|  | 

Κουζίνα

Κεκάκια με καρύδια, σοκολάτα και γεύση καφέ

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Εξαιρετικά αφράτα και νόστιμα κεκάκια για συνοδεία του καφέ και όχι μόνο.

Υλικά (για 12 κομμάτια)

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
  • 100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 100 γρ. καφέ espresso δυνατό
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 2 αβγά μεγάλα ελαφρά χτυπημένα
  • 50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί

 

 

Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC και τοποθετούμε 12 θήκες στις 12 υποδοχές ενός ταψιού για μάφινς.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα καρύδια και τις σταγόνες της σοκολάτας. Ανακατεύουμε και κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο.
  3. Σε ξεχωριστό μπολ ρίχνουμε το μαλακωμένο βούτυρο, τον καφέ ζεστό, την κρέμα γάλακτος και τα αβγά. Χτυπάμε με μίξερ χειρός να ενωθούν. Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε με μαρίζ να ενωθούν.
  4. Μοιράζουμε στις θήκες και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά.
  5. Ξεφουρνίζουμε και μετά από 5 λεπτά βγάζουμε τα κεκάκια σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  6. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και με ένα κουτάλι κάνουμε διακοσμητικές γραμμές στα κεκάκια. Περιμένουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα πριν τα σερβίρουμε.

 

Δείτε ακόμη

  • Γεμιστά του καλοκαιριού

    Γεμιστά του καλοκαιριού

        Από την Ιωάννα Σταμούλου   Στη συγκεκριμένη εκδοχή θα γεμίσουμε μόνο ντομάτες και πράσινες πιπεριές, μπορούμε όμως να

  • Παπουτσάκια

    Παπουτσάκια

        Από την Ιωάννα Σταμούλου   Το αντίπαλο δέος του μουσακά είναι ένα κομψό πιάτο με μελιτζάνες κομμένες στη

  • Τι είναι το mirin;

    Τι είναι το mirin;

        Από την Ιωάννα Σταμούλου Πρόκειται για ένα από τα βασικά συστατικά της ιαπωνικής κουζίνας που χρησιμοποιείται καθημερινά και

  • Τα φρούτα του καλοκαιριού

    Τα φρούτα του καλοκαιριού

        Από την Ιωάννα Σταμούλου   Είναι πολύχρωμα, γλυκά και ζουμερά, άκρως δροσιστικά και γεμάτα θρεπτικές ουσίες. Ας δούμε

  • Frozen yogurt από σπίτι!

    Frozen yogurt από σπίτι!

        Από την Ιωάννα Σταμούλου Φτιάχνουμε το δικό μας frozen yogurt χρησιμοποιώντας φρέσκο γιαούρτι και φρούτα της επιλογής μας

  • Η μελιτζάνα στα πάνω της!

    Η μελιτζάνα στα πάνω της!

        Από την Ιωάννα Σταμούλου   Η καλοκαιρινή μελιτζάνα είναι ό,τι καλύτερο για τα μαγειρέματά μας. Και την αξιοποιούμε

  • Ιούλιος ο μεγαλοπρεπής

    Ιούλιος ο μεγαλοπρεπής

        Από την Ιωάννα Σταμούλου   Ο έβδομος μήνας του χρόνου είναι ο πιο ζεστός του καλοκαιριού και έρχεται

  • Ξέρεις τι είναι το κίμτσι;

    Ξέρεις τι είναι το κίμτσι;

        Από την Ιωάννα Σταμούλου   Είναι ένα ασιατικής προέλευσης συνοδευτικό που πιθανά σου έχουν ήδη σερβίρει σε κάποιο