Huawei P60 series launch event: Όλα τα νέα που πρέπει να ξέρεις

by Zikou Stella

 

Από τον Δημήτρη Καρέτσο 


Η Huawei πραγματοποίησε στο Μόναχο το event “Huawei P60 Series launch”  για να παρουσιάσει τις καινούργιες συσκευές της και στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Σε αυτό το event λοιπόν είδαμε το νέο Huawei P60 Pro αλλά και το Mate X3, το νέο foldable smartphone της εταιρείας. Σε παγκόσμια πρώτη, έγινε και η αποκάλυψη της νέας σειράς ρολογιών Watch 4.

 

 

Η παρουσίαση ξεκίνησε με την αποκάλυψη του P60 Pro το οποίο είναι η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας, ένα φωτογραφικό τηλέφωνο με εντυπωσιακή σχεδίαση και εκπληκτικές φωτογραφικές δυνατότητες. Η συσκευή κυκλοφορεί σε 2 χρώματα, μαύρο και λευκό το οποίο η εταιρεία ονομάζει Rococo Pearl.

Μπορεί το μαύρο να είναι ένα κλασσικό χρώμα, το Rococo Pearl όμως είναι ξεχωριστό και μοναδικό. Η πλάτη θυμίζει μάρμαρο, με τη Huawei να έχει χρησιμοποιήσει μια ξεχωριστή τεχνική για να πετύχει την τεχνοτροπία Rococo κάτω από το γυαλί, χρησιμοποιώντας φυσική σκόνη ορυκτών μαργαριταριών. Το αποτέλεσμα, πέρα από εντυπωσιακό στην εμφάνιση, είναι στην κυριολεξία μοναδικό, καθώς κάθε P60 Pro αυτού του χρώματος έχει διαφορετική εμφάνιση πλάτης.

 

 

Στην πλάτη βρίσκεται και το τριπλό σύστημα καμερών τοποθετημένο σε ένα παραλληλόγραμμο πλαίσιο. Κεντρικά τοποθετημένη είναι η βασική Ultra lighting κάμερα των 48MP με το μεταβλητό διάφραγμα από f/1.4 έως f/4, ενώ δίπλα του έχουμε την Ultra wide κάμερα και τη νέα Ultra lighting telephoto κάμερα. Η τελευταία χρησιμοποιεί αισθητήρα ο οποίος μπορεί και μετακινείται για να προσφέρει εξαιρετική σταθεροποίηση, με την κάμερα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για macro φωτογράφηση, καθώς μπορεί να εστιάσει πολύ κοντά στο αντικείμενο που θέλουμε.

 

Και οι τρεις κάμερες αξιοποιούν το XMage σύστημα επεξεργασίας φωτογραφίας, πετυχαίνοντας εντυπωσιακές λήψεις. Στα πλαίσια της παρουσίασης μάλιστα ανέβηκε στη σκηνή και ένας επαγγελματίας φωτογράφος που μας έδειξε μερικές φανταστικές λήψεις. Από εκεί και πέρα, το P60 Pro έχει ό,τι περιμένει κανείς από ένα flagship. Μεγάλη quad curved οθόνη 6,67″ τεχνολογίας LTPO που τρέχει στα 120 Hz με γυαλί Kunlun που χρησιμοποιεί αποκλειστικά η Huawei, το οποίο βελτιώνει την ανθεκτικότητα και αυξάνει σημαντικά την αντοχή του στις πτώσεις.

Το τηλέφωνο φορτίζει ταχύτατα με τον φορτιστή των 88 Watt που περιέχεται στη συσκευασία, ο οποίος μάλιστα διαθέτει και TYPE A και Type C βύσματα για μεγαλύτερη ευκολία. Επιπλέον φορτίζει και ασύρματα στα 50 Watt ενώ έχει λάβει και πιστοποίηση IP68 για προστασία από νερό και σκόνη.

 

 

Επόμενη συσκευή που ανακοινώθηκε ήταν το HUAWEI Mate X3, το νέο foldable smartphone της εταιρείας. Το HUAWEI Mate X3 είναι το λεπτότερο και ελαφρύτερο αναδιπλούμενο smartphone με τη μεγαλύτερη οθόνη στον κόσμο. Έχει αναβαθμιστεί σε όλα τα μέτωπα όπως οι εσωτερικές και εξωτερικές οθόνες, το σύστημα αναδίπλωσης νέας γενιάς και το σύστημα απεικόνισης.

 

Με μια μεγάλη εξωτερική LTPO οθόνη στις 6.4″ που τρέχει στα 120Hz και προστατεύεται από Kunlun glass και μια ακόμα μεγαλύτερη αναδιπλούμενη εσωτερική οθόνη των 7.85″ στα 120Hz με αυξημένη αντοχή στα χτυπήματα, το Mate X3 μπορεί να κάνει πολλά χωρίς να κουράζει στη χρήση, χάρη στο χαμηλό του βάρος όντας και εξαιρετικά λεπτό. Ταυτόχρονα έχει ένα ικανό τριπλό σύστημα καμερών μεταξύ των οποίων και μια periscope telephoto με 5x zoom, με τη συσκευή να έχει λάβει και πιστοποίηση IPX8.

 

 

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την αποκάλυψη της νέας σειράς smartwatch Watch 4 και Watch 4 Pro. Τα νέα ρολόγια διαθέτουν λειτουργία esim και νέες λειτουργίες παρακολούθησης υγείας.

 

 

Το Watch 4 Pro είναι από τιτάνιο που χρησιμοποιείται στη αεροδιαστημική και θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, με μπρασελέ ή με δερμάτινο λουράκι. Εχει μια τεράστια LTPO οθόνη 1,5″ με μικρότερα bezel από τον προκάτοχό του και είναι ελαφρύτερο.

Μια από τις νέες λειτουργίες του είναι η παρακολούθηση της ποιότητας της αναπνοής ενώ εξακολουθεί να υπάρχει η λειτουργία fall Detection και όλα τα άλλα συστήματα παρακολούθησης υγείας που έχουν τα υπόλοιπα ρολόγια της Huawei. Οι κάτοχοί του θα μπορούν να χρησιμοποιούν μια νέα σειρά από watchfaces που απεικονίζουν τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος.

Όσον αφορά στο πότε θα κυκλοφορήσουν οι παραπάνω συσκευές, τα smartphones έρχονται άμεσα ενώ τα Watch 4 και 4 Pro αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Ιούνιο του 2023.

Μπορείς να δεις ακόμη