Η APPLE ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΤΑ 13” ΚΑΙ 15” MACBOOK AIR ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ Μ3 CHIP

by Aggeliki Tsoukana

Μέσω μιας σύντομης ανακοίνωσης, η Apple έκανε γνωστό ότι ανανεώνει τον στόλο των MacBook Air laptops της με ένα νέο 13” και ένα στις 15”. Πρόκειται για δύο προϊόντα πολύ σημαντικά για την Apple και αυτό αντικατοπτρίζεται από το ότι το 13″ MacBook Air είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις laptop παγκοσμίως, ενώ το μοντέλο των 15” έχει τις κορυφαίες εμπορικές επιδόσεις στην κατηγορία του.

Και οι δύο συσκευές θα είναι εξοπλισμένες με το νέο M3 chip της Apple, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως η ταχύτητά τους θα είναι έως και 60% αυξημένη σε σύγκριση με τα μοντέλα που βασίζονται στο M1 και 13x ταχύτερα σε σχέση με το ταχύτερο MacBook Air με επεξεργαστή Intel, που λανσαρίστηκε πριν μερικά χρόνια. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι πως με το M3 chip, τα laptops αποκτούν μια αναβαθμισμένη Neural Engine 16 πυρήνων. Η Apple δηλώνει ότι με τον τρόπο αυτό τα ανανεωμένα MacBook Air θα μπορούν να τρέξουν βελτιστοποιημένα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης. Παράλληλα η ενσωματωμένη GPU είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να υποστηρίξει mesh shading και ray tracing για αναβαθμισμένες εμπειρίες gaming.

 

 

Η οθόνη των laptops είναι τύπου Retina Display, με φωτεινότητα 500 nits και τη δυνατότητα να απεικονίζει 1 δισεκατομμύριο χρώματα. Με το καπάκι κλειστό οι συσκευές μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα και μάλιστα υποστηρίζεται η σύνδεση έως και δυο εξωτερικών οθονών. Η ανάλυση είναι η διπλάσια συγκριτικά με άλλα laptops της ίδιας κατηγορίας.

Τα βασικά μοντέλα έρχονται με 8GB RAM, υπάρχουν όμως επιλογές για 16GB ή 24GB. Ως αποθηκευτικός χώρος έχει επιλεχθεί ένας γρήγορος δίσκος SSD χωρητικότητας 256GB κι αν νομίζεις πως θα χρειαστείς ακόμα περισσότερο, μπορείς να τον “αναβαθμίσεις” σε 512GB, 1TB ή 2TB.

Τα laptops είναι εξοπλισμένα με Magic Keyboard που έχει πλήρη γραμμή από function keys, ενώ δεν λείπει η λειτουργία Touch ID.

To βασικό μοντέλο 13” MacBook έχει φορτιστή 30W USB-C και αν επιλέξεις ένα με περισσότερη μνήμη ή μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο, θα καταστεί δυνατή η αναβάθμιση της φόρτισης στα 70W. Η αυτονομία των laptops φτάνει τις 18 ώρες και συν όλα όσα προαναφέρθηκαν διαθέτουν Wi-Fi 6E, δύο θύρες Thunderbolt ports, την κλασσική υποδοχή 3,5 mm για σύνδεση ηχείων ή ακουστικών, μια 1080p FaceTime HD camera, τρία μικρόφωνα και ηχεία που θα φέρουν την ακουστική σου εμπειρία σε νέο επίπεδο, με υποστήριξη για Spatial Audio και Dolby Atmos.

H Apple θα κάνει διαθέσιμα τα ανανεωμένα της MacBook Air σε τέσσερις χρωματισμούς, starlight, space gray και silver. Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει μια ειδική επίστρωση για την ελαχιστοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Μπορείς να δεις ακόμη