Γνώρισε τα νέα smartphone της Realme

H Realme ξεκίνησε ως παρακλάδι της γνωστής κινέζικης εταιρείας Oppo που κατέχει ένα σεβαστό μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς smartphones. H Realme κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να αναρριχηθεί σε υψηλές θέσεις στις πωλήσεις smartphones διεθνώς δελεάζοντας κυρίως το νεότερο σε ηλικία κοινό με τον συνδυασμό χαρακτηριστικών – τιμών.

Η προσιτή τιμή τους σε σχέση με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, το λογισμικό ColorOS που χρησιμοποιούν παράλληλα με το λειτουργικό Android και ο κομψός σχεδιασμός τους είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους οι συσκευές της Realme έχουν αγαπηθεί σε όλες της χώρες που δραστηριοποιείται η εταιρεία. Τα πρώτα smartphones που θα βρεις στην αγορά είναι τα Realme 5, Realme 5 Pro και X2 Pro, ενώ η γκάμα των προϊόντων αναμένεται να επεκταθεί σύντομα.

Realme 5

Ξεκινώντας από το Realme 5, η συσκευή έρχεται με μεγάλη οθόνη 6,5 ιντσών που είναι εξοπλισμένη με Corning Gorilla Glass. Το μεγάλο μέγεθος της οθόνης σε συνδυασμό με την υψηλή αναλογία οθόνης-προς-σώμα 89% έχει ως αποτέλεσμα μια πιο άνετη συσκευή στη χρήση ακολουθώντας παράλληλα τις σχεδιαστικές τάσεις της εποχής. Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο επεξεργαστής Snapdragon 665 AIE που συνοδεύεται από 4GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου, χαρακτηριστικά που καταδεικνύουν έναν αξιόλογο «πυρήνα». Σε αυτά τα χαρακτηριστικά έρχεται να προστεθεί και το λειτουργικό Android 9.0 (Pie) που επεκτείνεται με το ColorOS 6.0, ένα σετ παρεμβάσεων της Realme για περισσότερη ευχρηστία.

Η βασική κάμερα του Realme 5 είναι τετραπλή με αισθητήρες 12MP, f/1.8, ultra wide στα 8MP, macro στα 2MP και βάθους με ανάλυση 2MP. Ο ευρυγώνιος φακός 119ο θα δώσει μια άλλη διάσταση στις φωτογραφίες σου βάζοντας περισσότερα στο κάδρο, ενώ οι εξελιγμένοι αλγόριθμοι θα βοηθήσουν αισθητά στις νυχτερινές λήψεις σου. Επιπρόσθετα, με την μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας 5.000 mAh δεν θα χρειάζεται να αναζητάς διαρκώς πρίζα για φόρτιση.

 

Realme 5 Pro

Ανεβαίνοντας αισθητά κατηγορία σε χαρακτηριστικά, το Realme 5 Pro διαθέτει οθόνη 6,3 ιντσών ανάλυσης Full HD+, με εγκοπή τύπου σταγόνας νερού, αναλογία οθόνης-προς-σώμα 90,6% και προστατεύεται από Corning Gorilla Glass 3+. Με αυτά τα χαρακτηριστικά οθόνης, είναι προφανές ότι το smartphone βάζει τις βάσεις για να αποτελέσει και μιας πρώτης τάξεως συσκευή φορητής ψυχαγωγίας για παιχνίδια και ταινίες. Στο εσωτερικό του Realme 5 Pro βρίσκεται ο επεξεργαστής Snapdragon 712 (10nm) που συνοδεύεται από 8GB μνήμης RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου, καθιστώντας τη συσκευή ικανή να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε πρόκληση. Και από αυτή τη συσκευή δε λείπει φυσικά το Android στην έκδοση 9.0 (Pie), αλλά και τα αποκλειστικά χαρακτηριστικά του ColorOS 6.0 για περισσότερη ευχρηστία.

Η συσκευή διαθέτει τετραπλή κάμερα με τον κύριο αισθητήρα να είναι ο Sony IMX586 με ανάλυση 48MP, διάφραγμα f/1,79 και δυνατότητα αναγνώρισης φόντου AI. Συνοδεύεται από υπερευρυγώνιο φακό 119ο ανάλυσης 8MP, αισθητήρα βάθους στα 2MP και τέλος 2MP macro 4 εκατοστών. Στην εγκοπή της οθόνης υπάρχει κάμερα με αισθητήρα Sony IMX471 και ανάλυση 16MP. Η μπαταρία του Realme 5 Pro έχει χωρητικότητα 4.035mAh και υποστηρίζει ταχεία φόρτιση μέσω του ενσωματωμένου φορτιστή VOOC 3.0. Μέσα σε μόλις 30 λεπτά, η μπαταρία του τηλεφώνου σου φορτίζει κατά 55% μέσω της θύρας USB Type-C που διαθέτει.

Realme X2 Pro

Το Realme X2 Pro αποτελεί τη ναυαρχίδα των smartphones της Realme και το μοντέλο με το οποίο η εταιρεία θέλει να επικρατήσει στην κατηγορία τηλεφώνων που αναφέρονται ως «value flagships». Τα χαρακτηριστικά του είναι εντυπωσιακά. Έρχεται με οθόνη τύπου Super AMOLED μεγέθους 6,5 ιντσών, πιστοποιημένη κατά HDR10+, ρυθμό ανανέωσης 90Hz, που επιπλέον, διαθέτει και αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Στο εσωτερικό του υπάρχει ο επεξεργαστής Snapdragon 855+ με 12GB μνήμης RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου. Τρέχει Android 9.0 (Pie) με ColorOS 6.1, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί η αναβάθμισή του σε Android 10. Όπως είναι φανερό, πρόκειται για μια ιδιαίτερα ισχυρή συσκευή που απευθύνεται σε όσους αναζητούν τις υψηλές επιδόσεις αλλά χωρίς να χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Όπως και το Realme 5 Pro, το Realme X2 Pro διαθέτει τετραπλή κάμερα, αλλά με διαφορετικούς αισθητήρες. Ο κύριος αισθητήρας είναι ο Samsung GW1 1 / 1,72 με ανάλυση 64MP και f/1,8 που συνοδεύεται από ένα φακό για macro στα 2,5 εκατοστά, ένα τηλεφακό με ανάλυση 13MP με ζουμ 20x και τέλος, έναν αισθητήρα βάθους στα 2MP. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει η απαραίτητη selfie κάμερα με ανάλυση 16MP.

Στο πίσω μέρος του τηλεφώνου ξεχωρίζει το 3D γυάλινο panel με προστασία Corning Gorilla Glass 5. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 4.000mAh και υποστηρίζει ταχεία φόρτιση στα 50W με SuperVOOC. Αυτό σημαίνει πως μέσα σε 15 λεπτά η μπαταρία φορτίζει κατά 60% και πλήρως μέσα σε μόλις 35 λεπτά.

 

Μπορείς να δεις ακόμη