Γιατί να επιλέξω κλιματιστικό με ενσωματωμένο καθαριστή αέρα;

by Aggeliki Tsoukana

Η τοποθέτηση ενός κλιματιστικού στον χώρο σου θεωρείται πια αναγκαία και η ανάγκη για να δημιουργήσεις μια δροσερή ατμόσφαιρα είναι καθημερινή. Η επιλογή ενός κλιματιστικού είναι μονόδρομος αφού οι σύγχρονες συσκευές διαθέτουν υψηλής ποιότητας κατασκευή που συνδυάζεται με εξελιγμένες λειτουργίες και υψηλές επιδόσεις.

 

 

Ωφελήσου από τον καθαριστή αέρα

Η ατμόσφαιρα στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας μας επηρεάζεται από ποικίλους παράγοντες όπως είναι τα συνθετικά και χημικά υλικά που μας περιβάλλουν, η μούχλα, η σκόνη και τα ακάρεα. Το τακτικό άνοιγμα των παραθύρων σίγουρα δεν επαρκεί για να εξασφαλίσεις καθαρό και υγιεινό αέρα στον χώρο σου, για αυτό ένα κλιματιστικό με ενσωματωμένο καθαριστή αέρα είναι η ιδανική λύση.

Ένα σύγχρονο κλιματιστικό, διαθέτει καθαριστή αέρα με πολλαπλά στάδια φιλτραρίσματος για κάθε περίπτωση. Ο ηλεκτρονικός αποφορτιστής δημιουργεί αρνητικά φορτισμένα ιόντα που ανανεώνουν τον αέρα κάθε στιγμή και σου παρέχουν καθαρό αέρα και αναζωογονητική ενέργεια σαν να βρίσκεσαι στη φύση, ενώ ο λαμπτήρας UV που ενσωματώνεται στο κλιματιστικό παράγει υπεριώδη ακτινοβολία που αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό των μικροβιακών οργανισμών.

Στο επόμενο στάδιο φιλτραρίσματος απομακρύνονται όλες οι πτητικές οργανικές ενώσεις και κακοσμίες με ένα φίλτρο που μπορείς να το καθαρίζεις εύκολα με τρεχούμενο νερό για να απομακρύνεις τα χνούδια και τις σκόνες. Ο αέρας εξέρχεται καθαρός από το κλιματιστικό, απαλλαγμένος από σωματίδια σκόνης, ρύπους, αλλεργιογόνα και μικροοργανισμούς.

Πολλές εξελιγμένες συσκευές διαθέτουν ειδικό φίλτρο που απελευθερώνει βιταμίνη C στον κλιματιζόμενο χώρο, αυξάνοντας την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης του δέρματος προστατεύοντας έτσι το δέρμα και τα μαλλιά.

Το φίλτρο cold catalyst βοηθάει στην απαλλαγή από τη φορμαλδεΰδη που τη συναντάμε στο πάτωμα, στους τοίχους και στα έπιπλα και μειώνει τις ποσότητες των ασταθών οργανικών ενώσεων.

Η λειτουργία αυτοκαθαρισμού χρησιμοποιεί ένα ειδικό αντιβακτηριακό φίλτρο που απορροφά την υγρασία και αποτρέπει τον σχηματισμό μούχλας.

Επίσης στα τελευταία μοντέλα θα συναντήσεις και φίλτρο ενεργού άνθρακα που καταπολεμά τα μικρόβια και τα βακτηρίδια που βρίσκονται στον αέρα και απομακρύνει δυσάρεστες οσμές από το μαγείρεμα, το τσιγάρο ή τα κατοικίδια.

Γενικά κάθε είδους φίλτρου πραγματοποιεί και μια διαφορετική εργασία ώστε να εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και ανανέωσης του αέρα και την καλύτερη λειτουργία του κλιματιστικού.

Μια σύγχρονη κλιματιστική μονάδα μπορεί να ανιχνεύσει την ποιότητα του εσωτερικού αέρα με ένα ειδικό αισθητήρα σκόνης και να ειδοποιήσει μέσω εφαρμογής τον χρήστη για να ενεργοποιήσει την λειτουργία καθαρισμού είτε άμεσα είτε απομακρυσμένα. Εκτός από την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα, μπορείς να ελέγχεις πλήρως το κλιματιστικό σου μέσα από το smartphone ή το tablet σου και να διαμορφώσεις τις κατάλληλες συνθήκες πριν φτάσεις στο σπίτι.

 

Καλύτερη ποιότητα ζωής

Ένα εξελιγμένο κλιματιστικό ενισχύει την άνεση στους εσωτερικούς χώρους αφού διανέμει ομοιόμορφα και αθόρυβα τον φρέσκο αέρα μέσα από μικροσκοπικές οπές που αποτρέπουν τις ενοχλητικές ριπές ψυχρού αέρα. Έτσι μπορείς να χαλαρώνεις και να εργάζεσαι χωρίς ρεύματα αέρα και σωματίδια σκόνης να αιωρούνται παντού. Ειδικά για άτομα που ταλαιπωρούνται από αλλεργίες και για οικογένειες με μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, το κλιματιστικό με ενσωματωμένο καθαριστή αέρα είναι η καλύτερη επιλογή.

Ο συνδυασμός κλιματιστικού και καθαριστή αέρα μπορεί να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής σου. Μπορείς να εξασφαλίσεις την ιδανική θερμοκρασία στον χώρο σου, είτε πρόκειται για συνθήκες ψύξης, είτε θέρμανσης και ταυτόχρονα να επωφεληθείς από τον φρέσκο και καθαρό αέρα, δημιουργώντας μια υγιεινή και ευχάριστη ατμόσφαιρα για εσένα και τους αγαπημένους σου.

Μπορείς να δεις ακόμη