Η αποκάλυψη του Call of Duty Vanguard

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Πιστή στο ραντεβού της η Activision, όπως κάνει κάθε χρόνο τον μηνα Αύγουστο, αποκάλυψε το επόμενο παιχνίδι της διάσημης σειράς παιχνιδιών Call of Duty. Το νέο παιχνίδι έχει τον υπότιτλο Vanguard και φέρνει πολλές νέες αλλαγές τόσο στο βασικό παιχνίδι όσο και στο Warzone.

Η εταιρία πίσω από το τιμόνι ανάπτυξης είναι για μια ακόμα φορά η Sledgehammer, μετά από μια απουσία στον 3ετες κύκλο ανάπτυξης παιχνιδιών που έχει θεσπίσει η Activision με την Infinity Ward τη Treyarch και τη Sledgehammer. Το πιο πρόσφατο παιχνίδι της εταιρίας στη διάσημη σειρά ήταν το WWII που κυκλοφόρησε το 2017, με μέτρια ανταπόκριση από το κοινό και επικεφαλής σε μόνο δύο τίτλους μέχρι τώρα, η Sledgehammer δεν θέλησε να πάρει άλλο ρίσκο και επιστρέφει φέτος, για μια ακόμα φορά, στο μουντό σκηνικό του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου όπου και θα διαδραματίζεται το Vanguard.

 

 

Σημαντικές αλλαγές φαίνεται πως έχουν γίνει στην κατανομή της δουλειάς που έχει το κάθε studio στην ανάπτυξη του φετινού τίτλου. Η Activision ανακοίνωσε πως την ανάπτυξη του zombies mode την αναλαμβάνει η Treyarch, το Warzone παραμένει στα χέρια της Raven για την ανάπτυξη και εξέλιξη της ιστορίας του παράλληλα με αυτής του ετήσιου βασικού παιχνιδιού ενώ η Sledgehammer μαζί με τη High moon studios αναλαμβάνουν μόνο το Campaign και την υποστήριξη του Multiplayer mode. Μεγάλη αλλαγή αποτελεί και η χρήση της νέας μηχανής γραφικών που πρωτοεμφανίστηκε το 2019 με το Modern Warfare. Για πρώτη φορά άλλο studio πέρα από την Infinity Ward και τη Raven, που την ανέπτυξαν, θα χρησιμοποιήσει τη νέα μηχανή γραφικών κάτι που μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι αυτός ήταν ο λόγος απουσίας της Shledgehammer απο τον προηγούμενο κύκλο ανάπτυξης και η προθήκη της Treyarch στο zombies mode αυτού του τίτλου με σκοπό να πειραματιστεί μαζί της.

Ο λόγος που η χρήση της νέας μηχανής γραφικών αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς, είναι γιατί μαζί της επιστρέφουν και πολλοί μηχανισμοί που ο παίκτης γνώρισε στο Modern Warfare του 2019. Συγκεκριμένα στο multiplayer επιστρέφει το tactical sprint για το οποίο κατακρίθηκε αρκετά το MW, το map design με τις κλειστές πόρτες και το αρκετό verticality, το lean σε γωνίες ενώ νέα προθήκη αποτελεί το σύστημα καταστροφής του περιβάλλοντα χώρου για δημιουργία νέων σημείων κάλυψης και τακτικής υπεροχής. Ο οπλισμός και οι χάρτες φαίνεται να είναι πιστοί στο ύφος της εποχής αν και η χρωματική παλέτα αποτελείται από πιο έντονα χρώματα σε σχέση με το Call of Duty WWII. Όπως ήταν αναμενόμενο τα κλασσικά πλέον modes επιστρέφουν στο παιχνίδι (Team Deathmatch, Search and Destroy, Kill Confirm κ.α.) ενώ την τιμητική του θα έχει φέτος μια παραλλαγή του κλασικού 2v2 mode όπου 4 ομάδες θα πολεμάνε ταυτόχρονα σε αρένες των δύο ή τριών ατόμων μέχρι να μείνει μόνο μια νικήτρια.

 

 

Τέλος το Warzone αναμένεται να δεχτεί ριζικές αλλαγές. Αρχικά με την κυκλοφορία του Vanguard, στο Battle Royale mode του Call of Duty θα προστεθεί ένα καινούριο σημαντικά αναβαθμισμένο και πιο έξυπνο σύστημα anti-cheat για την καταπολέμηση των hackers. Επιπλέον, ένας καινούργιος χάρτης θα αντικαταστήσει τη Verdansk με περιβάλλον του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Η ιστορία των παιχνιδιών της Sledgehammer θα εναρμονιστεί με το υπόλοιπο σύμπαν στο οποίο μέχρι τώρα βρισκόντουσαν οι χαρακτήρες των παιχνιδιών της Infinity Ward και Treyarch ενώ ο οπλισμός θα αλλάξει και αυτός για να γίνει ιστορικά ακριβής.

Το νέο Call of Duty Vanguard αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 5 Νοεμβρίου το 2021 ενώ περισσότερες πληροφορίες θα γίνονται γνωστές όσο πλησιάζει η ημερομηνία κυκλοφορίας του.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη