H Valve ανοίγει την πόρτα για περισσότερα PC games με AI

by Manos Kavvalos

Η Valve ανακοίνωσε νέους κανονισμούς σχετικά με την κυκλοφορία παιχνιδιών που χρησιμοποιούν AI στο Steam. Στο εξής, οι developers θα πρέπει να ενημερώνουν το κοινό σχετικά με το αν τα παιχνίδια τους χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη, κάτι που σύμφωνα με τη Valve θα της επιτρέψει να προχωράει στην έγκριση των περισσότερων εξ’ αυτών. Οι αλλαγές γίνονται με γνώμονα να αυξηθεί η διαφάνεια αναφορικά με τη χρήση AI από τίτλους που μπορούν οι PC gamers να βρούνε στο Steam, προσφέροντάς τους την επιλογή να αποφασίσουν αν όντως θέλουν να προσθέσουν στη βιβλιοθήκη τους ένα παιχνίδι που χρησιμοποιεί AI ή όχι.

Οι developers είναι υποχρεωμένοι να αποκαλύπτουν αν τα παιχνίδια κατά την κυκλοφορία τους περιλαμβάνουν περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη, όπως γραφικά, ήχος ή κώδικας και να δηλώνουν υπεύθυνα ότι δεν παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα τρίτων. Ακόμα πρέπει να αποκαλύπτουν αν την ώρα που τρέχει το παιχνίδι δημιουργείται περιεχόμενο με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Στη δεύτερη περίπτωση οι δημιουργοί έχουν την υποχρέωση να παρέχουν λεπτομέρειες για το ποια μέτρα έχουν λάβει, ώστε η AI να μη δημιουργεί “παράνομο” περιεχόμενο. Οι παίκτες θα βλέπουν στη σελίδα του παιχνιδιού στο Steam αν αυτό χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και αν εντοπίσουν κάτι που παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, θα μπορούν να το αναφέρουν.

Η Valve ενημερώνει πως η στάση της και οι κανονισμοί για το περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί με AI ενδέχεται να αλλάξουν, καθώς προχωράει η τεχνολογία και αναδιαμορφώνεται το νομοθετικό πλαίσιο. “Θα συνεχίσουμε να μαθαίνουμε από τα παιχνίδια που υποβάλλονται για έγκριση στο Steam και τις εξελίξεις γύρω από τη νομοθεσία για την AI και θα αναθεωρούμε την απόφασή μας όταν είναι απαραίτητο”, δηλώνει η εταιρεία.

Τα παραπάνω έρχονται σχεδόν έξι μήνες μετά τα παράπονα πολλών developers, για την απόρριψη των παιχνιδιών τους από το Steam επειδή περιλάμβαναν στοιχεία δημιουργημένα με AI.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

Έλα στην πιο KMING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη