Οι έξυπνοι φούρνοι φροντίζουν το φαγητό σου

Εάν οι έντονοι ρυθμοί ζωής και η έλλειψη χρόνου έχουν μετατρέψει την κουζίνα σου σε… «δύσβατο πεδίο», τότε μάλλον δεν έχεις ανακαλύψει ακόμα τους «έξυπνους» φούρνους. Αυτές οι προηγμένες συσκευές κουζίνας είναι σχεδιασμένες για να κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη. Θα σε απαλλάξουν από τον καθημερινό πονοκέφαλο του «τι θα μαγειρέψω σήμερα».

Ένας «έξυπνος» φούρνος έρχεται με ενσωματωμένη λειτουργία Wi-Fi για να είναι πάντα συνδεδεμένος μαζί σου και να τον διαχειρίζεσαι από το smartphone ή το tablet σου, όπου κι αν βρίσκεσαι. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι απλά να τον συνδέσεις στο router του σπιτιού σου.

Φαντάσου, για παράδειγμα, να περιμένεις καλεσμένους στο σπίτι για φαγητό κι εσύ, επιστρέφοντας από τη δουλειά, έχεις κολλήσει στην κίνηση. Με έναν «έξυπνο» φούρνο στην κουζίνα σου, δεν πρόκειται ποτέ να πανικοβληθείς σε μια τέτοια κατάσταση. Απλά βγάζεις από την τσέπη το smartphone σου και τον ενεργοποιείς από τον δρόμο, ρυθμίζοντάς τον στη λειτουργία προθέρμανσης. Όταν φτάσεις στο σπίτι, θα βάλεις το ταψί σου στον ήδη προθερμασμένο φούρνο. Έτσι θα προλάβεις όλες τις υπόλοιπες ετοιμασίες πριν υποδεχτείς τους καλεσμένους σου.

Βέβαια, τα πλεονεκτήματα ενός «έξυπνου» φούρνου είναι πολλά περισσότερα από την απομακρυσμένη ενεργοποίηση της προθέρμανσης από το smartphone ή το tablet. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να τον αξιοποιήσεις, για να κάνεις πιο ευέλικτο το καθημερινό μαγείρεμα στο σπίτι και να επαναπροσδιορίσεις τον τρόπο με τον οποίο οργανώνεις την καθημερινότητά σου.

 

Μαγείρεμα εξ’ αποστάσεως

Εκτός από τη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi, συνοδεύονται κι από μία εύχρηστη εφαρμογή που σου επιτρέπει να ενεργοποιείς τον φούρνο εξ’ αποστάσεως. Μπορείς ανά πάσα στιγμή να αλλάζεις πρόγραμμα ή και να παρέμβεις στη θερμοκρασία μαγειρέματος. Από την ίδια εφαρμογή, μπορείς επίσης να παρακολουθείς το μαγείρεμα, από όπου κι αν βρίσκεσαι. Μπορείς επίσης να λαμβάνεις ειδοποίηση, όταν ένα πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί. Έτσι, θα έχεις πιο ήσυχο το κεφάλι σου αν, για παράδειγμα, πρέπει φύγεις από το σπίτι για να πάρεις τα παιδιά από το σχολείο. Μέχρι να επιστρέψεις στο σπίτι, το φαγητό θα είναι έτοιμο και τα παιδιά σου δεν θα χρειαστεί να περιμένουν ανυπόμονα για το γεύμα τους.

 

Ένας σεφ στην κουζίνα σου

Με έναν «έξυπνο» φούρνο δεν πρόκειται να αποκλείσεις κανένα φαγητό από το μενού σου. Εκτός ότι σού προσφέρει μια πληθώρα λειτουργιών για όλα τα είδη μαγειρέματος, αυτές συνδυάζονται με μια εκτεταμένη γκάμα συνταγών, τις οποίες μπορείς να εμφανίσεις στην οθόνη του κινητού σου. Απλά μπες στην εφαρμογή που συνοδεύει τον φούρνο σου και επίλεξε τη συνταγή που θα μαγειρέψεις. Ο φούρνος θα υπολογίσει για λογαριασμό σου το κατάλληλο πρόγραμμα, τη βέλτιστη θερμοκρασία, αλλά και το χρόνο μαγειρέματος. Μάλιστα, υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης ρυθμίσεων μαγειρέματος για όλες τις αγαπημένες σου συνταγές. Έτσι μπορείς να σχεδιάζεις ευκολότερα όλα τα μαγειρέματά σου και, το πιο σημαντικό, να απογειώσεις τη γεύση των πιάτων σου!

Πιο εύκολο καθάρισμα από ποτέ

Ο καθαρισμός του φούρνου είναι μια άκρως δυσάρεστη και χρονοβόρα οικιακή εργασία. Δεν θα προτιμούσες να απολαύσεις τον ελεύθερο σου χρόνο με κάτι που έχει πραγματική αξία για εσένα; Γι’ αυτό και ορισμένα «έξυπνα» μοντέλα όπως οι φούρνοι Simply-Fi της Candy, σε ενημερώνουν για την κατάσταση του φούρνου σου και προτείνουν πότε να τον καθαρίσεις. Έτσι αποφεύγεις την συσσώρευση λιπών και βρωμιάς, που καθιστούν το καθάρισμα του φούρνου δύσκολη και επίπονη διαδικασία.

 

Όλες οι ενημερώσεις στα χέρια σου

Κατεβάζοντας στο smartphone ή στο tablet σου την εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για τον φούρνο σου, μπορείς να ενημερώνεσαι διαρκώς για την κατάσταση της συσκευής σου, όπου κι αν βρίσκεσαι, με ακριβείς αναφορές, όπως για παράδειγμα σε διακοπή ρεύματος. Από την ίδια εφαρμογή μπορείς επίσης να λαμβάνεις πρακτικές συμβουλές για το πως να λύνεις πιθανά προβλήματα. Μάλιστα, σε ορισμένα μοντέλα, όπως οι φούρνοι με Home Connect, μπορείς να έχεις μέχρι και απομακρυσμένο διαγνωστικό έλεγχο!

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη