FIFA 23: Το απόλυτο παιχνίδι ποδοσφαίρου έρχεται με σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις

by Aggeliki Tsoukana

Το FIFA 23 είναι ένα επερχόμενο βιντεοπαιχνίδι προσομοίωσης ποδοσφαίρου που αναπτύσσεται από την Electronic Arts. Είναι η 30η και τελευταία έκδοση της σειράς FIFA και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 για PC, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S και Google Stadia.Το παιχνίδι αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι της συνεργασίας μεταξύ της EA και της FIFA.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 θα κυκλοφορήσει το FIFA 23, στο οποίο για πρώτη φορά θα έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις και γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο, με την Barclays Women’s Super League της Αγγλίας και την Division 1 Arkema της Γαλλίας. Τόσο το αντρικό (FIFA World Cup στο Κατάρ για το 2022) όσο και το γυναικείο (FIFA Women’s World Cup στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία για το 2023) Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου θα συμπεριληφθούν στον τίτλο.

Το cross-play θα είναι διαθέσιμο για πρώτη φορά στη σειρά FIFA και θα είναι προσβάσιμο σε κάθε λειτουργία 1v1, συμπεριλαμβανομένων των FIFA Ultimate Team, Online Seasons και Online Friendlies. Το cross-play θα λειτουργεί για κάθε γενιά ξεχωριστά, κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι παίκτες PS5, Xbox Series X/S και PC θα μπορούν να παίξουν μαζί, όπως αντίστοιχα μαζί θα μπορούν να παίζουν και οι παίκτες PS4 και Xbox One.

Η EA τόνισε πως το σύστημα animation HyperMotion, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη χρονιά στο FIFA 22, έχει βελτιωθεί αισθητά, με νέες προσθήκες, και φέτος θα ονομάζεται HyperMotion2, με “πάνω από 600 αυθεντικά animations τα οποία έχουν παρθεί μέσα από εκατομμύρια frames ποδοσφαιρικών αγώνων και καταγραφές στα capture γήπεδα της εταιρίας”. Εντός του αγωνιστικού χώρου η EA υπόσχεται να υπάρχει “ένας νέος μηχανισμός για το shooting” για να παρακολουθείς το γήπεδο ευκολότερα, καθώς και μια ανανέωση στον τρόπο που εκτελούνται τα φάουλ, τα πέναλτι και τα κόρνερ. Ο νέος μηχανισμός του shooting θα δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες σου να εξαπολύουν πιο ισχυρά σουτ, με το animation τους να διαρκεί περισσότερο.

Τέλος, το mode του Ultimate Team θα έχει ένα επανασχεδιασμένο σύστημα χημείας για την ομάδα που θα δημιουργήσεις, ενώ θα εισαχθεί και ένα νέο mode στο Ultimate Team, το οποίο θα ονομάζεται “FUT Moments” και θα είναι βασισμένο σε ένα είδος σεναρίου, για το οποίο θα μάθουμε λεπτομέρειες καθώς πλησιάζουμε στην ημερομηνία κυκλοφορίας του τίτλου.

 

 

Άλλα νέα χαρακτηριστικά τα οποία επιβεβαιώθηκαν για το FIFA 23 είναι:

Ένα νέο σύστημα με animation για τρίπλες, το οποίο θα υλοποιείται από τη νέα μηχανή HyperMotion2 και ένα νέο σύστημα τρεξίματος, το οποίο θα βασίζεται επάνω σε machine-learning. Θα υπάρχουν επίσης νέοι μηχανισμοί για το τρέξιμο, οι οποίοι θα έχουν να κάνουν με τις μέγιστες ταχύτητες των παικτών σου και τα διαφορετικά ratings αυτών. Επιπλέον θα υπάρχει αναβαθμισμένο σύστημα physics για όταν χτυπάει η μπάλα τα χέρια ή τα πόδια των παικτών. Τέλος, θα περιλαμβάνεται ανανεωμένο σύστημα physics για το πώς αντιδρούν τα δίχτυα των τερμάτων καθώς και ένα πιο ρεαλιστικό σύστημα για το πώς «αλλοιώνονται» τα γήπεδα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Τέλος, μετά την αποκάλυψη του εξωφύλλου για την Ultimate έκδοση του FIFA 23, η ΕΑ έδωσε στη δημοσιότητα το εξώφυλλο της απλής έκδοσης του τίτλου, το οποίο θα έχει δύο εκδόσεις, ένα εξώφυλλο με τον ποδοσφαιριστή και σταρ της PSG και της εθνικής Γαλλίας, Kylian Mbappé, που θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο, και ένα με τη Sam Kerr, την επιθετικό της Chelsea και της γυναικείας εθνικής ποδοσφαίρου της Αυστραλίας, που θα κυκλοφορήσει στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Το FIFA 23 θα κυκλοφορήσει για τα PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC, Stadia και Nintendo Switch στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη