E3 2018: Το The Last of Us Part II φιλούσε υπέροχα

by K Admin

 

Έχετε αναρωτηθεί πόση μπορεί να είναι η διάρκεια ενός φιλιού; Σαφέστατα, σύμφωνα με τον Albert Einstein, ο χρόνος είναι κάτι σχετικό, όμως στην περίπτωση της Ellie και της Dina, το τρυφερό τους φιλί μοιάζει να διαρκεί πολύ περισσότερο από τα τρία λεπτά του τρέιλερ του The Last of Us Part II που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής της στην E3 η Sony.

Η αλήθεια είναι πως ούτε η E3, ούτε το gaming μας είχαν συνηθίσει σε σκηνές σαν κι αυτή της Ellie με την παρτενέρ της. Κι όμως, το τελευταίο –χρονικά- τρέιλερ για το The Last of Us Part II αποδεικνύει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο πως τα video games ως  βιομηχανία, αγορά και κοινό, έχουν ωριμάσει τόσο ώστε να είναι σε θέση να προσεγγίσουν καταστάσεις που στο παρελθόν θα ήταν “faux pas”.

 

 

Μη σε ξεγελούν όμως τα παραπάνω. Το The Last of Us Part Ii απ’ ό,τι φαίνεται, δε θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τον προκάτοχό του από πλευράς δράσης και gameplay αφού η Ellie, πέντε χρόνια μετά την περιπέτειά της με τον Jason στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, έχει εξελιχθεί σε μία εξαιρετικά ικανή ενήλικα –αν και σύμφωνα με την Ashley Johnson, την ηθοποιό που την ενσαρκώνει, «είναι η Ellie που θυμόμαστε από το The Last of Us με περισσότερη αυτοπεποίθηση». Παρακολουθούμε την Ellie να ξεγλιστρά από τους αντιπάλους της, να τους αιφνιδιάζει, να περνά απαρατήρητη και να χρησιμοποιεί μαχαίρια, όπλα και βέλη για να τους εξουδετερώσει.

Το στόρι του παιχνιδιού εστιάζει στην Ellie και ένα συγκεκριμένο γεγονός που άλλαξε άρδην τη ζωή της –και την ίδια- στο Jackson. Η δε πρωταγωνίστρια, ως χαρακτήρας, είναι ιδιαίτερα πολυσχιδής, αντιμετωπίζοντας διαφορετικά την κάθε κατάσταση που βιώνει. Εκεί είναι που έχει δώσει βάρος η Naughty Dog, θέλοντας να προσφέρει μια δυνατή και φορτισμένη συναισθηματικά εμπειρία, αντίστοιχη με εκείνη του πρώτου The Last of Us. Ναι μεν θα χρειαστεί να μοχθήσεις για να επιβιώσεις, όμως παράλληλα θα δεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού να ξεδιπλώνεται μπροστά σου σιγά-σιγά ολόκληρη η προσωπικότητα της Ellie.

Η αλληλεπίδρασή της με το περιβάλλον αυτή τη φορά είναι βαθύτερη και ουσιαστικότερη. Οι μάχες, επίσης, θα είναι απαιτητικότερες, αφού οι αντίπαλοι (οι ανθρώπινοι αντίπαλοι, τουλάχιστον) είναι ξεκάθαρα σε θέση να επικοινωνούν μεταξύ τους, κάνοντας τη ζωή σου ακόμα πιο δύσκολη. Η Naughty Dog έχει προσεγγίσει διαφορετικά την κάθε τοποθεσία στο παιχνίδι, προσδίδοντάς της επιπλέον ύψος για να δώσει στον παίκτη τη δυνατότητα να προσεγγίσει κάθε κατάσταση όπως εκείνος επιθυμεί. Δε γνωρίζουμε αν η Ellie έμαθε επιτέλους να κολυμπάει (κλασσικό πρόβλημα στο πρώτο παιχνίδι) όμως είναι σε θέση να δημιουργήσει πλήθος αντικειμένων που θα τη βοηθήσουν στις περιπέτειές της μέσω ενός υπερπλήρους και λειτουργικού συστήματος crafting.

 

Αν και τα γραφικά στο τρέιλερ που διέθεσε η Sony μιλούν από μόνα τους, αξίζει τον κόπο να πούμε δυο κουβέντες και γι’ αυτά. Οι τεχνολογίες που ανέπτυξε η Naughty Dog στο Uncharted 4 είναι όλες παρούσες εδώ, ενισχύοντας σημαντικά τα γραφικά και προσφέροντάς μας πρόσωπα με απίστευτο βαθμό λεπτομέρειας στην εμφάνιση και τις κινήσεις τους. Δες το δέρμα, τους πόρους, τα μάτια, τις συσπάσεις των μυών, τον τρόπο που έρχονται σε επαφή τα χείλη της Ellie και της Dina και θα καταλάβεις τι εννοούμε.

Το The Last of Us Part II θα κυκλοφορήσει πιθανότατα το 2019. Η Sony ανακοίνωσε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα ημερομηνία διάθεσης μόνο όταν είναι 100% σίγουρη γι’ αυτή και δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει αποκαλύψει το παραμικρό, είναι μάλλον δύσκολο –έως αδύνατο- να δούμε το παιχνίδι φέτος –εννοείται ότι θα είναι αποκλειστικότητα του PS4. Δεν πειράζει, ευκαιρία να «φρεσκάρεις» στη μνήμη σου την εκπληκτική εμπειρία του πρώτου The Last of Us μέσω της remastered έκδοσής του όσο προλαβαίνει

Μπορείς να δεις ακόμη