Η Google ανακοίνωσε τα νέα της smartphones, Pixel 7 και Pixel 7 Pro

by Aggeliki Tsoukana

H Google αποκάλυψε τα smartphones Pixel 7 και Pixel 7 Pro τα οποία χρησιμοποιούν δεύτερης γενιάς Tensor chipset.

Η οθόνη του Pixel 7 είναι ελαφρώς μικρότερη, 6,3” με ανάλυση 1080p, σε σύγκριση με εκείνη του Pixel 6, που έχει μέγεθος 6,4”. Η Google αναφέρει ότι τα περιθώρια στο φετινό μοντέλο είναι μικρότερα και ο ρυθμός ανανέωσης παραμένει στα 90Hz. Από την άλλη, το Pixel 7 Pro έρχεται με οθόνη LTPO, μεγέθους 6,7” με ανάλυση 1440p και ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Επιπλέον έχει φωτεινότητα κατά 25% υψηλότερη σε σχέση με εκείνη του προκατόχου του.

Το Tensor G2 chipset συνοδεύεται από 8GB RAM στο Pixel 7 και 12GB RAM στο Pixel 7 Pro, με την Google να υπόσχεται ενημερώσεις ασφαλείας για μια περίοδο πέντε ετών και για τις δύο συσκευές. Οι επιλογές για αποθηκευτικό χώρο στο πρώτο είναι 128GB και 256GB, ενώ στο δεύτερο υπάρχει μία ακόμα, στα 512GB. Σημειώνεται πως δεν υπάρχει υποδοχή για επέκταση μέσω κάρτας microSD. Επιπλέον, το ξεκλείδωμά τους μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω αναγνώρισης προσώπου, ενώ στην οθόνη υπάρχει ενσωματωμένος και αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος.

Η μπαταρία του Pixel 7 Pro έχει χωρητικότητα 5.000mAh και εκείνη του Pixel 7 4.355mAh. H εταιρεία σημειώνει ότι και στις δύο περιπτώσεις πως είναι αρκετή να διατηρήσει τις συσκευές ζωντανές για περισσότερες από 24 ώρες. Ακόμα, μέσω του Extreme Battery Saver η αυτονομία μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 72 ώρες. Σε κάθε περίπτωση, υποστηρίζεται φόρτιση στα 30W, τόσο ασύρματα, όσο και ενσύρματα.

Στο Pixel 7 Pro η βασική camera διαθέτει αισθητήρα 50MP 1/1.31” (1.2µm) με την επιλογή για συνδυασμούς 4 σε 1. Ο φακός με f/1.85 έχει οπτικό πεδίο 82°, ενώ υπάρχει και υπερευρυγώνια camera με οπτικό πεδίο 125,8°, οπότε μπορείς να καλύψεις ακόμα μεγαλύτερη περιοχή. Η υπερευρυγώνια camera είναι εφοδιασμένη με autofocus, γεγονός που επιτρέπει τα macro shots. Η βασική camera έχει Optical Image Stabilization (OIS) αλλά και Electronic Stabilization, με δυνατότητα καταγραφής videos ανάλυσης 4K στα 30fps και στα 60fps. Επίσης, το χαρακτηριστικό “speech enhancement” μπορεί πλέον να ενεργοποιηθεί και στο 4K/60fps. Είναι επίσης δυνατή η καταγραφή 10-bit HDR video και η Google έχει συνεργαστεί με τους δημιουργούς εφαρμογών όπως το Snapchat και το TikTok με σκοπό τη δημιουργία υψηλής ποιότητας videos. Επίσης, η εφαρμογή της κάμερας εκμεταλλεύεται τις τεχνολογίες machine learning του Tensor G2 chipset για τη δημιουργία cinematic blur ή για τη σταθεροποίηση των πλάνων.

Η telephoto camera διαθέτει μεγαλύτερο φακό σε σύγκριση με το παρελθόν, με 5x optical magnification, έως και τα 4x. Η ανάλυσή της είναι 48MP. Και στις δύο συσκευές, η selfie camera είναι εφοδιασμένη με αισθητήρα 10,8MP που έχει σταθερή εστίαση.

 

 

Επιστρέφοντας στο Pixel 7 διαθέτει επίσης κύρια camera στα 50MP (1/1.31”, 1.2µm). Συνοδεύεται από μία υπερευρυγώνια στα 12MP και τίποτα άλλο. Τέλος, για το zooming in, η συσκευή βασίζεται στον σχετικά υψηλής ανάλυσης κύριο αισθητήρα και στην εφαρμογή επεξεργασίας εικόνων, Super Res Zoom της Google.

Μπορείς να δεις ακόμη