Η Dell εντυπωσιάζει με το Concept UFO

 

Η Dell έχει παράδοση στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών και φανατικούς αγοραστές. Είναι γνωστή για την περίφημη σειρά υπολογιστών Alienware, που είναι ότι καλύτερο σε setup, hardware και design για όποιον ασχολείται με το PC gaming. Παρατηρώντας, όμως την απήχηση που είχε η φορητότητα και το handheld gaming, προχώρησε στη δημιουργία της δική της φορητής κονσόλας.

Στην CES 2020 ανακοίνωσε επίσημα ότι ετοιμάζει την δική της φορητή κονσόλα. Θα έχει εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά και θα αξιοποιεί ως λειτουργικό τα Windows 10. Το όνομα αυτής Dell Concept UFO.

 

Μία ενδιαφέρουσα και δυναμική πρόταση

Πρόκειται για πρωτότυπο, αν και κάποια στοιχεία δεν είναι ακόμη γνωστά. Ωστόσο, φαίνεται πως η Dell το βλέπει πολύ σοβαρά ως project και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μία νέα δυναμική στον χώρο.

Ειδικότερα, η συσκευή θα διαθέτει αποσπώμενα χειριστήρια (detachable controllers), θα έχει δική της βάση, θα υποστηρίζει USB σύνδεση, θα έχει ανάλυση οθόνης στα 1200p, θα μπορεί να παίξει αυτόνομα ή να συνδεθεί με TV ή gaming monitor, ενώ σε βάρος θα είναι περίπου 900 γραμμάρια.

Δεν είναι γνωστά ακόμα ο τύπος του επεξεργαστή και η διαθέσιμη RAM, αλλά θα παίζει σίγουρα όλα τα σύγχρονα παιχνίδια που θα είναι διαθέσιμα για desktop/laptop. Πάντως, για δοκιμή τα demo παιχνίδια στην έκθεση ήταν τα F1 2019, Rocket League and Mortal Kombat 11.

Η Dell δουλεύει εντατικά για την μπαταρία και την αυτονομία. Για αυτά έχουμε μόνο ενδείξεις προς το παρόν. Εξάλλου πρόκειται για ένα φορητό PC με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες. Να σημειωθεί ότι όσοι το δοκίμασαν δεν διαπίστωσαν στοιχεία υπερθέρμανσης (λόγω μικρού όγκου), αλλά τα ανεμιστηράκια ήταν κάπως δυνατά σε ένταση! Βέβαια πρόκειται για πρωτότυπο οπότε λογικά θα γίνουν βελτιώσεις σε όλα τα θέματα.

Επιπρόσθετα, η επιλογή κάποιας έκδοσης των Windows 10 ως λειτουργικό φαίνεται να δίνει κάποια επιπλέον πλεονεκτήματα στο όλο project. Αυτό γιατί τα Windows είναι δημοφιλή και γνωστά σε πολλούς χρήστες με μία τεράστια βιβλιοθήκη από διαθέσιμα games για όλα τα γούστα. Ύστερα, θα είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί και για άλλες εργασίες πέρα από gaming, ενώ λογικά θα είναι άμεσα διαθέσιμα και πολλά apps. Αρκετοί ειδικοί του χώρου υποστηρίζουν πώς θα είναι εύκολη η υποστήριξη για Steam, αλλά ακόμη ίσως και για emulators όπως το ΜΑΜΕ (έστω και με την ανοχή αν όχι υποστήριξη της Dell).

Ενδιαφέρον θα έχει το αν θα προσφέρει υποστήριξη σε cloud και streaming υπηρεσίες. Ειδικά τα apps και οι υπηρεσίες για XBOX θα πρέπει να δουλεύουν εξαιρετικά καλά λόγω Windows. Γενικά φαίνεται πώς θα μπορεί να είναι ένα αρκετά «ανοιχτό» και «ευέλικτο» σύστημα.

Βέβαια, ακόμη το εν λόγω project είναι σε στάδιο ανάπτυξης οπότε θα πρέπει να περιμένουμε το τελικό προϊόν. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα ενδιαφέρον προϊόν που θα τονώσει την αγορά και θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό.

 

Μπορείς να δεις ακόμη