, πάχους 3 εκ. πάνω σε διάφανη μεμβράνη, τη σκεπάζεις και τη βάζεις για μια ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Κόβεις το ζυμάρι στα οχτώ, σαν να κόβεις κομμάτια για πίτσα και τα τοποθετείς πάνω σ’ ένα ταψί του φούρνου όπου έχεις στρώσει λαδόκολλα. Μ’ ένα πινέλο αλείφεις τα scones με χτυπημένο αυγό και τα ψήνεις για 15 λεπτά, στους 200 βαθμούς, στον αέρα. Μόλις ψηθούν τα scones τ' αφήνεις να κρυώσουν καλά και τα κόβεις κατά μήκος. Απλώνεις τη μαρμελάδα στην κομμένη πλευρά και σερβίρεις.

 

TIPS

Μπορείς ν’ αφαιρέσεις τις σταφίδες και να προσθέσεις 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Δείτε ακόμη Άρθρα