Έτσι θα ρυθμίσεις σωστά το νέο smart speaker σου

by Aggeliki Tsoukana

Τα ασύρματα ηχεία με βοηθό φωνής έχουν γίνει πιο «έξυπνα» από ποτέ. Είτε θέλεις να μάθεις τα νέα για τον καιρό, να μάθεις τον τίτλο ενός τραγουδιού που ακούς, να ακούσεις όλες τις επικεφαλίδες των τελευταίων ειδήσεων ή να ρυθμίσεις τον φωτισμό στο σπίτι, οι έξυπνοι βοηθοί φωνής όπως οι Alexa, Apple Siri και Google Assistant, βρίσκονται δίπλα σου για να σε βοηθήσουν.

Για να μπορέσεις να αξιοποιήσεις στο έπακρο ένα smart speaker, φρόντισε πρώτα να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

 

 

Κατέβασε την κατάλληλη εφαρμογή πριν την πρώτη χρήση

Όλα τα smart speakers με βοηθό φωνής είναι σχεδιασμένα για να «ακούν» και να απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις και τις απαιτήσεις σου. Χωρίς καν να χρησιμοποιείς την οθόνη του smartphone σου. Για να λειτουργήσει σωστά αυτό, θα πρέπει πρώτα να κατεβάσεις την κατάλληλη εφαρμογή.

Όλες οι smart speaker mobile apps κάνουν τη διαδικασία εγκατάστασης πολύ εύκολη. Ενδεικτικά, εάν θέλεις να ρυθμίσεις μια συσκευή Google Home, η αντίστοιχη εφαρμογή μπορεί να σε βοηθήσει να ανιχνεύσεις και να συνδεθείς αυτόματα στο ασύρματο ηχείο σου.

Ορισμένα smart speakers μπορούν να λαμβάνουν αυτόματα πληροφορίες όπως τα στοιχεία σύνδεσης για το ασύρματο δίκτυό σου, απευθείας από μια φορητή συσκευή, άλλα στα περισσότερα μοντέλα θα χρειαστεί να πληκτρολογήσεις τον κωδικό πρόσβασης του οικιακού δικτύου. Οπότε αξίζει να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή πριν προχωρήσεις στα επόμενα βήματα.

 

 

Ρύθμισε σενάρια χρήσης σύμφωνα με τις ανάγκες σου

Τόσο η Alexa όσο και το Google Assistant, σου επιτρέπουν να δημιουργήσεις «ρουτίνες» οι οποίες αποτελούν πολλαπλές ενέργειες που μπορείς να ολοκληρώσεις με μία μόνο εντολή. Αυτές οι ενέργειες γίνονται πολύ πιο ενδιαφέρουσες όταν ξεκινά η προσθήκη έξυπνων οικιακών μικροσυσκευών στην «εξίσωση». Καλό θα ήταν να γνωρίζεις από πριν ποιες συνδεδεμένες οικιακές συσκευές είναι συμβατές με το smart speaker που θέλεις να αγοράσεις, ώστε να γνωρίζεις και τι επιλογές έχεις.

 

Συνδέσου στις αγαπημένες σου υπηρεσίες μουσικής

Η ακρόαση μουσικής είναι μακράν η πιο συνηθισμένη χρήση για ένα smart speaker, και θα χρειαστείς μια υπηρεσία ροής μουσικής για να το κάνεις. Αν δεν έχεις ήδη εγγραφεί σε μια υπηρεσία, έλεγξε τη συμβατότητα της συσκευής σου για να επιλέξεις εκείνη που θα λειτουργήσει στο έξυπνο ηχείο σου.

Για παράδειγμα, το HomePod mini της Apple, stream-άρει μόνο μουσική από το Apple Music. Οι συσκευές Google Home και Amazon Echo Dot είναι πιο ευέλικτες σε αυτό το κομμάτι, αλλά εξακολουθούν να χρησιμοποιούν εγγενείς υπηρεσίες των Google και Amazon αντίστοιχα. Το Spotify είναι μια από τις πιο ευέλικτες επιλογές, αφού συνεργάζεται με τις περισσότερες πλατφόρμες.

 

 

Φρόντισε να είσαι πάντα ενημερωμένος

Πολλές φορές είναι δύσκολο να γνωρίζεις πότε ένας ψηφιακός βοηθός αποκτάει νέα χαρακτηριστικά, και ενδέχεται να «χάσεις» πολύ ενδιαφέροντες λειτουργίες που θα εμπλουτίσουν τη λειτουργικότητα της συσκευής σου. Η Google, η Apple και η Amazon διαθέτουν ενημερωτικά δελτία που μπορείς να λάβεις μέσω email σχετικά με νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά.

Η εφαρμογή που θα χρησιμοποιήσεις μαζί με το έξυπνο ηχείο σου είναι επίσης ένας χρήσιμος τρόπος για να παρακολουθείς όλα τα updates για τη συσκευή σου. Για παράδειγμα, η Google Home app προσφέρει μια ενότητα με όλους τους τρόπους που μπορεί κανείς να αξιοποιήσει ένα Google Home Smart Speaker.

Τώρα είσαι έτοιμος για να αξιοποιήσεις στο έπακρο το έξυπνο ηχείο σου. Για μια καλύτερη ζωή. Με λιγότερο άγχος, περισσότερα χαμόγελα και με πολλές ευκολίες που μέχρι σήμερα ίσως να μην είχες αντιληφθεί ότι χρειάζεσαι.

Μπορείς να δεις ακόμη