H Samsung θα πιστοποιεί τα video games controllers που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις Smart TVs της

by Aggeliki Tsoukana

Η Samsung φιλοδοξεί να επεκτείνει το οικοσύστημά της για game-streaming στις “έξυπνες” τηλεοράσεις της, με ένα νέο πρόγραμμα πιστοποίησης. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία αποκάλυψε το “Designed for Samsung Gaming Hub”, που δίνει σε εταιρείες που κατασκευάζουν περιφερειακά την επίσημη υπογραφή ότι αυτά συνεργάζονται με την πλατφόρμα του κορεατικού κολοσσού. Το πρώτο gamepad που πιστοποιήθηκε προέρχεται από την PDP και είναι το Replay Wireless Controller, με 40 ώρες αυτονομίας και σύνδεση με χαμηλό latency, σε απόσταση έως 10 μέτρα. Είναι εφοδιασμένο με ειδικό πλήκτρο για την εκκίνηση του Samsung Gaming Hub και άλλα για την ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση της τηλεόρασης και τον έλεγχο του ήχου.

Όλες οι εταιρείες που συνεργάζονται με τη Samsung στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, θα προσθέτουν στα προϊόντα τους την ετικέτα “Designed for Samsung Gaming Hub”. Παρά το γεγονός ότι το Samsung Gaming Hub δουλεύει με τα περισσότερα από τα Bluetooth gamepads, η εταιρεία υποστηρίζει ότι η ύπαρξη της σχετικής σήμανσης και γνωστοποιεί ότι αυτά παρέχουν τη βέλτιστη δυνατή εμπειρία game streaming στην πλατφόρμα της, ανεξάρτητα από την τηλεόραση που έχουν οι παίκτες. Η Samsung λέει πως η ετικέτα υπογραμμίζει “τη συμβατότητα, την ποιότητα, τις επιδόσεις και την ασφάλεια” στις συσκευές της.

Στο Samsung Gaming Hub περιλαμβάνονται οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες game streaming, όπως το Xbox Game Pass, το GeForce Now, το Amazon Luna, το Boosteroid, το Blacknut, το Utomik και το Antstream Arcade. Κάποτε υπήρχε και το Google Stadia, όμως πλέον δεν είναι διαθέσιμο μιας και έχει “καταργηθεί”. Ακόμα, προσφέρεται η δυνατότητα για stream περιεχομένου από το YouTube, το Spotify και το Twitch.

Μπορείς να δεις ακόμη