Τα απαραίτητα αξεσουάρ για δεινούς κολυμβητές

by Aggeliki Tsoukana

Στην πισίνα ή στη θάλασσα, υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να έχεις μαζί σου για να απολαμβάνεις τη χαρά της κολύμβησης. Δες, παρακάτω, όλα όσα πρέπει να έχεις μέσα στο σακίδιό σου.

 

 

Γυαλιά κολύμβησης

Τα γυαλιά κολύμβησης είναι απαραίτητο αξεσουάρ για ευχάριστο κολύμπι στη θάλασσα ή στην πισίνα. Προστατεύουν τα μάτια σου από θαλασσινό νερό ή από το χλώριο της πισίνας, και παράλληλα σε βοηθάνε να κρατάς τα μάτια σου ανοιχτά ενώ κολυμπάς.

Το ιδανικό ζευγάρι γυαλιά κολύμβησης για σένα, είναι αυτό που θα εφαρμόζει απόλυτα στα μάτια σου. Διαφορετικά, αν είναι μικρότερα θα σου προκαλεί ενόχληση. Αντίστοιχα, αν είναι μεγαλύτερα από το πρόσωπό σου, υπάρχει περίπτωση να σου παίρνει νερό συνεχώς. Πάντως, δεν πρόκειται να δυσκολευτείς να βρεις το μέγεθος που σε εξυπηρετεί. Μάλιστα, θα βρεις γυαλάκια κολύμβησης ακόμη και για παιδιά. Μάλιστα, τα γυαλάκια κολύμβησης hunior της Waimea διαθέτουν φακούς που προστατεύουν τα μάτια από την υπεριώδη ακτινοβολία (UV).

 

 

Μάσκα θαλάσσης

Είτε σου αρέσουν τα μακροβούτια, είτε απλώς θέλεις να απολαμβάνεις τις ομορφιές που κρύβει ο βυθός  σε κάθε σου βουτιά, τότε χρειάζεσαι οπωσδήποτε μία μάσκα θαλάσσης. Θα συναντήσεις προτάσεις που διαθέτουν μέχρι και ειδική βάση για action cam! Ενδεικτικά, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στη μάσκα XDive Shot. Συνδυασέ τη με αναπνευστήρα και βατραχοπέδιλα για ακόμη μεγαλύτερα μακροβούτια!

 

 

Σκουφάκι κολύμβησης

Το σκουφάκι κολύμβησης εξυπηρετεί στο να κρατά τα μαλλιά περιορισμένα κοντά στο κεφάλι. Τα μαλλιά είναι ανασταλτικός παράγοντας και επηρεάζουν αρνητικά τη θέση του κεφαλιού και, κατ’ επέκταση, την αναπνοή. Παράλληλα δημιουργούν αντίσταση και κάνουν την προώθηση του κολυμβητή δύσκολη. Το χειμώνα, ένα σκουφάκι κολύμβησης βοηθάει στο να κρατά ζεστό το κεφάλι.

Υπάρχουν πολλά υλικά και σχέδια για σκουφάκια κολύμβησης. Τα πιο δημοφιλή σκουφάκια είναι τα σιλικόνης. Το υλικό τους είναι ελαστικό και ασφαλή, την ίδια στιγμή που είναι οικονομικά.

 

Ωτασπίδες κολύμβησης

Αν τα αυτιά σου βουλώνουν εύκολα ή και είναι αρκετά «ευαίσθητα», θυμήσου πως το κολύμπι και τα μακροβούτια στη θάλασσα μπορεί να σου δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα. Για τον λόγο αυτό, καλό είναι να είσαι εφοδιασμένος με τις απαραίτητες Waimea Ωτασπίδες κολύμβησης. Ένας ακόμη τρόπος για να προστατευτείς, είναι σκουπίζεις καλά τα αυτιά σου, αμέσως μόλις βγεις από το νερό.

 

Ρινικό προστατευτικό κολύμβησης

Το χρησιμοποιούν αρκετά συχνά οι κολυμβητές που κάνουν πρωταθλητισμό, για να μην μπαίνει νερό στη μύτη. Πολύ χρήσιμο αν σου αρέσει το ύπτιο ή και έχεις αλλεργίες στο χλώριο. Τα ρινικά προστατευτικά κατασκευάζονται από μαλακό υλικό, ώστε να είναι απαλά. Ενδεικτικά, το προστατευτικό ρινός Waimea είναι κατασκευασμένο από θερμοπλαστικό ελαστομερές (TPE) και πολυπροπυλένιο (PP). Συνοδεύεται από μια βολική και μικρή διαφανή θήκη για να μην το χάσεις ποτέ.

 

Για να παραμένεις ενυδατωμένος

Μην ξεχνάς ότι, όταν κολυμπάς, ιδρώνεις. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκάλι νερό. Για να ξεδιψάς και να μένεις πάντα ενυδατωμένος. Προτίμησε ένα ανοξείδωτο υδροδοχείο με μεγάλη χωρητικότητα και ανθεκτική κατασκευή, για να το πάρεις μαζί σου παντού.

 

 

Αντηλιακό και λοιπά καλλυντικά

Είναι απαραίτητο το αντηλιακό στις μέρες μας, είτε κολυμπάς στη θάλασσα είτε σε ανοιχτή πισίνα. Αν προτιμάς την παραλία, σίγουρα θα χρειαστείς κάτι και για τα τσιμπήματα από έντομα ή μέδουσες ή μπορεί και κάποιο εντομοαπωθητικό σπρέι ή κρέμα.

Βάλε, λοιπόν, στον σάκο σου τα απαραίτητα αξεσουάρ κολύμβησης και καλές βουτιές!

Μπορείς να δεις ακόμη