IFA 2023 – Ημέρα Δεύτερη: Ακόμα περισσότερες ειδήσεις από τη σπουδαία έκθεση του Βερολίνου

by Zikou Stella

Η IFA 2023 είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, στο Messe Berlin της γερμανικής πρωτεύουσας και τα νέα δεν σταματούν! Καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες από εταιρείες κολοσσούς συνεχίζουν και παρουσιάζονται καθημερινά, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης έκθεσης τεχνολογίας στην Ευρώπη. Μάθε τα πάντα για την IFA, όλα όσα είδαμε από την πρώτη μέρα της και τις σημαντικότερες ειδήσεις της δεύτερης στη συνέχεια! Και μην ξεχάσεις να επιστρέψεις, γιατί περιμένουμε ακόμα πολλά περισσότερα.

 

 

Samsung: Νέα γιγαντιαία τηλεόραση και μια έξυπνη συσκευή που συνδυάζει πλυντήριο και στεγνωτήριο

Η Neo QLED τηλεόραση QNC990 της Samsung, με μέγεθος 98 ιντσών και ανάλυση 8K (σε Mini LED panel) αναβαθμίζει τον κινηματογράφο και τον φέρνει στο σπίτι σου. Μαζί με τα χαρακτηριστικά HDR10, HDR10+, HDR10+ Adaptive, HDR10+ Gaming και HLG, προσφέρει όλες τις σημαντικές λειτουργίες για να είσαι καλυμμένος σε κάθε περίσταση θέασης. Επιπλέον, διαθέτει ρυθμό ανανέωσης στα 144Hz και υποστήριξη για AMD FreeSync Premium Pro.

Το σύστημα καναλιών ήχου (6.4.4.) και τα ηχεία των 120W υπόσχονται καταπληκτική ακρόαση, όποιο και αν είναι το περιεχόμενο που αναπαράγεται. Μαζί, συμπεριλαμβάνονται λειτουργίες όπως Dolby Atmos Wireless, Q-Symphony 3.0, Object Tracking Sound, Adaptive Sound+ και Active Voice Amplifier. Μέσα στη συσκευή κρύβεται ένας επεξεργαστής Neo Quantum Processor 8K που συνδυάζεται με την έκδοση λογισμικού Tizen 7.0 και όλα αυτά μέσα σε ένα πραγματικά λεπτό design. Ο σχεδιασμός της υποστηρίζει και τα προϊόντα έξυπνου φωτισμού της σειράς Philips Hue.

 

 

Το BESPOKE AI είναι το νέο πλυντήριο και στεγνωτήριο της κορεατικής εταιρείας, που συνδυάζει δύο σημαντικές οικιακές συσκευές σε μια. Μάλιστα, ο κάδος του πλυντηρίου μπορεί να υποδεχτεί έως και 25 κιλά, ενώ ο χώρος του στεγνωτηρίου υποστηρίζει μέχρι και 13 κιλά. Κάθε λειτουργία του ενισχύεται από πολλά διαφορετικά και έξυπνα modes, που στοχεύουν στην απλοποίηση της χρήσης του στο έπακρο, διευκολύνοντας την καθημερινότητά μας. Μεταξύ άλλων, το AI Energy Mode αποτελεί την απόλυτη επιλογή για όσους επιθυμούν τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια της χρήσης του νέου 2-σε-1 BESPOKE AI.

 

 

Samsung Food: Η νέα υπηρεσία της Samsung που χρησιμοποιεί AI για να μας προσφέρει τις καλύτερες συνταγές μαγειρικής

Με το λανσάρισμα της υπηρεσίας Samsung Food, η κορεατική εταιρεία φέρνει στη διάθεσή μας έναν βοηθό τεχνητής νοημοσύνης, που θα μας προτείνει προσωποποιημένες συνταγές μαγειρικής. Η υπηρεσία διαθέτει περισσότερες από 160 χιλιάδες συνταγές και μας μαθαίνει νέα πιάτα, μας προσφέρει προσωπικό διατροφικό πλάνο και μας βοηθά να παραγγείλουμε τα απαραίτητα υλικά των συνταγών μας διαδικτυακά. Το AI προσαρμόζει τις προτάσεις των συνταγών του στα γούστα και τις ανάγκες μας, προτείνοντας εναλλακτικές εκδοχές για κάθε μια από αυτές.

Εμείς, αφού προσθέσουμε τις αγαπημένες μας συνταγές στη συλλογή μας, εμπλουτίζουμε τον διατροφικό μας κατάλογο και στη συνέχεια η υπηρεσία τις αναλύει και τις κατηγοριοποιεί. Επιπλέον, μπορούμε να προσθέσουμε τις δικές μας συνταγές και να τις μοιραστούμε με άλλους χρήστες από ολόκληρο τον κόσμο. Η υπηρεσία ενθαρρύνει τους creators να διαδίδουν τα δικά τους μοναδικά πιάτα, αποτελώντας μια ιδανική πλατφόρμα για τους απανταχού λάτρεις του καλού φαγητού.

Αυτή είναι μόνο η αρχή για το Samsung Food. Υπολογίζεται πως εντός του 2024 θα μπορεί να αναγνωρίσει τρόφιμα από φωτογραφίες, προσφέροντάς μας πληροφορίες των διατροφικών στοιχείων για όλα τα υλικά που εντοπίζει. Αυτό θα το επιτυγχάνει με τη βοήθεια του Vision AI, μιας νέας τεχνολογίας που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή. Πάντως, δε θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι την επόμενη χρονιά για να το δοκιμάσουμε. Το Samsung Food είναι ήδη διαθέσιμο για κατέβασμα.

 

 

 

Lenovo: Το πανίσχυρο gaming laptop Legion 9i κερδίζει τις εντυπώσεις

Ένα από τα πιο δυνατά gaming laptops του φετινού φθινοπώρου, το Lenovo Legion 9i, έρχεται με απόλυτα εκκεντρική εμφάνιση και με πλούσια επένδυση από RGB που το κάνουν να ξεχωρίζει. Θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και θα αποτελεί ένα από τα πιο high budget laptops της αγοράς, όντας το πρώτο με οθόνη 16 ιντσών με δικό του ενσωματωμένο σύστημα υδρόψυξης. Αυτό θα του επιτρέπει να αντλεί ακόμα περισσότερη ενέργεια, με τη Lenovo να ισχυρίζεται πως θα φτάνει τα εντυπωσιακά 230W. Όσο για την οθόνη του, πέραν του μεγέθους της, πρόκειται για ένα Mini LED panel (16:10) με ρυθμό ανανέωσης στα 165Hz.

Στο εσωτερικό του βρίσκουμε έναν επεξεργαστή Intel 13ης γενιάς, Core i9-13980HX. Η κάρτα γραφικών του είναι μια GeForce RTX 4090 της NVIDIA (GDDR6) και η χωρητικότητά του μπορεί να φτάσει τα 2TB (PCie 4.0 NVMe SSD). Υπάρχουν δύο επιλογές ως προς τη μνήμη RAM του: μια στα 64GB (5600MHz) και μια στα 32GB (6400MHz). Η μπαταρία του θα χρειάζεται μόλις 30 λεπτά φόρτισης για να φτάσει από το μηδέν στο 70% και 80 λεπτά για να γεμίσει πλήρως. Στα πλαϊνά σημεία της συσκευής υπάρχουν υποδοχές USB Type C και USB Type A (από μια), δύο Thunderbolt 4 ports, 1 HDMI port και δύο ηχεία (2W) με Nahimic Audio.

 

 

Philips Hue: Παρουσίαση καινούργιας σειράς καμερών ασφαλείας

Η βιομηχανία συστημάτων ασφαλείας του νοικοκυριού υποδέχεται τη Philips Hue, η οποία παρουσίασε μια σειρά από κάμερες και αισθητήρες, που συνεργάζονται με τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα έξυπνου φωτισμού της. Η σειρά ονομάζεται Philips Hue Secure και αποτελείται από ενσύρματες και ασύρματες κάμερες (που λειτουργούν με τη χρήση μπαταρίας), οι οποίες είναι εύκολες στην τοποθέτηση. Τόσο αυτές, όσο και οι αισθητήρες που προορίζονται για χρήση σε παράθυρα και πόρτες, αναλαμβάνουν να τρομάξουν τυχόν διαρρήκτες με τη βοήθεια των προϊόντων φωτισμού Philips Hue.

Κάθε κάμερα του Philips Hue Secure λειτουργεί με Wi-Fi, έχει ανάλυση 1080p, ενσωματωμένη σειρήνα και υποστήριξη ενημερώσεων του χρήστη για τυχόν ύποπτες κινήσεις, απευθείας μέσω του smartphone του.

 

Honor: Νέο foldable smartphone – κόσμημα, που μοιάζει με πολυτελές πορτοφόλι

Το Honor V Purse είναι ένα ιδιαίτερο foldable smartphone με λουρί, που αποσκοπεί στο να θυμίζει ένα πολυτελές πορτοφόλι. Η εξωτερική του οθόνη μπαίνει στο “κόλπο” και απεικονίζει μια σειρά από φανταχτερά designs που μαγνητίζουν τα βλέμματα. Η παρουσίασή του έγινε ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του Honor Magic V2 για την Ευρώπη.

Τα λουράκια του Honor V Purse μπορούν να αντικατασταθούν, ανάλογα με τα γούστα του χρήστη. Η εξωτερική του οθόνη είναι Super AMOLED, μεγέθους 6,76 ιντσών (20:9, 411ppi). Μέσα του περιέχεται ένας επεξεργαστής Snapdragon 8 Gen 2, GPU Adreno 730, 8/12GB μνήμης RAM και χωρητικότητα 512GB. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν φέρει υποδοχή για κάρτες επέκτασης χωρητικότητας.

Στο πίσω μέρος της συσκευής υπάρχει ένα σύστημα καμερών, με τη βασική στα 50MP, μια δεύτερη στα 8MP (f/2.2.) και μια ακόμα στα 2MP (f/2.4). Με τη βοήθειά τους, μπορεί να απαθανατίσει videos των 2160 pixels με 30fps, ή υλικό με ανάλυση 1080p σε έως και 120fps. Η selfie camera του είναι 8MP (f/2.0) με υποστήριξη HDR και videos ανάλυσης 1080p.

Προς το παρόν, δεν γίνεται γνωστό το πότε θα κυκλοφορήσει το Honor V Purse. Όσο για το Honor Magic V2 που προαναφέραμε, το οποίο αποκαλύφθηκε στην Κίνα πριν μερικούς μήνες, θα έρθει στην Ευρώπη πριν από το τέλος του 2023.

 

 

LG: Οικιακές συσκευές που θα αναβαθμίσουν το νοικοκυριό

Η LG ανακοίνωσε έναν νέο φούρνο ενεργειακής κλάσης A++, ο οποίος είναι 24 ιντσών, με γυάλινη πόρτα και με την τεχνολογία InstaView. Έτσι, δε θα χρειάζεται να ανοίξεις τον φούρνο σου για να δεις την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το φαγητό που ετοιμάζεις. Ο φούρνος, που φέρει και αυτός το όνομα InstaView, διαθέτει πλήκτρα αφής, πολλαπλές ρυθμίσεις μαγειρικής και modes που θα απογειώσουν τις γαστρονομικές εμπειρίες στο σπίτι. Επιπλέον, χάρη στην αρχιτεκτονική EasyClean της LG, το καθάρισμα του φούρνου μετά από πολλές ώρες χρήσης δεν θα είναι ποτέ ξανά μια δύσκολη διαδικασία.

 

 

Η εταιρεία παρουσίασε και το νέο πλυντήριο πιάτων της, το ενεργειακής κλάσης A, LG QuadWash, με τον ολοκαίνουργιο κινητήρα Inverter Direct Drive. Πρόκειται για μια εντοιχιζόμενη οικιακή συσκευή που θα εξολοθρεύσει τους λεκέδες και τα λίπη, από κάθε οικιακό σκεύος. Ρυθμίζεται εξ’ ολοκλήρου από τη LED οθόνη του, ενώ η εφαρμογή LG ThinQ (που συνδέεται με Wi-Fi) σε ενημερώνει για τη λειτουργία του και σου δίνει τον απόλυτο έλεγχό της. Τόσο το πλυντήριο, όσο και ο φούρνος, αναμένονται στην αγορά από το φθινόπωρο.

Μπορείς να δεις ακόμη