Η Funko θα δημιουργήσει δικά της βιντεοπαιχνίδια!

by Aggeliki Tsoukana

Το καλοκαίρι ανακοινώθηκε ότι η Funko θα δημιουργήσει δικά της βιντεοπαιχνίδια! Η είδηση είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, γιατί η Funko πέρα από μία κερδοφόρα και πασίγνωστη εταιρεία, έχει ταυτιστεί πλήρως με τη σύγχρονη pop culture (ταινίες, βιντεοπαιχνίδια, κόμικ κτλ), αλλά και με πολλές nerdy θα έλεγε κανείς αγορές και συνήθειες!

Αν δεν το γνωρίζεις ήδη, η Funko Inc είναι μία αμερικάνικη εταιρεία που κατασκευάζει προϊόντα (και δη collectible items) κατόπιν αδείας (license) αξιοποιώντας trends και άλλα δημοφιλή brand και trademarks. Επίσης, έγινε γνωστή κυρίως από τα φιγουρίνια της (κυρίως τα περίφημα bobbleheads), τα οποία αναπαριστούν ήρωες και χαρακτήρες (πραγματικούς ή φανταστικούς) από βιβλία, τηλεόραση, παιχνίδια, καρτούν, αθλητικά ή μουσικά δρώμενα κτλ…

Έτσι λοιπόν, αυτή η δημοφιλής εταιρεία με τις ιδιαίτερες συνεργασίες της και το υλικό που έχει σχεδιάσει και πουλήσει, θεωρεί ότι μπορεί να μπει στον χώρο της 8ης τέχνης, αξιοποιώντας και το χιούμορ, αλλά και το έτοιμο lore από κάθε προϊόν της. Λογικά, θα στοχεύσει περισσότερο στα family games.

Πάντως, ήδη ξεκίνησε μία συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης 10.10 Games με σκοπό ακριβώς τη δημιουργία διάφορων καλής ποιότητας βιντεοπαιχνιδιών (AAA games) για σύγχρονες κονσόλες και άλλα μηχανήματα. Μάλιστα, δεν δίστασε να το ανακοινώσει μέσα από αυτό το ευφάνταστο βίντεο στο San Diego Comic-Con του Ιουλίου.

 

 

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ο Andrew Perlmutter κατέστησε σαφές ότι θα αξιοποιήσει αυτά τα εμβληματικά προϊόντα της εταιρείας του σε συνεργασία με την 10.10 Games, ώστε να μεταφέρουν τη μοναδική εικόνα και αίσθηση της Funko σε πολλά videogames!

Αναμένονται περισσότερες ανακοινώσεις, αλλά ήδη ο πρώτος action platform τίτλος ετοιμάζεται, χωρίς όμως ακόμα να γνωρίζουμε το όνομά του…

Τέλος, στα ενδιαφέροντα είναι και το γεγονός ότι ο Jon Burton που ηγείται της 10.10 Games είχε δουλέψει στο παρελθόν σε Lego Games! Ας μην λησμονούμε τη μεγάλη εμπορική επιτυχία που είχαν τα βιντεοπαιχνίδια αυτά και το πόσα πολλά βγήκαν! Ουσιαστικά είναι το ίδιο επιχειρηματικό μοντέλο που θέλει να αντιγράψει η Funko για μία νέα διαδραστική αγορά: και η Lego είναι μία μεγάλη αναγνωρίσιμη εταιρεία, ενσωματωμένη πλέον στο pop και nerd culture, που έχει δουλέψει και με licensing και έχει hype ειδικά σε νεανικό κενό.

Και γιατί όχι; Αν τελικά έχουμε μία νέα σειρά από τέτοιου στιλ πετυχημένα family games μαζί με αρκετό χιούμορ σίγουρα θα είναι κάτι ευχάριστο να παίξει κανείς!

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη