Έξυπνος φωτισμός με λύσεις Philips Hue

Το χρώμα του φωτός έχει βαθιά επίδραση στις ανθρώπινες αισθήσεις. Μπορεί να διεγείρει το νευρικό σύστημα και επηρεάζει σημαντικά τις συναισθηματικές και ψυχολογικές καταστάσεις. Οι διαφορετικές θερμοκρασίες χρώματος μπορούν επίσης να συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας. Η αργή αύξηση της έντασης του φωτισμού σε ένα συγκεκριμένο σημείο προτού ξυπνήσεις, για παράδειγμα, μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σου και να κάνει ευκολότερο το πρωινό ξύπνημα.

Παράλληλα, ο τρόπος με τον οποίο φωτίζεις τους χώρους του σπιτιού μπορεί να κάνει τη διαφορά στη λειτουργικότητά του. Ακόμα κι η παραμικρή αλλαγή στα επίπεδα φωτισμού μπορεί να αλλάξει δραματικά την αύρα του δωματίου. Γι’ αυτό και κάθε χώρος πρέπει να φωτίζεται διαφορετικά. Άλλο φωτισμό χρειάζεσαι στο σαλόνι, άλλο στο υπνοδωμάτιο κι άλλο στην κουζίνα. Όλα αυτά -κι ακόμη περισσότερα- μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με τον έξυπνο φωτισμό Philips Hue.

 

Απομακρυσμένος έλεγχος

Με τον έξυπνο φωτισμό Philips Hue, οι παραδοσιακοί λαμπτήρες αντικαθίστανται από έξυπνες λάμπες. Η εγκατάσταση γίνεται πολύ εύκολα, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετηθούν στο ντουί του φωτιστικού, στη θέση της συμβατικής λάμπας. Έπειτα, χρησιμοποιώντας το smartphone ή το tablet σου, θα μπορείς να ελέγχεις κάθε έξυπνη λάμπα που έχεις εγκαταστήσει μέσω του ασύρματου οικιακού δικτύου Wi-Fi.

Αξιοποιώντας τη λειτουργία προγραμματισμού Philips Hue app στο κινητό ή στο tablet σου, μπορείς να χειριστείς τα φώτα ακόμη κι αν δεν είσαι σπίτι. Ρύθμισε τα φώτα ώστε να ανάβουν μια προκαθορισμένη ώρα, για να τα βρεις αναμμένα όταν φτάνεις σπίτι. Μπορείς ακόμα να ρυθμίσεις τα φώτα στα δωμάτια ώστε να ανάβουν διαφορετικές ώρες. Έλεγξε εάν ξέχασες να σβήσεις τα φώτα, όταν έφυγες από το σπίτι και άναψέ τα αν δουλεύεις μέχρι αργά. Επιπροσθέτως, μπορείς αν το θες να «ομαδοποιήσεις» τις λάμπες δύο ή και περισσότερων δωματίων, για να τις ρυθμίζεις όλες μαζί.

Παράλληλα, χάρη στη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου, οι έξυπνες λάμπες Philips Hue μπορούν να σου εξασφαλίσουν ακόμα λιγότερη κατανάλωση ρεύματος. Όταν, για παράδειγμα, έχεις φύγει το πρωί για τη δουλειά και δεν θυμάσαι αν έχεις κλείσει το φως του σαλονιού, δεν χρειάζεται να αγχωθείς, αφού από το smartphone σου μπορείς να παρακολουθήσεις και να ρυθμίσεις απομακρυσμένα οποιαδήποτε έξυπνη λάμπα. Έτσι, δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσεις μία λάμπα αναμμένη άσκοπα.

 

Φτιάξε ατμόσφαιρα

Το σπίτι σου θα είναι πάντα φωτισμένο με τον τρόπο που θέλεις. Ρύθμισε τα φώτα ώστε η ένταση να αυξάνεται σταδιακά σε προκαθορισμένη ώρα κάθε πρωί, μιμούμενη την ανατολή του ηλίου για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ηρεμία και καλή διάθεση. Το βράδυ, τα χαλαρωτικά θερμά λευκά φώτα θα σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις, να χαλαρώσεις και να προετοιμάσεις το σώμα σου για έναν καλό ύπνο.

Το καθιστικό, για παράδειγμα, είναι ο χώρος που κάθεσαι, ξεκουράζεσαι και περνάς χρόνο με ένα βιβλίο ή μια ταινία. Αυτό συνεπάγει πως χρειάζεσαι μια ποικιλία φωτισμού. Με τις έξυπνες λάμπες Philips Hue μπορείς να απολαμβάνεις εγγυημένη ομαλή ρύθμιση έντασης φωτισμού. Ούτε πολύ έντονο φως, ούτε πολύ χαμηλό, αλλά ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι, χωρίς καλώδια, ηλεκτρολόγους ή εγκαταστάσεις.

Με επίκεντρο το smart home, οι λάμπες Philips Hue αυξάνουν σταδιακά τη φωτεινότητα μιμούμενες την ανατολή του ηλίου και σε βοηθά να ξυπνάς φυσικά, αντί να ξυπνάς από τον δυνατό ήχο του ξυπνητηριού. Επιπλέον, μπορείς να τις επιλέξεις για να βάλεις χρώμα στο υπνοδωμάτιο ή στο σαλόνι, με επιλογές εκατομμυρίων χρωμάτων, που δίνουν στο σπίτι σου νέα προσωπικότητα.

Πρόσθεσε έναν λαμπτήρα λευκού ατμοσφαιρικού φωτός Philips Hue στο σύστημά σου και εμπλούτισε το σπίτι σου με τις αποχρώσεις του λευκού φωτός. Με ποικιλία από θερμό λευκό μέχρι ψυχρό φως ημέρας, αυτός ο λαμπτήρας σε βοηθά να ξυπνήσεις, να χαλαρώσεις, να διαβάσεις, να συγκεντρωθείς και να τονωθείς. Με την εφαρμογή Hue Sync, μπορείς να ανεβάσεις την ψυχαγωγία σου σε άλλο επίπεδο. Οι δυνατότητες που προσφέρει είναι, στην κυριολεξία, άπειρες.

 

Ολιστική αναβάθμιση με το Philips Hue Smart Home Automation Bridge

Το Philips Hue Smart Home Automation Bridge αποτελεί βασικό εξάρτημα ενός έξυπνου συστήματος φωτισμού Philips Hue. Είναι ο κόμβος (hub) που επικοινωνεί με έως και 50 έξυπνες λάμπες και την εφαρμογή Hue app, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα πάντα συνεργάζονται απρόσκοπτα.

Επιπρόσθετα, μπορεί να λειτουργήσει ως κέντρο ελέγχου για το έξυπνο σπίτι. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι μπορείς να συνδέσεις έξυπνους διακόπτες, αισθητήρες και πολλά ακόμα και να αυτοματοποιήσεις πλήρως το σπίτι σου.

Η σύνδεση του Philips Hue Smart Home Automation Bridge είναι εξαιρετικά εύκολη και μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα κι από τον πιο αρχάριο. Τα βήματα είναι απλά: βάλε στη πρίζα το hub και «κατέβασε» στο smartphone σου την εφαρμογή Hue app. Έπειτα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη του κινητού σου και να ρυθμίσεις όλες τις έξυπνες λάμπες και τους έξυπνους αισθητήρες που έχεις εγκαταστήσει στο σπίτι σου.

Μάλιστα, έχεις τη δυνατότητα να ελέγχεις και να ρυθμίζεις τον έξυπνο φωτισμό στο σπίτι με τη φωνή σου. Η γέφυρα Hue Bridge είναι σχεδιασμένη για να συνεργάζεται με τα πιο δημοφιλή έξυπνα ηχεία με βοηθό φωνής όπως τα Alexa, Apple HomeKit και Google Assistant. Με απλές φωνητικές εντολές μπορείς να ανάψεις και να σβήσεις τα φώτα, να μειώσεις ή να αυξήσεις την έντασή τους, ακόμη και να επιλέξεις ένα σκηνικό φωτισμού.

 

 

Καλύτερος φωτισμός για καλύτερη ζωή

Με τις λύσεις που προσφέρει η σειρά προϊόντων Philips Hue είναι πλέον πολύ εύκολο να προγραμματίσεις το φωτισμό του σπιτιού σου γύρω από τη ζωή σου. Ανακάλυψε μία ευρεία γκάμα από προτάσεις έξυπνου φωτισμού Philips Hue και δημιούργησέ ένα άνετο περιβάλλον σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου.

 

Μπορείς να δεις ακόμη