Εγκαινίασε το νέο σου gaming laptop

Μόλις έβγαλες από το κουτί το ολοκαίνουργιο gaming laptop σου, με το οποίο θα απολαύσεις όλα τα αγαπημένα σου παιχνίδια. Το νέο σου απόκτημα διαθέτει μια ισχυρή κάρτα γραφικών, έναν ισχυρό επεξεργαστή, μια υπέροχη οθόνη και πολλά σημαντικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν σημαντικό φορητό σταθμό για gaming.

Είναι λογικό λοιπόν να ανυπομονείς να πατήσεις το “power” για να παίξεις τα καλύτερα PC games που κυκλοφορούν. Πριν ξεκινήσεις την εγκατάσταση των πιο πρόσφατων τίτλων, σου συστήνουμε να αφιερώσεις λίγα λεπτά για να διαβάσεις τον παρακάτω οδηγό. Έτσι θα διαμορφώσεις τα Windows 10 με βάση τις gaming-ανάγκες σου και να κάνεις ακόμα καλύτερες τις διαδραστικές περιπλανήσεις σου!

 

Προσάρμοσε τις ενημερώσεις των Windows σύμφωνα με τις ανάγκες σου

Φαντάσου να βρίσκεσαι κοντά στο φινάλε ενός δύσκολου αγώνα στο PUBG και ξαφνικά να κάνει επανεκκίνηση ο υπολογιστής. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω απαραίτητης εγκατάστασης ενός πρόσφατου Windows Update. Ίσως μετά να μην έχεις και τόση όρεξη για gaming.

Για να σταματήσεις αυτή την ενοχλητική εμπειρία, άνοιξε τις ρυθμίσεις – Ενημέρωση και ασφάλεια (πατώντας το πλήκτρο Windows + Q) και πληκτρολόγησε Ενημερώσεις στο πλαίσιο αναζήτησης. Στη συνέχεια, κάνε κλικ στην επιλογή Αλλαγή ωρών ενεργής χρήσης. Eκεί μπορείς να ορίσεις τις ενεργές ώρες χρήσης για αυτόματη λήψη και εγκατάσταση των τελευταίων ενημερώσεων. Έτσι, θα γίνονται οι ενημερώσεις μόνο όταν δεν χρησιμοποιείς τον υπολογιστή για gaming. Μπορείς ακόμη να κάνεις κλικ στο “Επιλογές για προχωρημένους” και στο παράθυρο που θα ανοίξει να ενεργοποιήσεις την επιλογή “Παύση ενημερώσεων” (για να θέσεις σε προσωρινή παύση την εγκατάσταση των ενημερώσεων).

 

Απενεργοποίησε το mouse acceleration (επιτάχυνση ποντικιού)

Τα Windows 10 έρχονται με πολλά εργαλεία και βοηθητικά προγράμματα που μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης. Ωστόσο, δεν βοηθάνε πολύ στο gaming. Ένα από αυτά είναι το mouse acceleration το οποίο επιτρέπει στον δείκτη του ποντικιού να κινείται όχι μόνο με βάση την ανίχνευση και τις μετρήσεις της φυσικής κίνησης, αλλά και με βάση την ταχύτητα. Όταν όμως χρησιμοποιείς ένα gaming mouse, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ευαισθησία του ποντικιού κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να το απενεργοποιήσεις.

Για να το κάνεις αυτό, πήγαινε: Ρυθμίσεις > Συσκευές > Ποντίκι > Πρόσθετες επιλογές ποντικιού > καρτέλα Επιλογές δείκτη και στην ομάδα Κίνηση, κατάργησε την επιλογή Βελτίωση της ακρίβειας δείκτη. Τώρα μπορείς να πειραματιστείς με τις ρυθμίσεις ταχύτητας δείκτη για να βρεις την πιο βέλτιστη για σένα ρύθμιση.

 

 

Ενημέρωσε τα προγράμματα οδήγησης της κάρτας γραφικών

Τη στιγμή που κάνεις την πρώτη εκκίνηση στο gaming laptop σου, θα ξεκινήσει με τις εργοστασιακές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Αυτό περιλαμβάνει τις αρχικές εκδόσεις των προγραμμάτων οδήγησης (drivers) της κάρτας γραφικών. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα πρόκειται για παρωχημένες εκδόσεις και σίγουρα θα χρειαστούν ενημέρωση. Η ενημέρωση των drivers της κάρτας γραφικών είναι ιδιαίτερα σημαντική διαδικασία για την ομαλή λειτουργία της κάρτας: βελτιστοποιεί στο μέγιστο την απόδοση της κάρτας γραφικών, ενώ είναι απαραίτητη για να μπορέσεις να παίξεις όλους τους προσφάτους τίτλων παιχνιδιών.

Ανάλογα την κάρτα γραφικών (Nvidia ή AMD) που έχει το laptop σου, θα χρειαστεί να κατεβάσεις τους drivers από την ιστοσελίδα του κατασκευαστή.

 

Απενεργοποίησε τα οπτικά εφέ των Windows 10

Τα οπτικά εφέ των Windows 10 μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την επεξεργαστική ισχύ του gaming laptop σου. Οπότε θα θέλεις να τα απενεργοποιήσεις αν θέλεις να αποφύγεις ζητήματα επιδόσεων κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, όπως μειώσεις ρυθμού καρέ (frame drops).

Πάτησε πλήκτρα «Windows» + «Q» και, στη συνέχεια, πληκτρολόγησε «Προχωρημένους». Κάνε κλικ στην επιλογή “Προβολή των ρυθμίσεων του συστήματος για προχωρημένους” και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επίλεξε: Επιδόσεις > Ρυθμίσεις και κλικ στην επιλογή “Προσαρμογή”. Τώρα μπορείς να καταργήσεις όλα τα περιττά οπτικά εφέ στο περιβάλλον χρήσης του λειτουργικού, από την Εμφάνιση μικρογραφιών μέχρι την Εμφάνιση σκιάς κάτω από τα παράθυρα.

 

«Κατέβασε» τον Steam client

To Steam είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα ψηφιακής διανομής παιχνιδιών για υπολογιστές. Εκεί μπορείς να βρεις μια εκτεταμένη συλλογή τίτλων. Πήγαινε στην κεντρική σελίδα του Steam και κατέβασε τον Steam client. Η εγκατάστασή του είναι πολύ απλή. Άνοιξε το αρχείο που μόλις κατέβασες και ακολούθησε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη. Θα χρειαστεί να εγγραφείς (αν δεν το έχεις ήδη κάνει) για να το χρησιμοποιήσεις, αλλά παρέχεται εντελώς δωρεάν. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεις ότι η πλατφόρμα θα είναι πάντα ενημερωμένη, ενώ θα έχεις πρόσβαση σε όλα τα παιχνίδια σου από μια κεντρική βιβλιοθήκη.

 

Τα βασικά βήματα έγιναν! Τώρα μπορείς να αρχίσεις να κατεβάζεις τους τίτλους που θέλεις να παίξεις από την ψηφιακή βιβλιοθήκη σου ή να εγκαταστήσεις παιχνίδια που έχουν αγοραστεί σε φυσική μορφή. Μπορείς επίσης να κατεβάσεις και μια εφαρμογή όπως το Discort για να συνομιλείς με φίλους ή να συμμετάσχεις σε chat rooms και gaming parties που βασίζονται σε VoIP (Voice over IP).

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη