“Έξυπνοι” ψυγειοκαταψύκτες: Η νέα γενιά στη συντήρηση τροφίμων!

by K Admin

 

Νέα δεδομένα στη συντήρηση των τροφίμων από μοντέλα υψηλής τεχνολογίας που μπορούν να «συνομιλούν» με το smartphone, ή το tablet σου.

 

Πώς θα σου φαινόταν αν ο ψυγειοκαταψύκτης μπορούσε να σε… διαβεβαιώσει πως δεν πρόκειται ποτέ να χαλάσουν τα τρόφιμά σου επειδή ξέχασες ανοιχτή την πόρτα, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα σε ειδοποιήσει στο smartphone, ή το tablet σου – ακόμη κι αν δεν είσαι στο σπίτι;

 

Αυτή είναι μία μόνο απ’ τις εντυπωσιακές δυνατότητες που προσφέρουν τα «έξυπνα» ψυγεία, για να κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά σου και να σου εξασφαλίσουν πως τα ψώνια σου θα σε «περιμένουν» στη συντήρηση, ή την κατάψυξη διατηρημένα στην εντέλεια. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να συνδέσεις τον ψυγειοκαταψύκτη στο οικιακό δίκτυο Wi-Fi σου και να «κατεβάσεις» στο smartphone, ή το tablet την εφαρμογή του κατασκευαστή. Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα, μέσα απ’ το application, θα μπορείς να ελέγχεις βασικές λειτουργίες της συσκευής, και να λαμβάνεις ενημερώσεις απ’ αυτήν, ακόμη κι απ’ τη δουλειά, ή το σουπερμάρκετ.

 

Ενημερώσου απ’ το… ψυγείο

 

Μέσω ενός συστήματος αναφορών, η ίδια η συσκευή σου θα σ’ ενημερώνει στο smartphone, ή το tablet για την κατάστασή της – όπως για παράδειγμα, αν έχεις ξεχάσει ανοιχτή την πόρτα, ή αν για οποιονδήποτε άλλο λόγο έχει αρχίσει ν’ αυξάνει η θερμοκρασία στο εσωτερικό της.

 

Ρίξε μια ματιά στο εσωτερικό του από οπουδήποτε

 

Ορισμένα «έξυπνα» μοντέλα έχουν κάμερες στο θάλαμο συντήρησης, οι οποίες μπορούν να μεταδώσουν ασύρματα την εικόνα στο τηλέφωνό σου, όπου κι αν βρίσκεσαι. Επομένως, δε θα χρειαστεί ποτέ ξανά να «πονοκεφαλιάσεις» μπροστά απ’ τα ράφια του σουπερμάρκετ, για να θυμηθείς αν π.χ. σου έχει τελειώσει το γάλα, ή αν έχεις αβγά. «Τρέξε» απλώς την εφαρμογή, και ρίξε μια ματιά μέσα στο ψυγείο.

 

 

 

 

Ενεργοποίησε από μακριά τη λειτουργία ταχείας κατάψυξης

 

Έχεις πάει για τα ψώνια της εβδομάδας, αλλά αυτή τη φορά ξέχασες να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία της ταχείας κατάψυξης; Αν είχες ένα κλασικό ψυγείο, τότε θα έπρεπε να συμβιβαστείς με το γεγονός ότι ο θάλαμος της κατάψυξης δεν πρόκειται να «υποδεχτεί» τα καινούρια σου τρόφιμα στην ελάχιστη θερμοκρασία, για να διατηρήσει καλύτερα την ποιότητα και τη φρεσκάδα τους. Με το «έξυπνο» μοντέλο που έχεις όμως αγοράσει, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς: «άνοιξε» την εφαρμογή απ’ το smartphone και ρύθμισε το θάλαμο πριν επιστρέψεις σπίτι.

 

Κρύωσε γρήγορα και με ασφάλεια κρασί και αναψυκτικά

 

 

Ορισμένες «έξυπνες» συσκευές βάζουν τέλος στους δισταγμούς που ίσως είχες μέχρι τώρα όπως π.χ. να χρησιμοποιήσεις την κατάψυξη για να κρυώσεις το κρασί, τις μπίρες και τα αναψυκτικά, επειδή φοβόσουν μήπως τα ξεχάσεις. Κι αυτό γιατί, ενεργοποιώντας την αντίστοιχη λειτουργία, το ψυγείο θα σε ειδοποιήσει στο κινητό ή στο tablet σου μόλις μειωθεί η θερμοκρασία τους και είναι έτοιμα προς κατανάλωση.

 

Διατήρησε καλύτερα τα τρόφιμά σου

 

Συγκριτικά με το πάνελ που έχουν τα συμβατικά ψυγεία, οι εφαρμογές είναι πολύ πιο «φιλικές» στη χρήση, δίνοντάς σου, επομένως, τη δυνατότητα να προσαρμόσεις πολύ πιο εύκολα τη λειτουργία του «έξυπνου» μοντέλου σου στα τρόφιμα που βρίσκονται στο εσωτερικό του. Ακόμη καλύτερα, ορισμένοι κατασκευαστές έχουν προσθέσει στα applications χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη διατήρηση κάθε είδους φαγώσιμου, όπως επίσης και πληροφορίες για τη διατροφική τους αξία.

 

Δες εδώ Ψυγειοκαταψύκτες.

 

Μπορείς να δεις ακόμη