Fortnite Chapter 2: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

 

Το Fortnite επέστρεψε με τον πιο δυναμικό τρόπο. Κι όχι απλά ως ακόμα μία “Season”, αλλά ως ένα ολοκαίνουργιο κεφάλαιο για το battle royale της Epic. Ο λόγος για το Fortnite Chapter 2 Season 1, το οποίο περιλαμβάνει έναν νέο χάρτη, νέα skins για τους χαρακτήρες, νέες τοποθεσίες και πολλές ακόμη προσθήκες που το καθιστούν μια ολοκαίνουργια εμπειρία.

Αν ψήνεσαι κι εσύ να δοκιμάσεις το Fortnite Chapter 2 Season 1, σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με το δημοφιλές παιχνίδι της Epic Games.

 

Ένας ολοκαίνουργιος κόσμος

H μεγαλύτερη αλλαγή στο παιχνίδι είναι ότι περιλαμβάνει έναν ολοκαίνουργιο χάρτη, που διαθέτει 13 νέες τοποθεσίες. Όπως και στα πιο δημοφιλή παιχνίδια ανοιχτού κόσμου, το Fortnite Chapter 2 Season 1 ξεκινάει με έναν χάρτη που θα πρέπει να εξερευνήσεις, προκειμένου να ανακαλύψεις νέες τοποθεσίες και landmarks που εμφανίστηκαν μετά το τέλος της 10ης σεζόν και την τεράστια μαύρη τρύπα που δημιουργήθηκε.

 

Περισσότερη δράση στο νερό

Οι υγρές επιφάνειες όπως τα ποτάμια, ίσως ήταν το πιο βαρετό σημείο για τους παίκτες, καθώς για να τις διασχίσουν ήταν αναγκασμένοι να κινούνται αργά μέσα στο νερό. Πλέον, οι παίκτες μπορούν να κολυμπήσουν, να ψαρέψουν, ακόμη και να οδηγήσουν ένα από τα Fortnite motorboats με εγκατεστημένα όπλα και να κάνουν περισσότερα πράγματα στο νερό.

 

Έχεις την ευκαιρία να είσαι καλύτερος squadmate

Το Bandage Bazooka είναι ένα ολοκαίνουργιο όπλο που μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας σου. Αυτό το νέο όπλο σού επιτρέπει να εκτοξεύεις στους συμπαίκτες σου healing bandages, για να τους βοηθήσεις να γεμίσουν άμεσα στην μπάρα υγείας τους. Επιπλέον, μπορείς να μεταφέρεις τους συμπαίκτες που έχουν πέσει στο πεδίο της μάχης, και να γιορτάσετε τις νίκες σας με νέα group emotes όπως τα high fives.

 

 

Ακόμη πιο εμβυθιστικός κόσμος

Το δεύτερο κεφάλαιο του παιχνιδιού προσφέρει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για αλληλεπίδραση με το περιβάλλον, αφού πλέον μπορείς να κρυφτείς σε άχυρα και σε κάδους για να αιφνιδιάσεις τους αντιπάλους σου. Ή μπορείς ακόμη και να προκαλείς αιφνιδιαστικές πυρκαγιές κάτω από αυτά, με την ανατίναξη δεξαμενών αερίου και εκρηκτικών βαρελιών.

 

Περισσότεροι τρόποι για να κερδίσεις XP

Ως μέρος του νέου Battle Pass, υπάρχουν νέοι τρόποι για να κερδίσεις XP και να ανέβεις επίπεδο. Μπορείς να κερδίσεις μετάλλια κάνοντας μια ποικιλία από δραστηριότητες εντός του παιχνιδιού, όπως να αναζητήσεις κρυμμένους θησαυρούς, να εξοντώσεις αντιπάλους, να ολοκληρώσεις διάφορα challenges και πολλά άλλα, τα οποία συμβάλουν στο να κάνεις πιο γρήγορα level up.

 

Αναβαθμίσιμα όπλα

Το Fortnite Chapter 2 επιτρέπει στους παίκτες να αναβαθμίσουν τα όπλα τους, μέσα από μια πληθώρα επιλογών. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους πόρους σου στα “upgrade benches” για να ενισχύσεις τα υπάρχοντα όπλα σου και να επωφεληθείς από ένα νέο βελτιωμένο οπλοστάσιο.

 

Βελτιωμένα γραφικά

Εκτός από το αναβαθμισμένο gameplay, η Epic έδωσε μεγάλο βάρος και στον οπτικό τομέα. Συγκεκριμένα, το battle royale mode έχει δανειστεί αρκετά στοιχεία από το Fortnite: Save the World, όπως νέα σχέδια στα σεντούκια και ammo boxes. Επιπλέον, τα γραφικά έχουν αναβαθμιστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε τα πάντα στο παιχνίδι να μοιάζουν πιο τρισδιάστατα και «συμπαγή». Χωρίς ωστόσο να αλλάζει δραματικά ο καρτουνίστικος σχεδιασμός που γνωρίσαμε στο πρώτο κεφάλαιο του τίτλου.

 

 

Μικρότερη αναμονή στο matchmaking

Ένα από τα πιο κουραστικά πράγματα στα battle royale games είναι ότι, μετά από το τέλος κάθε αγώνα, πρέπει να επιστρέψεις στο βασικό μενού πριν μπορέσεις να συμμετάσχεις σε άλλο παιχνίδι. Η Epic Games έδωσε λύση στο πρόβλημα επιτρέποντας στους παίκτες να επιλέξουν τι θέλουν να κάνουν στο τέλος κάθε αγώνα Team Rumble ή μετά την ήττα τους στα Solos, Duos ή Squads.

Τώρα μπορείς να επιστρέψεις άμεσα στη δράση κάνοντας κλικ στην επιλογή “Ready Up”. Αυτό, ωστόσο, σημαίνει ότι δεν θα μπορείς να επιλέξεις νέο party assist ή να αλλάξεις εξοπλισμό, skin, κ.λπ., καθώς θα τοποθετηθείς απευθείας σε άλλο αγώνα.

Υπάρχει ακόμα η διαδικασία του matchmaking, αλλά χωρίς να χρειαστεί να επιστρέψεις στο βασικό μενού και, έπειτα, να συμμετάσχεις σε ένα νέο παιχνίδι – γλυτώνοντας σημαντικό χρόνο από όλη αυτή την κουραστική διαδικασία.

 

Ανακάλυψε τα νέα Blue Chests

Για εκείνους που θέλουν να έχουν σπανιότερα όπλα χωρίς να τα αναβαθμίσουν, το Fortnite Chapter 2 περιλαμβάνει νέα Blue Chests που είναι διάσπαρτα στο χάρτη. Όσο πιο δυσεύρετα είναι, τόσο πιο σπάνια και ισχυρότερα τα όπλα που κρύβουν.

Μήπως εξετάζεις την αγορά νέας κονσόλας ενώ ταυτόχρονα θέλεις να βυθιστείς στον κόσμο του Fortnite; Έχεις έρθει στο σωστό σημείο! Επίλεξε ένα από τα νέα PS4 Fortnite Neo Versa bundles και απόκτησε πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο για το δημοφιλές battle royale.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη