League of Legends Recall: Στον τελικό του GLL Summer Split 2022 η Ανόρθωση, WLG εναντίον TP στον άλλο ημιτελικό

by Aggeliki Tsoukana

Το μεγαλύτερο League of Legends event του καλοκαιριού είναι εδώ! 31 Ιουλίου, ΟΑΚΑ. Θυμήσου ημερομηνία και μέρος, γιατί δεν γίνεται να το χάσεις! Η Anorthosis Famagusta Esports είναι η πρώτη φιναλίστ και περιμένει μία εκ των We Love Gaming και Team Phantasma που θα αποφασιστεί στον ημιτελικό στις 25/07.

Περιληπτικά, Anorthosis Famagusta Esports & Team Phantasma ήταν εντυπωσιακές στην πρεμιέρα των Playoffs καθώς διέλυσαν WLGaming και Gaming Olympiacos Alimou αντίστοιχα. Η Ανόρθωση που αγωνιζόταν στο upper bracket προκρίθηκε από τώρα στον μεγάλο τελικό της 31ης Ιουλίου, ενώ η TP θα αντιμετωπίσει την WLG στον β’ ημιτελικό. Εκτός συνέχειας ο Ολυμπιακός Αλίμου.

 

Τα παιχνίδια αναλυτικά

 

WLGaming vs. Anorthosis Famagusta Esports 1-3

Η Ανόρθωση έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της, αφού πριν καν φτάσουμε στο 20’ του πρώτου παιχνιδιού βρισκόταν σε Soul point και είχε “ταΐσει” τη Jinx του GoldenTo4st. To χαοτικό team fight του 23ου λεπτού βρήκε νικήτρια την ANO που εξασφάλισε το Cloud Soul. Ένα Baron buff και 2 Quadra Kills του GoldenTo4st αργότερα, η κυπριακή ομάδα έγραφε το 1-0. Στο Game 2 υπήρχε μόνο μια ομάδα στο Summoner’s Rift με την Ανόρθωση να κάνει κυριολεκτικά ό,τι θέλει να τελειώνει την WLGaming σε 18 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα!

Η WLGaming, μόλις βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, έβγαλε αντίδραση και απάντησε στο stomp με… stomp. Waena & Bruness “έλιωσαν” τους αντιπάλους τους και η WLG έκανε το 1-2 χωρίς να “ιδρώσει”. Για 20 λεπτά το 4ο παιχνίδι έμοιαζε να μπορεί να πάει σε οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες, όμως ένα εξαιρετικά εκτελεσμένο team fight έδωσε το Ace και το γρήγορο Baron στην Ανόρθωση. Με την WLG να είναι ανήμπορη να βρει απαντήσεις, η ΑΝΟ έκλεισε το παιχνίδι στο 29’ και εξασφάλισε τη θέση της στον τελικό του GLL Summer Split 2022 και τη συμμετοχή της στο Play-In (τουλάχιστον) του EU Masters Summer 2022.

 

 

Gaming Olympiacos Alimou vs. Team Phantasma 0-3

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν ο προημιτελικός της Τρίτης ανάμεσα σε Gaming Olympiacos Alimou και Team Phantasma. Παρά τα καλά στοιχεία που έδειξε στη regular season, η ομάδα του Αλίμου δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική απέναντι στην πρωταθλήτρια του Spring Split και ηττήθηκε με “κάτω τα χέρια”. Τα δύο πρώτα παιχνίδια έμοιαζαν σαν δύο σταγόνες νερό. Η TP έπαιζε προσεκτικά για 20 λεπτά, μετά έβρισκε ένα fight και κέρδιζε εύκολα το game. Το 0-2 έγινε τόσο απλά που περαιτέρω αναλύσεις είναι περιττές.

 

 

Το μόνο που άλλαξε στο Game 3 είναι πως η Team Phantasma ξεκίνησε να κυριαρχεί από νωρίς. Στο 18ο λεπτό τα kills ήταν ηδη 10-1 και η διαφορά στο gold ξεπερνούσε τις 6 χιλιάδες. Στο 25ο λεπτό όλα είχαν τελειώσει με την TP να παίρνει εύκολα την πρόκριση για τον Β’ ημιτελικό όπου την περιμένει η WLGaming. MVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Peppe ωστόσο όλοι οι παίκτες των νικητών έπαιξαν καταπληκτικα.

 

 

Ελληνική υπεροχή στο LEC

Ακόμα μια εβδομάδα, ακόμα ένα “μάτσο” νίκες για τους Έλληνες του LEC. Δύο ακόμα νίκες (έφτασε τις 7 συνεχόμενες) για τη Rogue του Comp που είναι πλέον πρώτη με σκορ 7-2. Μπορεί η εβδομάδα να ξεκίνησε με ήττα για τον labrov, όμως έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με επικράτηση απέναντι στην ιστορική Fnatic. Ονειρεμένο διήμερο και για την ομάδα του Mersa που με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Vetheo νίκησε τις Fnatic & G2 Esports για να σκαρφαλώσει στην 3η θέση. Τις πέντε σερί νίκες έφτασε η Misfits που ισοβαθμεί στην 3η θέση με την Team Vitality του labrov.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη