Έρχονται φθηνότερα expansion card για τις κονσόλες Xbox Series X/S

by Zikou Stella

Αν είσαι κάτοχος μίας κονσόλας τελευταίας γενιάς θα έχεις σίγουρα διαπιστώσει το πόσο εύκολα γεμίζει ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος με μερικά μόνο παιχνίδια και ειδικά αν αυτά είναι ΑΑΑ. Οπότε, είναι φυσικό να σε ενδιαφέρει να έχεις περισσότερο χώρο για μεγαλύτερη ευελιξία.

Μία λύση είναι να συνδέσεις στην παιχνιδομηχανή σου έναν εξωτερικό USB σκληρό δίσκο, ο οποίος θα προσφέρει επιπλέον χώρο για προσωπικά αρχεία και games, αλλά θα υποστηρίζει μόνο «ελαφρά σε απαιτήσεις βιντεοπαιχνίδια» ή backwards compatible τίτλους. Αν πραγματικά θες να υποστηρίζει τις απαιτήσεις των σύγχρονων next gen games θα πρέπει υποχρεωτικά να επενδύσεις σε μία ειδική κάρτα επέκτασης, η οποία θα έχει την ταχύτητα και τις συνολικές επιδόσεις του εσωτερικού SSD.

 

 

Μέχρι πριν από λίγο καιρό, για τους κατόχους Xbox Series X ή S η μόνη διαθέσιμη επιλογή στην αγορά ήταν η Seagate με τα Xbox Storage Expansion Card σε χωρητικότητες 512 GB, 1 TB και 2 TB. Μάλιστα, η 2 TB εκδοχή ήταν και τσιμπημένη σε τιμή ακριβώς λόγω της ποιότητας κατασκευής και των εξαιρετικών επιδόσεων.

Σε κάθε περίπτωση, οι φίλοι και η κοινότητα του Xbox ζητούσε περισσότερες εναλλακτικές και φαίνεται ότι η επιθυμία αυτή γίνεται πραγματικότητα. Έτσι, εμφανίστηκε και άλλος κατασκευαστής, η Western Digital, με την κάρτα επέκτασης μνήμης WD Black Expansion Card for Xbox Series X/S.

Ειδικότερα, η κάρτα αυτή προσφέρει 1 TB αποθηκευτικού χώρου, με υψηλές επιδόσεις και ελκυστικότατη τιμή. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια κάρτα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου για Xbox που δεν κατασκευάζεται από τη Seagate.

 

 

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα θετικό νέο για τους καταναλωτές, αφού αυξάνεται ο ανταγωνισμός, οπότε θα υπάρχουν περισσότερα προϊόντα σε πιο καλές τιμές. Ήδη στην αγορά των ΗΠΑ εμφανίστηκαν οι πρώτες μειώσεις τιμής και λογικά θα φτάσουν και στη χώρα μας, ενώ πιθανότατα να δούμε τέτοια expansion card και από άλλες εταιρείες στο μέλλον.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη