Gran Turismo 7 – Επιστροφή με μεγαλύτερη φόρα από ποτέ

by Manos Kavvalos

 

Στην κατηγορία των racing games η σειρά Gran Turismo κατέχει ιδιαίτερη θέση στις καρδιές εκατομμυρίων οπαδών σε ολόκληρο τον κόσμο.  Με κάθε νέο κεφάλαιο της σπουδαίας αυτής σειράς εξομοίωσης αγώνων ταχύτητας της ιαπωνικής Polyphony Digital, από το πρώτο κι ολας που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 1997 για το πρώτο PlayStation, ο πήχης της ποιότητας της κατηγορίας όλο και ανεβαίνει. Σήμερα, εικοσιπέντε χρόνια αργότερα, το Gran Turismo 7 είναι γεγονός, σηματοδοτώντας την επιστροφή του franchise ύστερα από το μεγαλύτερο χρονικό κενό μεταξύ παιχνιδιών του μέχρι τώρα. Αν μάλιστα εξαιρέσουμε το Gran Turismo Sport του 2017, το οποίο αρχικά κυκλοφόρησε ως ένα online multiplayer game προτού αποκτήσει ουσιαστικό single-player mode μέσω ενημερώσεων, απέχουμε εννέα χρόνια από το προηγούμενο παιχνίδι.

 

Ένας δυνατότερος και ακόμα πιο προσιτός διάδοχος

Το Gran Turismo 7 ξεκίνησε να αναπτύσσεται για το PlayStation 4, όντας ο μόλις δεύτερος τίτλος της σειράς για την κονσόλα, όμως  στη συνέχεια δόθηκε μεγάλη προσοχή στην έκδοσή του για το PlayStation 5. Οι κάτοχοι της νεότερης κονσόλας της Sony θα επωφεληθούν επιπλέον χαρακτηριστικών όπως το ray-tracing, το 3D audio, τους κατά πολύ γρηγορότερους χρόνους φόρτωσης και του haptic feedback που προσφέρει το χειριστήριο DualSense. Σε κάθε περίπτωση, το Gran Turismo 7 είναι δίχως καμία αμφιβολία το ομορφότερο παιχνίδι που έχουμε δει από την ομάδα του CEO και director Kazunori Yamauchi, μπορώντας να τρέξει στο PlayStation 5 στα 60fps με ανάλυση 4K και με υποστήριξη HDR.

Τα Gran Turismo θεωρούνται ιδιαίτερα απαιτητικά παιχνίδια, δεδομένου ότι εκμεταλλεύονται το εξονυχιστικά βαθύ σύστημα επεξεργασίας των οχημάτων για ένα όσο το δυνατόν περισσότερο ρεαλιστικό gameplay. Το Gran Turismo 7 είναι πιθανότατα το πιο προσιτό παιχνίδι για την περίπτωση που ετοιμάζεσαι να παίξεις για πρώτη φορά τίτλο της σειράς, ιδιαίτερα χάρη στο ολοκαίνουργιο GT Café. Το GT Café είναι ένα νέο mode που αναλαμβάνει να σου μάθει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να περιηγηθείς στα μενού του παιχνιδιού, για τους αγώνες και τα πρωταθλήματά του, αλλά και για τη συλλογή αγωνιστικών αυτοκινήτων. Αυτό το κάνει μέσα από βιβλία – καταλόγους καφετέριας που απαιτούν την ολοκλήρωση συγκεκριμένων εργασιών ώστε να προχωρήσει η καριέρα σου. Υπάρχουν συνολικά περισσότερα από τριάντα τέτοια βιβλία και, δεδομένου του ιστορικού της σειράς, δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα περισσότερα μέσω μελλοντικών ενημερώσεων.

 

Ένα ποίημα για τους λάτρεις του αυτοκινήτου

Στο Gran Turismo 7 υπάρχουν περισσότερα από τετρακόσια αμάξια με άκρως ρεαλιστικές αναπαραστάσεις και λεπτομέρεια άνευ προηγουμένου. Κάθε ένα από αυτά μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις σου ή στις αγωνιστικές συνθήκες όπου πρόκειται να χρησιμοποιηθεί, με το σύστημα επεξεργασίας να προσδίδει έτσι τη μεγαλύτερη ευλυγισία στα του τεχνικού κομματιού της οδήγησης που έχουμε δει ποτέ. Κάθε μικρή αλλαγή σε κάποιον τομέα του αμαξιού που θα κάνεις θα συντελέσει σε μια εντελώς διαφορετική οδηγική εμπειρία που θα επηρεάσει το πώς θα νιώσεις το αμάξι στον δρόμο, το πώς θα ακούσεις τα γρυλίσματα της μηχανής του και το πώς θα αντιμετωπίσεις τον ανταγωνισμό παίζοντας solo ή online.

Το racing simulation δεν ήταν ποτέ τόσο εθιστικό. Η Polyphony Digital πήρε τον χρόνο της και μας προσφέρει ίσως το καλύτερο παιχνίδι Gran Turismo, παρέχοντάς μας υλικό που βρίθει ποικιλίας, φανταστικών και γεμάτων αδρεναλίνη αγώνων σε δεκάδες πίστες από ολόκληρο τον κόσμο, καινούργιων χαρακτηριστικών, αλλά και παλιών, γνώριμων και αγαπημένων. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για το καλύτερο racing game στο ραντάρ των κατόχων του PlayStation 5 και του PlayStation 4, ενώ το επιπλέον περιεχόμενο που θα ακολουθήσει αναπόφευκτα μέσω ενημερώσεων αναμένεται να κάνει το Gran Turismo 7 ακόμα πλουσιότερο, δίνοντας όλο και περισσότερο υλικό στην κοινότητα του παιχνιδιού. Ο πραγματικός εξομοιωτής αγώνων ταχύτητας επέστρεψε, και μάλιστα με μεγαλύτερη φόρα από ποτέ.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, gaming headset.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη