E3 2019: Project Scarlett, αυτό είναι το επόμενο Xbox!

by K Admin

 

Η συνέντευξη Τύπου της Microsoft στην Ε3 2019 ήταν ένα φαντασμαγορικό σόου με πολλές ανακοινώνεις, trailers αλλά και πολλές εκπλήξεις για τους gamers. Μία από αυτές τις εκπλήξεις ήταν και η αποκάλυψη του επόμενου Xbox, το οποίο έρχεται με την κωδική ονομασία Project Scarlett.

Ο επικεφαλής του τμήματος Xbox, Φιλ Σπένσερ, ανέβηκε στη σκηνή και μας έδωσε μια πρώτη ιδέα για το μέλλον την πλατφόρμας. Όπως επιβεβαίωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος, η ίδια ομάδα που ανέλαβε την ανάπτυξη του Xbox One X, έχει αναλάβει και την ανάπτυξη του επόμενου Xbox, με το gaming να αποτελεί το πιο βασικό στοιχείο της επερχόμενης κονσόλας.

Η Microsoft κάνει λόγο για την ισχυρότερη κονσόλα Xbox που σχεδιάστηκε ποτέ, με την εταιρεία να σημειώνει ότι θα διαθέτει τη μεγαλύτερη επεξεργαστική δύναμη από κάθε άλλη γενιά. Συγκεκριμένα, το νέο Xbox έρχεται εξοπλισμένο με έναν custom επεξεργαστή Zen 2 και την τελευταίας γενιάς κάρτα γραφικών Navi της AMD, ενώ όλα τα παραπάνω θα συνοδεύονται από μνήμες RAM GDDR6. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μία κονσόλα τέσσερις φορές ισχυρότερη από το Xbox One X, την ίδια στιγμή που θα υποστηρίζει έως 8Κ ανάλυση και refresh rate στα 120FPS.

Στις υψηλές επιδόσεις της νέας κονσόλας Xbox θα συμβάλει και ένας ειδικά σχεδιασμένος SSD, ο οποίος σύμφωνα με την εταιρεία, θα μειώνει στο ελάχιστο τους χρόνους φόρτωσης και θα λειτουργεί παράλληλα και ως virtual RAM.

Επιπλέον, μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, ο Φιλ Σπένσερ επιβεβαίωσε -σε μέσο του εξωτερικού- ότι το Project Scarlett θα προσφέρει disc drive, πράγμα που σημαίνει ότι θα υποστηρίζει κανονικά φυσικούς δίσκους. Έτσι, οι χρήστες θα έχουν την επιλογή να αγοράσουν τα παιχνίδια τους όπως εκείνοι επιθυμούν.

Η επόμενη γενιά του Xbox έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020.

 

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη