Φτιάξε την κουζίνα των ονείρων σου!

by Aggeliki Tsoukana

Τα χρόνια περνούν, οι άνθρωποι εξελίσσονται, το ίδιο κι εσύ που αγόρασες το καινούργιο σου σπίτι και θες να το κάνεις απόλυτα λειτουργικό και φιλόξενο για εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Η κρεβατοκάμαρα σιγά-σιγά στήνεται, το ίδιο και το παιδικό δωμάτιο, όπως και το σαλόνι, ενώ τώρα ήρθε η ώρα να πάρεις τις μεγάλες αποφάσεις για την κουζίνα.

Τα ερωτήματα που στροβιλίζουν στο κεφάλι σου είναι πολλά κι εσύ πασχίζεις να δώσεις τις κατάλληλες απαντήσεις, καθώς η κουζίνα είναι ένα το πιο “πολυσύχναστο” δωμάτιο για όλη την οικογένεια και θες να γίνουν όλα τέλεια. Θα επιλέξεις εντοιχιζόμενες ή αυτόνομες συσκευές, ποιες είναι οι πιο λειτουργικές, ποιες μικροσυσκευές είναι απαραίτητες για να πλαισιώσουν μια ολοκληρωμένη κουζίνα, τί χρώματα θα επιλέξεις, ποιες συσκευές είναι οι λιγότερο ενεργειακά κοστοβόρες; Αυτά και άλλα πολλά είναι τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και ο Κωτσόβολος είναι εδώ για να σε βοηθήσει.

Όταν μιλάμε για εκσυγχρονισμό στον εξοπλισμό της κουζίνας, τότε ένα πράγμα έρχεται στο μυαλό: εντοιχισμένες συσκευές. Κι αυτό διότι πέραν του απαράμιλλου στιλ που δίνουν στον χώρο, σου παρέχουν μια σειρά από ανέσεις και εξαιρετική λειτουργικότητα, που θα κάνουν τη χρήση της κουζίνας σου… piece of cake.

 

Εργονομία + ευελιξία + οικονομία

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των εντοιχισμένων συσκευών της κουζίνας είναι η εργονομία που προσφέρουν. Είναι κατάλληλα σχεδιασμένες έτσι ώστε να σου εξοικονομούν χώρο, και μέσω ενός μινιμαλιστικού σχεδιασμού είναι εξαιρετικά πρακτικές, διασφαλίζοντας διαρκή και ανεμπόδιστη ροή εργασίας.

Οι εν λόγω συσκευές “κρύβονται” πίσω από ντουλάπια και ως εκ τούτου δεν κάνουν “θόρυβο” μέσα στον χώρο αλλά αντίθετα βοηθούν στο να ανοίξει και η κουζίνα να μοιάζει αρκετά μεγαλύτερη. Μιλώντας κυριολεκτικά, οι συσκευές σου είναι όντως πιο αθόρυβες καθώς τα… decibel περιορίζονται από τον εντοιχισμό που λειτουργεί ως ηχομόνωση.

Στα “συν” των εντοιχισμένων συσκευών θα πρέπει να συμπεριλάβουμε την ευελιξία τους: Το πώς θα τοποθετηθούν προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες σου είναι μια εντελώς δική σου απόφαση. Έτσι, για παράδειγμα, για εύκολη προετοιμασία στο μαγείρεμα, μπορείς να τοποθετήσεις φούρνο, εστίες και ψυγείο κοντά μεταξύ τους, για γρήγορες κινήσεις. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το πλυντήριο πιάτων, τοποθετώντας το κοντά στον νεροχύτη.

Και το καλύτερο; Οι περισσότερες από αυτές είναι εξαιρετικά συμφέρουσες, μιλώντας με ενεργειακούς όρους, καθώς είναι ενεργειακής κλάσης από Α και προς τα επάνω! Αυτό σου διασφαλίζει εξοικονόμηση ενέργειας και… χρημάτων σε βάθος χρόνου.

 

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω τι πρέπει να πάρεις

 

 

Φούρνος

Το θετικό με τον εντοιχιζόμενο φούρνο είναι ότι σε βοηθά να πειραματιστείς με τη διαρρύθμιση. Μπορείς να τοποθετήσεις τον φούρνο στο ύψος των ματιών σου έτσι ώστε να μη χρειαστεί κάθε φορά να σκύβεις, ενώ οι εστίες μπορούν να μπουν σε άλλο σημείο, στο ύψος των χεριών σου για μεγαλύτερη ευκολία κινήσεων. Ο Neff L2ACH7MG0 είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά τους εντοιχιζόμενους φούρνους. Με λειτουργία Hotair για ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας, πυρολυτικό καθαρισμό και Easy Clean, πλήκτρα αφής και ράγες Cliprail, αυτός ο φούρνος θα σου λύσει τα χέρια.

 

 

Εστίες/Απορροφητήρας

Μπορείς να συνδυάσεις διαφορετικά μοντέλα εντοιχιζόμενου φούρνου και εστίας και να τα τοποθετήσεις εκεί ακριβώς που σε εξυπηρετούν περισσότερο. Οι εντοιχιζόμενες εστίες “δένουν”  αρμονικά στον χώρο σου και διατηρούν καθαρές γραμμές, προσφέροντας κομψό φινίρισμα. Επίλεξε τις πιο εξελιγμένες που διαθέτουν ενσωματωμένο απορροφητήρα, ο οποίος λειτουργεί κατά των οσμών των φαγητών. Μία εξαιρετική επιλογή είναι η Elica NikolaTesla Libra BLF83 ”Plug & Play”  , που συνδυάζει τις λειτουργίες δύο συσκευών σε ένα μόνο προϊόν. Προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα των επαγωγικών εστιών, συμπεριλαμβανομένου του εύκολου καθαρισμού. Χάρη στη λειτουργία διπλής γέφυρας, επιτρέπει τη συνδυασμένη χρήση δύο γειτονικών ζωνών μαγειρέματος, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σκεύη μεγάλου μεγέθους.

 

 

Φούρνος Μικροκυμάτων

Μπορεί να τοποθετηθεί πλάι, πάνω ή κάτω από τον εντοιχιζόμενο φούρνο σου και να αποτελέσουν μαζί ένα “αχτύπητο δίδυμο” για την οργάνωση της κουζίνας σου. Ο Bosch BEL634GS1 είναι ένας μοντέρνος φούρνος μικροκυμάτων με λειτουργία AutoPilot 7, με 7 προκαθορισμένα αυτόματα προγράμματα, TFT οθόνη και περιστροφικό δακτύλιο πλοήγησης με εμφανές κείμενο και σύμβολα, εσωτερικό από ανοξείδωτο ατσάλι για εύκολο καθαρισμό.

 

 

Ψυγείο

Επένδυσε σε ένα εντοιχιζόμενο ψυγείο και λύσε τον “γόρδιο” δεσμό της διάταξης μεταξύ θαλάμου ψύξης και συντήρησης. Ο Electrolux ENP7TD75S είναι ένας εντοιχιζόμενος ψυγειοκαταψύκτης με τεχνολογία TwinTech NoFrost με σύστημα διπλής ψύξης και τεχνολογία GreenZone+ που διατηρεί έως και το 95% των βιταμινών μετά από 11 μέρες. Δες εδώ όλες σου τις επιλογές.

 

 

Πλυντήριο πιάτων

Η επένδυση σε ένα εντοιχιζόμενο πλυντήριο πιάτων είναι από τις πιο έξυπνες που μπορείς να κάνεις. Έχεις την απόλυτη ευελιξία και άνεση προκειμένου να επιλέξεις τη χωρητικότητα που επιθυμείς ενώ μπορείς να νιώθεις… ήρεμος καθώς το ντουλάπι δημιουργεί μια φυσική ηχομόνωση και κάνει το πλυντήριο πλήρως αθόρυβο. Το Küppersbusch G4800.1v διαθέτει 9 προγράμματα πλύσης, και ειδικές λειτουργίες όπως πρόγραμμα μισού φορτίου και εντατικό πλύσιμο.

 

Πλυντήριο ρούχων

Οι πιο σύγχρονες κουζίνες είναι συχνά εξοπλισμένες με εντοιχιζόμενα πλυντήρια ρούχων, καθώς οι εν λόγω συσκευές πλέον φιλοξενούνται σε αυτόν τον χώρο και όχι στο μπάνιο, όπως παλαιότερα. Και από τη στιγμή που τα σύγχρονα σπίτια διαθέτουν συνήθως μικρούς χώρους μπάνιου και κουζίνας, ένα πλυντήριο ρούχων τοποθετημένο μέσα σε ντουλάπι σου εξασφαλίζει πολύ περισσότερο ελεύθερο χώρο!  Μπορείς για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και εξοικονόμηση χρόνου να επιλέξεις ένα πλυντήριο-στεγνωτήριο όπως το 3-in-1 AEG L7WBE68SI, που κάνει αποδοτική τη διαδικασία πλύσης για εσένα με προγράμματα πλυσίματος, στεγνώματος και ατμού.

 

Η ώρα των μικροσυσκευών

Και αφού τελείωσες με τα βασικά, ήρθε η ώρα να σκεφτείς τι μικροσυσκευές πρέπει να αγοράσεις έτσι ώστε να έχεις μια πλήρως λειτουργική κουζίνα και να μην λείψει τίποτε από εσένα ή την οικογένειά σου. Ο “κανόνας των 6” είναι αυτός που πρέπει να θυμάσαι, δηλαδή 6 είναι οι απαραίτητες μικροσυσκευές που θα σου λύσουν τα χέρια.

 

 

Aτμομάγειρας

Εάν θέλεις να κάνεις καλό στην υγεία σου, και στην υγεία των αγαπημένων σου προσώπων, οφείλεις να εντάξεις στη ζωή σου το μαγείρεμα στον ατμό. Η μέθοδος αυτή ανάγεται χρονικά στη Λίθινη Εποχή (!) παρ’ όλα αυτά έχει κάνει δυναμικό “comeback” στη σύγχρονη εποχή, ως μία εναλλακτική μέθοδος υγιεινού μαγειρέματος. Η Braun FS3000WH χωρητικότητας 6.5 lt είναι μια συσκευή που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, την οποία προτιμούν τόσο οι εργένηδες όσο και ολόκληρες οικογένειες.

 

Ψηστιέρα/Γκριλιέρα

Φτιάξε τα πιο ζουμερά και καλοψημένα κρέατα στην κουζίνα σου. Αν θες να αποφύγεις τον φούρνο, ρίξε σε μία ψηστιέρα/γκριλιέρα τα κρέατα που θες, λαχανικά, πατάτες ή ότι άλλο επιθυμείς κι άσε τη συσκευή να σου τα ψήσει τέλεια. Το γεύμα θα είναι έτοιμο στο άψε-σβήσε. Δες εδώ τις επιλογές σου

 

Μίξερ

Τα επιτραπέζια μίξερ ή τα μίξερ χειρός, αντικαθιστούν το σύρμα χειρός, και είναι από τις πιο παραδοσιακές συσκευές – “όπλα” κάθε μάγειρα στην κουζίνα. Εάν είσαι παραδοσιακός, τότε μπορείς να διαλέξεις ένα απλό μίξερ για να κάνεις τη δουλειά σου, να ετοιμάσεις νόστιμες συνταγές όπως κάθε λογής κέικ, γλυκά, αρτοσκευάσματα κλπ.

 

 

Πολυμίξερ/κουζινομηχανές

Δεν νοείται μια σύγχρονη κουζίνα χωρίς την ύπαρξη πολυμίξερ ή κουζινομηχανή. Αν και αρχικά μοιάζουν με τα επιτραπέζια μίξερ, πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική κατηγορία συσκευής. Πρόκειται για πολυμηχάνημα που δεν περιορίζεται σε μια ή δύο λειτουργίες. Μια καλή κουζινομηχανή, με τα κατάλληλα εργαλεία μετατρέπεται σε ζυμωτή, πολυκόφτη, κρεατομηχανή, μίξερ, μπλέντερ, ακόμη και μηχανή ζυμαρικών. Είναι τα πιο κατάλληλα μηχανήματα για τις πιο απαιτητικές δημιουργίες. H Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium μετατρέπει τη μαγειρική σε μια απόλυτη εμπειρία δημιουργίας. Έχει ισχύ 1700W και πλανητική κίνηση αναδευτήρων για τέλειες αναμείξεις, και αναδευτήρες για χτυπητήρι, γάντζο ζύμης, Flexi, ελαφράς ανάδευσης κ.ο.κ.

 

 

Αir Fryers/Πολυμάγειρες

Ένα πραγματικό στολίδι στην κουζίνα σου είναι φριτέζες θερμού αέρα – πολυμάγειρες. Πρόκειται για μια συσκευή που μαγειρεύει τηγανητά, χωρίς λάδι και ως εκ τούτου τα φαγητά είναι εξαιρετικά υγιεινά. Οι περισσότερες διαθέτουν την τεχνολογία που συγκρατεί ελάχιστο λίπος, και δεν λερώνουν την κουζίνα σου. Ο Κωτσόβολος διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από υπερσύγχρονα Αir Fryers που μπορείς να εξερευνήσεις εδώ

 

 

Μπλέντερ /Μulti

To μπλέντερ είναι απαραίτητος σύμμαχος στην κουζίνα, καθώς συνδράμει σε πολλές δουλειές. Μεταξύ άλλων, ετοιμάζει σούπες, σάλτσες, απολαυστικά smoothies, πολτοποιεί υλικά και θρυμματίζει πάγο. Αντίστοιχη χρήση, αλλά κυρίως για τεμάχισμα, ψιλοκόψιμο (και όχι πολτοποίηση) έχει το πολύ γνωστό και all time classic multi. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε υλικά όπως τυρί, αλλαντικά, ακόμα και ξερό ψωμί για να φτιάξεις γαλέτα. Επίλεξε τα κατάλληλα για εσένα μέσα από μια μεγάλη γκάμα που προσφέρει ο Κωτσόβολος. Εναλλακτικά, για μεγαλύτερη ευελιξία μπορείς να επιλέξεις ένα ραβδομπλέντερ.

Το σπίτι σου, μετά και την ολοκλήρωση της κουζίνας θα είναι το “βασίλειό” σου και εσύ είσαι έτοιμος να απολαύσεις κάθε στιγμή μέσα σε αυτό, μαζί με την οικογένειά σου. Ο Κωτσόβολος και οι άνθρωποί του είναι εδώ για να σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις ένα τέλειο περιβάλλον στην κουζίνα σου, σε έναν χώρο που θα περάσετε ατελείωτες στιγμές δημιουργίας και χαράς με τους αγαπημένους σου. Επισκέψου το κοντινότερο κατάστημα του Κωτσόβολου ή περιηγήσου στο kotsovolos.gr για περισσότερες πληροφορίες.

Μπορείς να δεις ακόμη