Η Παγκόσμια Ημέρα Video Games στις 12 Σεπτεμβρίου είναι η τέλεια αφορμή για να μην ξεκολλάς από την οθόνη σου

by Aggeliki Tsoukana

Η νέα εβδομάδα ξεκινά με την Παγκόσμια Ημέρα Video Games, έναν θεσμό αφιερωμένο στους λάτρεις του gaming. Πρόκειται για μια γιορτή τόσο παλιά, που ακόμα και το Ίδρυμα Ιστορίας των Video Games (Video Game History Foundation) αγνοεί τον δημιουργό της. Αυτό φυσικά δεν εμποδίζει τους εκατομμύρια παίκτες σε ολόκληρο τον κόσμο, που ούτως ή άλλως συμμερίζονται το πνεύμα της ημέρας, να επιδίδονται σε ξέφρενο gaming μόνοι ή με τους φίλους τους.

Μην σου κάνει εντύπωση που η γιορτή είναι όντως “παλιά”. Το gaming γεννήθηκε πριν από πολλές δεκαετίες – το ’40, περνώντας από διάφορα στάδια προτού αναπτυχθεί και μετατραπεί στη βιομηχανία των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είναι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, το 1940 ο πυρηνικός φυσικός Edward Condon παρουσίασε το πρώτο video game με το όνομα Nim. Πολλά χρόνια αργότερα, το 1977 η Atari κυκλοφορεί την πρώτη της κονσόλα, το Atari 2600, μαζί με παιχνίδια όπως το κλασικό Frogger.

 

 

Το 1989 η Nintendo κυκλοφορεί το πρώτο της Game Boy, ένα brand που έγραψε ιστορία στα φορητά συστήματα gaming.

 

 

Το 2010 έγινε ηχηρή η παρουσία των esports που εξακολουθούν να σημειώνουν ανοδική πορεία και να αποκτούν όλο και περισσότερους fans με τίτλους όπως Fortnite, League of Legends και Overwatch.

 

 

Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2020, υπάρχουν περισσότεροι από 2,5 δισεκατομμύρια gamers σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αν είσαι κι εσύ ένας από αυτούς, ετοιμάσου να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Video Games μαζί με τα αγαπημένα σου παιχνίδια!

 

Το PlayStation 5 και τα καινούργια συνδρομητικά πακέτα PlayStation Plus

Το PlayStation 5 πλησιάζει τα δεύτερα γενέθλιά του και έχει ήδη διαμορφώσει μια συλλογή από αποκλειστικούς τίτλους για όλα τα γούστα. Μερικοί μόνο από αυτούς είναι τα Ratchet & Clank: Rift Apart, Demon’s Souls, Final Fantasy 7 Remake: Intergrade και το πιο πρόσφατο The Last of Us Part I.

 

 

Η συνδρομητική υπηρεσία PlayStation Plus χωρίζεται πλέον σε τρία διαφορετικά πακέτα. Το Essential σου δίνει τη δυνατότητα να παίξεις τα αγαπημένα σου games online, να αποθηκεύσεις τίτλους στο cloud, Share Play και δωρεάν παιχνίδια κάθε μήνα. Το Extra σου παρέχει όλα τα παραπάνω, αλλά και επιπλέον πρόσβαση στο Ubisoft+ Classics και σε μια συλλογή 400 παιχνιδιών των PlayStation 4 και PlayStation 5. Το Premium πακέτο είναι η πιο πλήρης επιλογή, καθώς διαθέτει όλα τα προηγούμενα, μαζί με πρόσβαση σε εκατοντάδες τίτλους των PlayStation, PlayStation 2 και PSP. Επιπρόσθετα, σου δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσεις συγκεκριμένα καινούργια παιχνίδια προτού τα αγοράσεις, ενώ σου ξεκλειδώνει το cloud streaming για τα περισσότερα games του PlayStation 4.

 

Τα Xbox Series X/S και το Xbox Game Pass

Με τα Xbox Series X/S  επωφελείσαι, όχι μόνο από τα αποκλειστικά games, αλλά και από τη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass, ή αλλιώς… το λεγόμενο Netflix του gaming. Η υπηρεσία σου δίνει πρόσβαση σε δεκάδες τίτλους όλων των γενεών του Xbox, με έμφαση σε πολυ-αναμενόμενα παιχνίδια που σου παρέχει από την πρώτη κιόλας μέρα κυκλοφορίας τους.

 

 

Μερικά από τα αποκλειστικά games του Xbox που θα παίξεις καλύτερα με τα Xbox Series X/S είναι το Forza Horizon 5, το Halo Infinite  και το Microsoft Flight Simulator.

 

Το Nintendo Switch με την πλούσια συλλογή από first-party exclusives

Το Nintendo Switch  κυκλοφορεί πάνω από πέντε χρόνια, όμως τα first-party exclusives του συνεχίζουν να αφήνουν το στίγμα τους στην επιτυχημένη κονσόλα της ιαπωνικής εταιρείας. Με το Nintendo Switch OLED να κυκλοφορεί εδώ και μόλις 11 μήνες, είναι εμφανές ότι η Nintendo έχει ακόμα πολλά σχέδια για την τρέχουσα κονσόλα της.

 

 

Μερικά μόνο από τα παιχνίδια που θα παίξεις με το Nintendo Switch είναι τα The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey, Animal Crossing: New Horizons , Super Smash Bros. Ultimate, Pokémon Sword/Pokémon Shield και το ολοκαίνουργιο Splatoon 3.

 

Η… PC

Βέβαια, στην περίπτωση που προτιμάς το PC gaming θα μπορούσες να στραφείς σε νεότερο hardware με ένα gaming laptop σαν το Alienware M15 R7-5800H της Dell. Αν όμως έχεις ήδη έτοιμο το rig σου, μπορείς να αναβαθμίσεις την εμπειρία του gaming που απολαμβάνεις με προϊόντα των Razer, MSI, Nvidia και Logitech.

Το βέβαιο είναι πως έχεις στη διάθεσή σου έναν γιγαντιαίο κατάλογο παιχνιδιών από ψηφιακές πλατφόρμες όπως το Steam και το Epic Games Store, αλλά και μια μεγάλη ποικιλία φυσικών κυκλοφοριών.

Για το τέλος, σου θυμίζουμε μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής, εντός του 2022:

 

The Quarry

 

 

Elden Ring

 

 

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

 

 

Horizon Forbidden West

 

 

Pokémon Legends: Arceus

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη