Η Google παρουσίασε τα νέα smartphones Pixel 8 και Pixel 8 Pro και τη δεύτερη γενιά Pixel Watch

by Zikou Stella

Το event αποκάλυψης των νέων smartphones της Google έφτασε και μας παρουσίασε τα ολοκαίνουργια Pixel 8 και Pixel 8 Pro. Οι νέες συσκευές της εταιρείας έχουν διαρρεύσει εδώ και αρκετές εβδομάδες, όμως τώρα έχουμε τα πλήρη χαρακτηριστικά τους με κάθε επισημότητα. Ταυτόχρονα έκανε την εμφάνισή του και το Google Pixel Watch 2, αλλά και επιπλέον χρωματισμοί για τα ακουστικά Pixel Buds.

 

 

Τι νέο φέρνουν στο τραπέζι τα Pixel 8 και Pixel 8 Pro

Η μεγάλη προσθήκη των καινούργιων Pixel, είναι ο επεξεργαστής Tensor G3 (4nm). Το τελευταίας τεχνολογίας chipset διαθέτει εννέα πυρήνες, ένα Cortex-X3, τέσσερα Cortex-A715 και άλλα τέσσερα Cortex-A510. Το Pixel 8 φέρει και 8GB μνήμης RAM, ενώ το Pixel 8 Pro 12 GB RAM. Αμφότερα έρχονται με πιστοποίηση IP68, με ισχυρή ανθεκτικότητα απέναντι στο νερό και τη σκόνη, ενώ υποστηρίζουν ξεκλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα ή με αναγνώριση προσώπου.

 

 

Η οθόνη του Pixel 8 Pro έχει μέγεθος 6,7 ίντσες. Πρόκειται για ένα panel QHD+ LTPO OLED των 120Hz, με φωτεινότητα που φτάνει τα 2400 nits και προστατεύεται από Gorilla Glass Victus 2. Στο πίσω μέρος του υπάρχουν τρεις κάμερες: η κύρια των 50MP (Octa-PD, OIS), η ultrawide των 48MP (Quad-PF) και η τρίτη, επίσης στα 48MP, με ψηφιακό zoom 30x Super-Res. Η μπροστινή κάμερα είναι στα 10,5MP.

Η μπαταρία του Pixel 8 Pro είναι των 5050mAh και υποστηρίζει ενσύρματη φόρτιση στα 30W ή ασύρματη στα 23W. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα κυκλοφορήσει σε χρώματα Blue, Obsidian και Beige.

 

 

Το βασικό μοντέλο Pixel 8 είναι 10 γραμμάτια ελαφρύτερο και ελαφρώς μικρότερο από τον προκάτοχό του, με οθόνη FHD+ 6,2 ιντσών και ρυθμό ανανέωσης 60Hz ή 120Hz. Η φωτεινότητά της φτάνει τα 2000 nits, που σημαίνει ότι ξεπερνά το standard Pixel 7 και σε αυτό το κομμάτι. Όσο για τις κάμερες που φέρει στο πίσω μέρος, η κύρια είναι στα 50MP (Octa-PD) με ψηφιακό zoom 8x Super-Res και η ultrawide στα 12MP (με autofocus).

Το Pixel 8 έρχεται με μπαταρία 4575mAh με υποστήριξη ενσύρματης φόρτισης στα 27W και ασύρματης στα 18W. Αυτό το μοντέλο θα γίνει διαθέσιμο σε χρώματα Hazel, Obsidian και Rose.

Με την αγορά ενός Pixel 8 ή Pixel 8 Pro, η Google προσφέρει ένα δωρεάν VPN και υπόσχεται την υποστήριξη αναβαθμίσεων για τα επόμενα επτά χρόνια!

 

 

Η νέα γενιά Google Pixel Watch είναι εδώ, με αναβαθμισμένο επεξεργαστή και βελτιωμένη μπαταρία

Έναν χρόνο μετά το λανσάρισμα του πρώτου της wearable, η Google αποκάλυψε το Pixel Watch 2. Εμφανισιακά είναι ίδιο με το προηγούμενο, όμως τα χαρακτηριστικά του το κάνουν να ξεχωρίζει. Αρχικά, η νέα γενιά Pixel Watch αντικαθιστά τον παλιό επεξεργαστή Exynos 9110 με τον Snapdragon W5+ Gen1 (4nm), ο οποίος συνδυάζει 2GB μνήμης RAM. Η μπαταρία του ανεβαίνει και από τα 294mAh του προηγούμενου, φτάνει στα 306mAh και, σύμφωνα με την Google, θα προσφέρει 24 ώρες λειτουργίας με ενεργοποιημένο το Always On Display.

 

 

Η οθόνη του είναι OLED ανάλυσης 384x384p, με μέγεθος 1,2 ίντσες. Το κάλυμμά της είναι ανθεκτικότερο σε σύγκριση με το πρώτο Pixel Watch, ενώ ολόκληρη η συσκευή χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο αλουμίνιο για σημαντικά μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Επιπλέον, φέρει αισθητήρες καρδιακών παλμών και οξυγόνου του αίματος, που είναι κατά 40% πιο ακριβείς από το προηγούμενο μοντέλο. Το Pixel Watch 2 θα ελέγχει τα επίπεδα στρες του χρήστη του, αλλά και την ποιότητα του ύπνου του, προσφέροντάς λεπτομερή ανάλυση που βοηθά ενεργά στη βελτίωση της καθημερινότητάς του.

Εκτός αυτών, το ολοκαίνουργιο wearable της Google διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από faces, τα οποία χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: Accessible, Arc, Gold Digital και Analog Bold. Κάθε μια από αυτές απευθύνεται σε διαφορετικού τύπου χρήστες, δίνοντάς τους πρόσβαση σε μια πλειάδα διαφορετικών εμφανίσεων για την απόλυτη προσωποποίηση του smartwatch τους. Επίσης, ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που περιέχονται θα επιτρέπει την αποστολή μηνύματος εκτάκτου ανάγκης σε μια λίστα έμπιστων επαφών, μαζί με την τοποθεσία του χρήστη τη στιγμή της αποστολής.

 

 

Νέα μοναδικά χρώματα για τα Pixel Buds Pro

Τα ασύρματα ακουστικά Pixel Buds Pro της Google θα κυκλοφορήσουν σε δύο ακόμα υπέροχες αποχρώσεις: Blue και Porcelain! Η εταιρεία προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές για όσους σκέφτονται να αναβαθμίσουν την εμπειρία τους με τη μουσική στον δρόμο, χωρίς να διαφοροποιεί τα χαρακτηριστικά των κλασικών πλέον ακουστικών της. Όπως πάντα, τα Pixel Buds Pro προσφέρουν έως και 31 ώρες μουσικής με μια μόνο φόρτιση.

 

Μπορείς να δεις ακόμη