Εργαλεία μπαταρίας για τέλεια φροντίδα κήπου

by Zikou Stella

Η άνοιξη είναι η καταλληλότερη εποχή για την ανανέωση των φυτών, στον κήπο ή στο μπαλκόνι μας. Αν θέλεις να δημιουργήσεις έναν ανθισμένο κήπο για να υποδεχτείς το καλοκαίρι, αλλά δεν ξέρεις πώς να ξεκινήσεις, μην ανησυχείς γιατί η δημιουργία του δικού σου επίγειου παράδεισου είναι ευκολότερη απ’ό,τι νομίζεις.

Με τα κατάλληλα εργαλεία κήπου και σωστή προετοιμασία μπορείς να ανανεώσεις τον κήπο ή το μπαλκόνι χωρίς να κουραστείς.

 

Τι είναι τα εργαλεία μπαταρίας

Αυτό που θέλεις να κάνεις είναι να περιποιηθείς τον κήπο ή το μπαλκόνι σου, να τον καθαρίσεις, να φροντίσεις το γκαζόν ή και τα φυτά σου. Ίσως να σου περνάει από το μυαλό ότι θα χρειαστείς πανάκριβο ή και ογκώδη εξοπλισμό για να φέρεις εις πέρας όλες αυτές τις εργασίες. Κι εδώ είναι που έρχονται τα επαναφορτιζόμενα εργαλεία κήπου (ή αλλιώς εργαλεία μπαταρίας) για να σου δώσουν την ευελιξία που χρειάζεσαι.

Τα εργαλεία μπαταρίας χρησιμοποιούν μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου και σε απαλλάσσουν από τη «δέσμευση» του καλωδίου. Είναι εργονομικά και ελαφριά, ενώ παρότι χρησιμοποιούν μπαταρία, παρέχουν την ισχύ που χρειάζεσαι για να κάνεις εύκολα και ξεκούραστα τις εργασίες σου.

Ενδεικτικό παράδειγμα, η χλοοκοπτική μηχανή μπαταρίας Bosch CityMower διαθέτει την απόδοση που χρειάζεσαι για τη φροντίδα του χλοοτάπητα στον κήπο σου προσφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα. Για πιο ελαφριές εργασίες, το χλοοκοπτικό μπαταρίας Fieldmann μπορεί να χειριστεί οποιοδήποτε γρασίδι στους δρόμους και σε κοντινή απόσταση από φράχτες και τοίχους.

 

Όλα όσα θα χρειαστείς για αποτελεσματική καθαριότητα

Εάν δεν έχεις ασχοληθεί ακόμα με την καθαριότητα του κήπου σου, τώρα είναι μια καλή ευκαιρία για να το κάνεις. Ο χειμώνας άφησε πίσω του βρωμιές, ξερά φύλλα και κλαδιά. Χρησιμοποίησε έναν ισχυρό φυσητήρα μπαταρίας για να απομακρύνεις όλα τα ξερά και υγρά υπολείμματα από τον κήπο σου.

Πάρε μια τσουγκράνα ή ένα σκαλιστήρι και τράβηξε από τη ρίζα όλα τα «άγρια» φυτά. Χρησιμοποίησε ένα κλαδευτήρι για να κόψεις τα μαραμένα λουλούδια και τα άνθη από τα αρωματικά σου φυτά, για να είναι πάντα πράσινα. Έπειτα, το πλυστικό μηχάνημα μπαταρίας της Gardena θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις τα βρύα απ’όλες τις επιφάνειες και να πλύνεις σχολαστικά τους πάγκους και τα έπιπλα κήπου.

 

Απαραίτητο και το μπορντουροψάλιδο

Εάν έχεις καλλιτεχνικές ανησυχίες και θες να δώσεις όμορφα σχήματα στους θάμνους σου μπορείς να το κάνεις εύκολα με το μπορντουροψάλιδο της Gardena το οποίο είναι ιδανικό για θάμνους και μικρά δεντράκια. Οι λεπίδες τους εξασφαλίζουν γρήγορες και αποτελεσματικές κοπές και έτσι το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και ο κήπος σου μπορεί να μοιάζει στο τέλος με τις Βερσαλλίες.

 

Ώρα για να «κουρέψεις» το γκαζόν

Εάν ένα μέρος του κήπου σου αποτελείται από γκαζόν, τότε πρέπει να το περιποιηθείς και αυτό. Σκουπίζεις τα πεσμένα φύλλα, αφαιρείς τα αγριόχορτα και τα ζιζάνια, ρίχνεις λίπασμα, εξαερίζεις τον χλοοτάπητα ανοίγοντας τρύπες με την τσουγκράνα και κουρεύεις το γκαζόν. Οπότε, θα χρειαστείς μία χλοοκοπτική μηχανή.

Αν θέλεις να συνδυάσεις τη «δύναμη» ενός χλοοκοπτικού ρεύματος, με τη φορητότητα που προσφέρει ένα χλοοκοπτικό μπαταρίας, τότε σίγουρα χρειάζεσαι μία πρόταση όπως είναι η χλοοκοπτική μηχανή μπαταρίας ιόντων λιθίου Gardena PowerMax. Διαθέτει ισχυρό κινητήρα χωρίς ψήκτρες, ατσάλινο πλαίσιο κοπής και μπαταρία με μεγάλη διάρκεια ζωής για εργασία ακόμα και σε μεγάλες εκτάσεις, με μία φόρτιση.

 

Η φροντίδα κήπου έγινε smart!

Οι έξυπνες τεχνολογίες “smart home” έχουν περάσει και στην περιποίηση κήπου. Το Σετ φροντίδας κήπου Smart System της Gardena αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Με το Smart System της Gardena έχεις τον απόλυτο έλεγχο του κήπου οποιαδήποτε στιγμή από οπουδήποτε. Μέσω router, μπορείς να έχεις ανά πάσα στιγμή πληροφορίες για την κατάσταση των συσκευών του κήπου σου, από την εφαρμογή Smart της Gardena που μπορείς να κατεβάσεις στη φορητή συσκευή σου.

Το Σετ Smart System περιλαμβάνει τη ρομποτική χλοοκοπτική μηχανή Sileno, προγραμματιστή ποτίσματος, αισθητήρα και router, με δυνατότητα επέκτασης με άλλες συσκευές Gardena. Με τη δωρεάν εφαρμογή Gardena Smart App για smartphones, iOS, Android και Web έχεις πάντα τον κήπο σου υπό τον έλεγχό σου, όπου κι αν βρίσκεσαι. Με ένα άγγιγμα στην οθόνης μπορείς να φέρεις όλες τις σημαντικές πληροφορίες που χρειάζεσαι και να ρυθμίσεις τις εργασίες του κήπου σου ανάλογα με τις απαιτήσεις σου.

 

Φροντίδα κήπου όλο το χρόνο

Υπάρχουν πολλά προνόμια στην κηπουρική. Αρχικά, ένα ανθισμένο μπαλκόνι ή κήπος ομορφαίνει το σπίτι, βοηθά το περιβάλλον και προσφέρει εκπληκτικά φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Είναι στην πραγματικότητα μία μέτριας έντασης καρδιαγγειακή άσκηση. Η κηπουρική είναι μια υπέροχη δραστηριότητα για το μυαλό και το σώμα σου ενώ παράλληλα επηρεάζει θετικά και την ατμόσφαιρα στο περιβάλλον σου. Οπότε αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι πιο τακτικά με την περιποίηση του κήπου σου!

 

 

Στον Κωτσόβολο θα βρεις όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για τη φροντίδα του κήπου σου, όλο το χρόνο!

Μπορείς να δεις ακόμη