Φέρε τη χαρά της κολύμβησης στο σπίτι σου!

by Aggeliki Tsoukana

Η χαρά της κολύμβησης στην παραλία είναι κάτι αναντικατάστατο. Αντίστοιχα, η χαρά του να έχεις στον κήπο ή στην αυλή του σπιτιού σου μία πισίνα για να μπορείς να κολυμπάς και να διασκεδάζεις στο νερό όποτε και όποια στιγμή το θελήσεις, είναι επίσης κάτι αναντικατάστατο!

Συνεπώς, δεν υφίσταται πλέον το δίλλημα «θάλασσα ή πισίνα». Όταν, μάλιστα, υπάρχουν τόσες επιλογές σε πισίνες, για κάθε χώρο και βαλάντιο, τότε όλοι μπορούν να φτιάξουν τον προσωπικό τους «παράδεισο» στην αυλή του σπιτιού τους.

 

Γιατί αξίζει να έχεις πισίνα στο σπίτι

Τα πλεονεκτήματα του να έχει κανείς πισίνα στο σπίτι είναι πολλά. Ας δούμε, παρακάτω, μερικά από αυτά.

Αρχικά μία πισίνα προσφέρει μια αίσθηση άνεσης και πολυτέλειας, ειδικά όταν ο χώρος σου είναι οργανωμένος και διακοσμημένος. Επιπλέον, η πισίνα είναι στη διάθεσή σου ανά πάσα ώρα, χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Μία πισίνα παρέχει ασφάλεια, αφού δεν έχεις να αντιμετωπίσεις κύματα ή ρεύματα. Πράγμα που σημαίνει ότι το μπάνιο γίνεται με απόλυτη ηρεμία. Επιπρόσθετα, είναι μια εξαιρετική επιλογή για παιδιά, αφού ο χώρος είναι περισσότερο ελεγχόμενος.

Και για σένα που προσέχεις τη φυσική σου κατάσταση, θυμήσου ότι η έλλειψη άνωσης καθιστά την κολύμβηση πιο απαιτητική. Επομένως, η πισίνα είναι ιδανική για γυμναστική!

 

Δεν είναι πλέον για «λίγους»

Η κατασκευή πισίνας είναι δαπανηρή και χρονοβόρα. Γι’ αυτό υπάρχουν οι εναλλακτικές. Με πολύ μικρότερο κόστος και χωρίς τη «φασαρία» που έχει η κατασκευή μίας πισίνας στο σπίτι, μπορείς να απολαμβάνεις κι εσύ τη χαρά της κολύμβησης και της διασκέδασης στο νερό, στην αυλή ή στον κήπο σου.

 

 

Διάλεξε πισίνα στα μέτρα σου

Ξεκινώντας από τις πιο «απλές» λύσεις, θα βρεις μια πληθώρα από φουσκωτές πισίνες για παιδιά. Σκέψου, για παράδειγμα, τι χαρά θα πάρουν τα παιδιά, τα ανίψια, ή τα εγγόνια, όταν θα διασκεδάζουν σε μια πισίνα όπως η Bestway Fantastic Aquarium Play Pool. Εναλλακτικά μπορείς να επιλέξεις μία πισίνα για όλη την οικογένεια, όπως η Fast Set Pool Set της Bestway. Πρόκειται για μια υπέροχη οικογενειακή πισίνα. Τοποθετείται μέσα σε λίγα μόνο λεπτά σε μια επίπεδη επιφάνεια. Η πισίνα Fast Set είναι κατασκευασμένη από σκληρό υλικό Tritec, καθιστώντας την εξαιρετικά ανθεκτική.

Είπαμε, όμως, και για κολύμβηση. Σίγουρα μια μικρή πισίνα δεν μπορεί να σε καλύψει σε αυτό τον τομέα. Αυτό έρχονται να καλύψουν οι πισίνες εξωτερικού σκελετού. Προσφέρονται σε διάφορα μεγέθη και με τεχνολογίες που εξασφαλίζουν εργονομία και ασφάλεια. Ενδεικτικά, μία πισίνα όπως η Bestway Πισίνα Εξωτερικού Σκελετού 9.56m είναι κατασκευασμένη από ανώτερης ποιότητας υλικό για εξαιρετική αντοχή και στιβαρότητα, για να αντέχει στις ακραίες συνθήκες, την υπεριώδη ακτινοβολία και το χλώριο. Παράλληλα, έχει πιστοποιηθεί ως προς την αντοχή του στο βάρος και την πίεση που ασκεί μεγάλος όγκος νερού και με εσωτερικό με εκτύπωση τύπου μωσαϊκού.

Και επειδή δεν χρειάζεται να είσαι «ειδικός στις πισίνες» για να τη συντηρείς, διαθέτει βαλβίδα ελεγχόμενης ροής. Κάτι που εξασφαλίζει εύκολο άδειασμα, την ίδια στιγμή που έρχεται εφοδιασμένη με φίλτρο άμμου, αντλία φίλτρου, σκάλα, κάλυμμα και προστατευτικό εδάφους. Αναμφίβολα, μία πισίνα εξωτερικού σκελετού είναι ιδανική επιλογή για ένα δροσερό καλοκαίρι στο σπίτι σου.

 

 

Συνδύασέ την με τα απαραίτητα αξεσουάρ

Υπάρχουν πολλά αξεσουάρ πισίνας που κάνουν ακόμη πιο διασκεδαστικές τις ώρες που περνάς στην πισίνα σου. Μία τσουλήθρα, για παράδειγμα, είναι σίγουρο ότι θα εκτιμηθεί από μικρά και μεγάλα παιδιά.

Επίσης, ένα σετ γυαλιά κολύμβησης Waimea θα προστατέψουν τα ματάκια του παιδιού. Εφαρμόζουν καλά και διαθέτουν φακούς που προστατεύουν τα μάτια από την υπεριώδη ακτινοβολία (UV). Αν τα αυτιά σου βουλώνουν εύκολα ή είναι αρκετά «ευαίσθητα», θυμήσου πως το κολύμπι μπορεί να σου δημιουργήσει αρκετά προβλήματα. Για το λόγο αυτό, καλό είναι να είσαι εφοδιασμένος με τις απαραίτητες Waimea Ωτασπίδες κολύμβησης.

Μια από τις πιο εύκολες λύσεις για την προστασία των μαλλιών από το χλώριο της πισίνας, αποτελεί το ειδικό σκουφάκι κολύμβησης, που μπορείς να φορέσεις κατά τη διάρκεια του μπάνιου.

Μπορείς να δεις ακόμη