Η δεύτερη ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων, η συνέχεια και το μετάλλιο (Πέμπτη 26 Αυγούστου).

by Aggeliki Tsoukana

 

 

‘‘Τρίτωσε’’ τα χάλκινα μετάλλια ο Δημήτρης Μπακοχρήστος για την Ελλάδα στην άρση βαρών σε πάγκο. Ο Έλληνας αθλητής στην κατηγορία -54 κιλά ολοκλήρωσε την προσπάθεια του στην 3η θέση του βάθρου και χάρισε χαμόγελα σε όλο το Παραολυμπιακό χωριό. Παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του προέδρου της ΕΠΕ Χρήστου Καλούδη, του γενικού γραμματέα Χρήστου Τζαμούση, της προέδρου της ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ Ιωάννας Καρυοφύλλη, της Αρχηγού της Ελληνικής Αποστολής Νατάσσας Γκούφα αλλά και όλων των μελών της αποστολής ο Δημήτρης Μπακοδήμος καταχειροκροτήθηκε για την προσπάθεια του καθώς σήκωσε τα 165 κιλά.

 

 

Με μια εξαιρετική εμφάνιση ολοκλήρωσε την προσπάθεια του Individual Pursuit C2 της ποδηλασίας ο Νίκος Παπαγγελής. Κατάφερε να σπάσει το δικό του ατομικό ρεκόρ που ήταν 3:52.546 από τις 31 Ιουλίου 2021 και να τερματίσει στην 6η θέση στα 3.000 μέτρα με επίδοση 3:47.605. Η αρχική θέση του Παπαγγελή ήταν η 7η αλλά μετά από ακύρωση ενός αντιπάλου του ανέβηκε στην 6η.

 

 

Στην κολύμβηση η Ελληνίδα αθλήτρια Ευθυμία Γκουλή κατέλαβε την 8η θέση στον τελικό των 100μ. πρόσθιο SB8. Προκρίθηκε στη δεύτερη προκριματική σειρά στην 4η θέση με χρόνο 1:31.55.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η εθνική ομάδα στα 4Χ50μ. ελεύθερο καταλαμβάνοντας τελικά την 7η θέση στη δεύτερη προκριματική σειρά. Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, ο Αντώνης Τσαπατάκης, ο Κωνσταντίνος Καραούζας και η Μαρία Τσάκωνα τερμάτισαν με χρόνο 3:03.25 όμως στη γενική κατάταξη πήραν την 11 θέση και έχασαν το εισιτήριο για τον τελικό.

Στην κολύμβηση και πάλι ο αθλητής Γεράσιμος Λιγνός κατέλαβε τη 12η θέση στη γενική κατάταξη και δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Στα 100 μέτρα ύπτιο S13 ο Λιγνός με χρόνο 1:06.76 κατέλαβε την έκτη θέση στην πρώτη προκριματική σειρά.

Ο Παναγιώτης Χριστάκης τερμάτισε στην τέταρτη θέση στην πρώτη προκριματική σειρά των 200 μέτρων μικτής στην κολύμβηση με χρόνο 2:56.75. Ο Έλληνας αθλητής κατέλαβε τη 12η θέση στο σύνολο και έμεινε εκτός τελικού.

Μπορείς να δεις ακόμη