Huawei MediaPad M5: ένα κορυφαίο tablet

Τα τελευταία χρόνια η Huawei έχει καταφέρει μέσα από μία σειρά ποιοτικών προϊόντων να καθιερωθεί στο χώρο των smartphone και tablet κι αυτό φαίνεται από τις πωλήσεις και τα οικονομικά της μεγέθη.

Μάλιστα, ενώ η αγορά των tablet παρουσιάζει πτωτική πορεία εδώ και δύο χρόνια, η Huawei προσπαθεί να διαθέτει στον καταναλωτή καινοτόμες συσκευές, με νέα χαρακτηριστικά που τη διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό. Μία τέτοια λοιπόν συσκευή είναι και το Huwaei MediaPad M5.

 

 

 

Σχεδίαση και Φινίρισμα

Με την πρώτη ματιά συνειδητοποιείς ό,τι πρόκειται για ένα όμορφο, απλό, κομψό και καλοσχεδιασμένο tablet με εξαιρετικό φινίρισμα και ποιότητα στην εμφάνιση. Συγκεκριμένα, εντυπωσιακό και πρακτικό είναι το κυρτό μεταλλικό του πλαίσιο, ενώ ταυτόχρονα είναι ελαφρύ και σχεδιασμένο ώστε να το κρατάς με άνεση (και να μην γλιστράει).

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Η συσκευή αξιοποιεί τον Kirin 960S ο οποίος έχει ενσωματωμένη μονάδα τεχνητής νοημοσύνης με 8 συνολικά επεξεργαστές. Απ’ αυτούς οι 4 έχουν αυξημένη επεξεργαστική ισχύ, ενώ οι άλλοι 4 είναι θεωρητικά για πιο απλές εργασίες.

Επιπρόσθετα, η μνήμη RAM είναι στα 4 GB κι ο συνολικός αποθηκευτικός χώρος στα 64 GB. Διαθέτει θύρα USB, συνδέεται τόσο σε Wi-Fi, όσο και μέσω κάρτας SIM σε 4G δίκτυο κινητής, η πίσω κάμερα είναι στα 13 MP , η μπροστινή στα 8 MP, η μπαταρία είναι στα 7500 MAH και τέλος η συσκευή «τρέχει» την έκδοση 8 του Android.

Εξαιρετική οθόνη

Μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η High Definition οθόνη του, η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για μία πραγματικά βελτιωμένη εμπειρία. Πέρα από την ευκρίνεια και την ανάλυση, αξιοποιεί ευφυείς αλγόριθμους για τη βελτίωση της εικόνας, ενώ ταυτόχρονα μειώνει το επιβλαβές μπλε φως. Επίσης, προσαρμόζεται αυτόματα στο φωτισμό του περιβάλλοντος. Έτσι, προστατεύεις και τα μάτια σου.

 

Ήχος πολύ καλής ποιότητας

Το Huawei MediaPad M5 υποστηρίζει το βιομηχανικό στάνταρ Hi-Res και διαθέτει 4 ηχεία με ψηφιακή ενίσχυση ώστε να απολαμβάνεις έναν ποιοτικό, πλούσιο και καθαρό ήχο. Συνεπώς, αν ακούς συχνά μουσική, ή βλέπεις ταινίες σίγουρα το χαρακτηριστικό αυτό θα σε ικανοποιήσει.

Αρκετή Μνήμη

Γενικά τα 64 GB αποθηκευτικού χώρου, σου είναι αρκετά ώστε να αποθηκεύσεις αρκετές φωτογραφίες και βίντεο, ή για να εγκαταστήσεις πολλές εφαρμογές και παιχνίδια. Αντίστοιχα, τα 4 GB μνήμης RAM βοηθούν τη συσκευή να τρέχει όλες τις εφαρμογές απρόσκοπτα και να αποδίδει πολύ καλά ακόμη και σε απαιτητικά apps ή multimedia.

Μπαταρία

Η μπαταρία είναι ικανοποιητική λόγω τεχνολογίας «Έξυπνης Εξοικονόμησης Ενέργειας» και μπορεί ν’ αντέξει και πάνω από 14 ώρες συνεχόμενης αναπαραγωγής HD ταινίας (από αρχείο και όχι μέσω streaming). Παράλληλα, είναι δυνατή και η ταχυφόρτιση.

 

 

Άλλα πλεονεκτήματα

Στα επιπλέον θετικά του, οι κάμερες είναι ικανοποιητικές για το μέσο χρήστη και το βάρος του σχετικά μικρό (498  gr), ενώ είναι σχετικά βολικό ακόμα και στο κράτημα με το ένα μόνο χέρι και δεν εμφανίζει σημάδια υπερθέρμανσης ακόμα και μετά από έντονη χρήση!

Συμπέρασμα

Σαφώς πρόκειται για ένα εξαιρετικό και διαφορετικό προϊόν με έμφαση στη λεπτομέρεια και την ποιότητα, που θα ικανοποιήσει και πολύ απαιτητικούς χρήστες. Ειδικά για multimedia (π.χ. Netflix), παιχνίδια, μουσική και eBooks είναι «must».

 

Μπορείς να δεις ακόμη