Εξόπλισε το γραφείο του παιδιού σου με τις απαραίτητες συσκευές και αξεσουάρ

by Zikou Stella

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πλησιάζει. Αφήνουμε πίσω μας τη χαλάρωση του καλοκαιριού και με γεμάτες μπαταρίες ξεκινάμε με όρεξη για τη χειμερινή περίοδο.

Το ίδιο και το παιδί σου που αναμένει την πρώτη μέρα που θα συνεχίσει τη σταδιοδρομία του, τη μάθηση, τη γνώση και την επανένωση με τους φίλους του που έχει καιρό να τους δει.

Το πρώτο κουδούνι, άρρηκτα συνδεδεμένο με τη σχολική ζωή, θα σημάνει αυτόματα και την εκκίνηση για τον γονέα ώστε να προετοιμάσει το παιδί του σωστά για την προσαρμογή του, να εξοπλίσει το γραφείο του με τα απαραίτητα αξεσουάρ, ώστε το νέο διδακτικό έτος να ξεκινήσει με όλα τα εφόδια.

Οπότε πριν τις πρώτες μέρες του σχολικού έτους, έχεις την ευκαιρία να δημιουργήσεις το τέλειο περιβάλλον για τον μαθητή με τον δικό του εξοπλισμένο χώρο μάθησης όπου θα περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Για να γίνει η καθημερινή ρουτίνα διαβάσματος στο γραφείο πρέπει να δημιουργήσεις μία όμορφη ατμόσφαιρα και φυσικά με οργάνωση να το εξοπλίσεις με τα απαραίτητα είδη.

 

Γραφείο και καρέκλα για άνεση και εργονομία

Το γραφείο θα πρέπει να συνδυαστεί οπωσδήποτε με μία ανατομική καρέκλα, καθώς η στάση του σώματος πρέπει να είναι στη σωστή θέση, καθόλη τη διάρκεια του διαβάσματος, μελέτης και ευρύτερα των σχολικών δραστηριοτήτων.

Μπορείς να επιλέξεις καρέκλα αντοχής, με κομψό σχεδιασμό και επένδυση με διάτρητο ύφασμα (mesh), η οποία θα πρέπει να διαθέτει μηχανισμό ρύθμισης ύψους του καθίσματος και μηχανισμό ανάκλισης πλάτης για μεγαλύτερη άνεση. Οι καρέκλες γραφείου με ύφασμα Mesh, διατηρούν την πλάτη στεγνή και καλά αεριζόμενη.

Αν πάλι θες να συνδυάσεις το διάβασμα με τη διασκέδαση, μπορείς να επιλέξεις μία καρέκλα gaming, όπως η MSI MAG CH120 X με ατσάλινο πλαίσιο, πλήρως ανακλινόμενη πλάτη 180°, με πολυρυθμιζόμενα μπράτσα, κάθισμα και εργονομικό μαξιλάρι προσκέφαλου και οσφυϊκής χώρας.

 

 

Desktop ή Laptop

Ένα desktop ή ένα laptop είναι άκρως απαραίτητο, καθώς αποτελεί ένα χρήσιμο και πολύτιμο εργαλείο στη σύγχρονη εκπαίδευση. Μπορεί να περιηγηθεί για να διαβάσει, να συλλέξει πληροφορίες και γνώσεις, να συμμετάσχει σε μαθητικά φόρουμ, στο πλαίσιο τηλεκπαίδευσης, να κάνει τις εργασίες του, ενώ παράλληλα μπορεί να τον χρησιμοποιεί για παιχνίδι στον ελεύθερο χρόνο του.

Υπάρχει πληθώρα επιλογών και οικονομικές λύσεις για ένα αξιόπιστο και άκρως λειτουργικό all in one desktop. Ένα value for money σετ αποτελείται από τον υπολογιστή Infinity Gear Core 1 Mini, το Curved monitor Samsung και το ενσύρματο πληκτρολόγιο & ποντίκι Advent C112K Black. Η καρδιά του Core 1 Mini χτυπά σε ρυθμούς Intel. Η ενσωματωμένη Intel HD Graphics 400 μονάδα γραφικών της Intel διαθέτει 12 execution units, παρέχει τόσο VGA όσο και HDMI εξόδους και αποδεικνύεται παραπάνω από ικανή για casual gaming. Ένας ταχύτατος 240GB SSD φιλοξενεί ελληνικά Windows 10 και εφαρμογές και με τα 500MB/s εξασφαλίζει άμεση απόκριση. Με την τεχνολογία Eco-saving της οθόνης Samsung επιτυγχάνεται επίσης μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, ελαχιστοποιώντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

 

Μία πιο πρακτική λύση που προσφέρει φορητότητα αποτελεί ένα αναβαθμισμένο laptop που πάει παντού. Το νέο Lenovo IdeaPad 3 διαθέτει ισχυρό επεξεργαστή Intel Core 12ης γενιάς και οθόνη Full HD IPS. Επίσης, είναι λεπτό και ελαφρύ δίνοντας σου την ελευθερία να διαβάζεις, να εργάζεσαι και να δημιουργείς όπου και αν βρίσκεσαι. Λύσεις σε laptops υπάρχουν πολλές. Μην το σκέφτεσαι.

 

 

Φωτισμός και αξεσουάρ γραφείου

Σε μία γωνία του γραφείου για πρακτικούς, αλλά και για αισθητικούς λόγους, σίγουρα χωράει ένα φωτιστικό. Αν το παιδί σου λατρεύει το gaming στον ελεύθερο χρόνο, τότε σίγουρα θα ενθουσιαστεί με το 3D φωτιστικό σε σχήμα Xbox Controller Icon Light της Paladone. Αν είναι φαν του PlayStation μπορεί να επιλέξει θεματικά φωτιστικά με τίτλους της δημοφιλούς κονσόλας.

Η σωστή οργάνωση είναι το ήμισυ του παντός. Σκέψου πόσα χαρτιά, κόλλες Α4 με εργασίες θα είναι διασκορπισμένες πάνω στο γραφείο του παιδιού σου. Λύση υπάρχει για να είναι όλα τακτοποιημένα. Προμηθεύσου το σετ γραφείου με 3 ράφια της Officenet. Κατηγοριοποιείς τα πάντα και το παιδί σου μαθαίνει να είναι οργανωτικό και φυσικά να μην χάνει τον μπούσουλα.

 

Συνδύασε το με μία μεταλλική μολυβοθήκη, ίδιου χρώματος, για να είναι όλα τα στυλό και μολύβια στη θέση τους. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές (από superheroes, κινούμενα σχέδια, gaming κ.α.) τόσο για αγόρια όσο και κορίτσια όλων των ηλικιών. Εκεί θα τοποθετηθούν το ψαλίδι, το συρραπτικό (απαραίτητα και για χειροτεχνίες) ώστε να μην είναι σκόρπια στην επιφάνεια του γραφείου και να βρίσκονται σε περίοπτη θέση, άμεσης πρόσβασης.

Για να μην ξεχνάει τίποτα το παιδί σου από το γραφείο δεν πρέπει να λείπουν τα notes σημειώσεων ώστε να μπορεί να καταγράψει τις εκκρεμότητες του, ενώ παράλληλα να τα χρησιμοποιεί και για σελιδοδείκτες.

 

 

Εκτυπωτής

Στα απολύτως απαραίτητα συμπεριλαμβάνεται και ένας wi-fi εκτυπωτής. Ιδανικός για οικιακή χρήση ο Canon Pixma TS305 προσφέρει εύκολη, ασύρματη εκτύπωση εγγράφων και φωτογραφιών από έξυπνες συσκευές και υπηρεσίες cloud. Εκτύπωσε ασύρματα, χάρη στη συνδεσιμότητα Bluetooth, την εφαρμογή Canon PRINT και την υποστήριξη Apple AirPrint/Mopria.

Όλη η γκάμα με γραφική ύλη είναι προσβάσιμη με ένα κλικ. Με μια αναζήτηση στο www.kotsovolos.gr θα βρεις αμέτρητες προτάσεις, προσιτές και αξιόπιστες λύσεις, ώστε να παρέχεις όλα τα εφόδια στο παιδί σου για τη νέα σχολική χρονιά.

Μπορείς να δεις ακόμη