Εκμεταλλεύσου έξυπνα τις προσφορές και τις εκπτώσεις όλο τον χρόνο !

 

Με τόσες προσφορές που πραγματοποιούνται μέσα στο χρόνο, δεν είναι εφικτό να ενημερώνεσαι για όλα τα εκπτωτικά προϊόντα έγκαιρα. Για να επωφελείσαι όμως από αυτές, πρέπει να είσαι οργανωμένος. Κράτα στο νου σου τα παρακάτω κόλπα κι ενσωμάτωσέ τα σε μια καλή στρατηγική αγορών. Έτσι θα είσαι όλο το χρόνο ενήμερος.

Η περίοδος των εκπτώσεων αλλά κι οι καθιερωμένες πια μέρες των προσφορών, όπως η Black Friday, δεν αποτελούν τις μόνες ευκαιρίες να κάνεις οικονομικές αγορές. Έχουν και τα μειονεκτήματά τους. Σκέψου πως μέσα σε μια μικρή χρονική περίοδο έχεις να ανταγωνιστείς εκατοντάδες αγοραστές που επιδίδονται σε κυνήγι προσφορών άνευ προηγουμένου.

Αυτό για εσένα που χτίζεις στρατηγικά γύρω από τις αγορές σου, μπορεί να είναι εμπόδιο. Άρα το πρώτο βήμα είναι να πιστεύεις πως παρόλο που έχασες κάποιες προσφορές, θα πετύχεις άλλες και μάλιστα καλύτερες.

 

1. Κάνε εγγραφή σε newsletters

 

Τα περισσότερα καταστήματα στέλνουν Newsletter. Μπορείς να γραφτείς δίνοντας το e-mail σου και ξέρεις πως θα ενημερώσε απευθείας για όλες τις προσφορές. Δημιούργησε έναν φάκελο στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο ώστε να αποθηκεύονται εκεί. Έτσι δε θα παρεμβάλλονται στα καθημερινά σου e-mail.

Μέσω του newsletter μπορείς να χαζεύεις, όταν έχεις χρόνο, όλες τις προσφορές από όλα τα καταστήματα που παρακολουθείς. Μπορείς να κάνεις εύκολα συγκρίσεις και να αποθηκεύεις αυτά που σε ενδιαφέρουν. Δεν πρόκειται για ενοχλητικά notifications που σε διακόπτουν συχνά. Έρχονται σιωπηλά e-mail και τα βλέπεις όταν θέλεις εσύ. Φρόντισε μόνο να τα ελέγχεις συχνά, γιατί κάποιες προσφορές λήγουν σύντομα.

 

 

2. Social Media

Τα Social media λειτουργούν υπέρ σου. Ειδικά μέσω του Facebook μπορείς να βλέπεις σε σχεδόν σε ζωντανό χρόνο τις προσφορές και μάλιστα να ανταλλάσσεις γνώμες στα comments με άλλους χρήστες που έχουν αγοράσει το προϊόν και το σχολιάζουν. Μπορείς επίσης να επικοινωνήσεις με το ίδιο το κατάστημα. Ενδεχομένως, μπορεί να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση και να μην απαντηθεί το αίτημα σου άμεσα, όμως σε κάθε περίπτωση είναι ευκολότερο από το να πας μέχρι το κατάστημα. Φαντάσου πόσο κερδισμένος είσαι σε προσφορές με περιορισμένα κομμάτια. Φαντάσου να έπρεπε να ντυθείς και να πας μέχρι το κατάστημα για να διεκδικήσεις την προσφορά, την ώρα που κάποιος δεσμεύει το τελευταίο κομμάτι από το κρεβάτι του με ένα μόνο άγγιγμα.

 

 

3. Κάνε βόλτες στα καταστήματα

Όσο βολικό κι αν είναι το Internet, μια επίσκεψη από κοντά θα κεντρίσει όλες σου τις αισθήσεις. Η φωτογραφία από μια τηλεόραση ή μια soundbar δεν θα καταφέρει να σου δείξει τι πραγματικά προσφέρει το προϊόν στις αισθήσεις σου. Βάλε το ηχείο να δώσει όλο το μπάσο. Κοίταξε την οθόνη από όλες τις γωνίες. Παίξε με τις αποστάσεις και φαντάσου τα αντικείμενα πως θα ταίριαζαν στον χώρο σου. Διαβάζοντας μόνο τα χαρακτηριστικά ψηφιακά δεν θα έχεις ποτέ ολοκληρωμένη εικόνα.

 

 

 

4. Διαπροσωπικές σχέσεις

Κάνε ερωτήσεις στα καταστήματα. Οι άνθρωποι εκεί βρίσκονται για να σε εξυπηρετήσουν. Ζήτησε τη γνώμη τους. Θα σου δώσουν ιδέες που δεν έχεις σκεφτεί. Μπορεί να μην ισχύει τώρα μια προσφορά όμως ξέρουν πως σε λίγο καιρό θα πέσουν οι τιμές σε συγκεκριμένα προϊόντα. Μάθε τι συμβαίνει από πρώτο χέρι.

 

 

5. Συνδυαστικές προσφορές

Ένας εκτυπωτής θα συνδυαστεί με ένα σετ από μελάνια. Μια τηλεόραση θα δέσει με μια soundbar. Αυτοί είναι συνδυασμοί που συνηθίζεται να κάνουν τα καταστήματα σε ανύποπτους χρόνους. Είναι έξυπνοι συνδυασμοί που ταιριάζουν μεταξύ τους και σίγουρα θα σε βολέψουν. Αυτές είναι προσφορές με μικρή διάρκεια ζωής γιατί αφορούν λίγα κομμάτια που πρέπει να εξαντληθούν. Συνήθως εμφανίζονται για λίγο σε αφίσες εντός καταστήματος ή online. Έχε το νου σου!

 

 

6. Αγορές με κάρτες

 

 

Ειδικά τώρα οι τράπεζες δημιουργούν πολύ ελκυστικές προτάσεις αγορών, κυρίως με την εξαργύρωση ή απόκτηση πόντων αγορών. Σκέψου πόσα έχεις να κερδίσεις όταν πέρα από τη μείωση τιμών λόγω προφορών, πάρεις πίσω και επιστροφή χρημάτων.

 

 

7. Επιστράτευσε τους φίλους σου

Βάλε και τους φίλους σου στο κόλπο και μοιράστε τον κόπο. Κάτι θα σου ξεφύγει όσο καλός κι αν είσαι. Αν είστε πολλοί δεν θα σας ξεφύγει τίποτα. Και φυσικά θα έχεις καλή παρέα και μια δεύτερη άποψη βγαίνοντας στα μαγαζιά.

 

 

8. Μείνε ενήμερος

Κανείς δεν νικάει τον σωστά ενημερωμένο χρήστη. Αυτόν που ξέρει τις εξελίξεις και προς τα που κινείται η αγορά. Όταν γνωρίζεις μια νέα τεχνολογία από τη στιγμή που ανακοινώνεται, μπορείς να καταλάβεις πότε θα βγει στην αγορά. Και τότε θα μπορείς να κάνεις έξυπνες κινήσεις αγοράζοντας τα προϊόντα που τώρα μπορεί να είναι πολύ ακριβά, όμως σε λίγο οι τιμές τους θα πέσουν κατακόρυφα. Όταν αρχίζουν οι τηλεοράσεις των ξέρεις πως σηματοδοτείται πτώση τιμών στις . Κι εκεί ξεκινούν οι προσφορές. Φτιάξε λοιπόν τα δικά σου deals!

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη