Η Huawei ετοιμάζει το νέο Kirin 990 SoC

 

Η ανάπτυξη της αγοράς 5G προβλέπεται εκρηκτική το 2019 κι η Huawei προετοιμάζεται αντίστοιχα με το επερχόμενο 5G-ready SoC, Kirin 990.

Παρόλο που δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που παρουσιάστηκε το κορυφαίο chipset Kirin 980 με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), η Huawei εργάζεται ήδη πάνω στο διάδοχό του. Συγκεκριμένα, η εταιρεία φέρεται να ετοιμάζει το επόμενο chipset, Kirin 990, σε συνεργασία με την TSMC και με χρήση της κατασκευαστικής διαδικασίας των 7 νανόμετρων (nm) της δεύτερης.

Αν και δεν έχει γίνει ακόμα σαφές, φαίνεται ότι το νέο chipset θα είναι το πρώτο από την Huawei που θα ενσωματώνει το Balong 5000 5G modem επιτρέποντας εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες λήψης και μικρότερο latency. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι το νέο SoC θα φέρει 10% αυξημένη απόδοση, καθώς και 10% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας.

Δεδομένου ότι το Kirin 980 chipset κυκλοφορεί στην αγορά για λιγότερο από 6 μήνες, η παραγωγή του Kirin 990 αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2019. Η Huawei μπορεί να αποφασίσει να ενσωματώσει το νέο SoC σε μοντέλα που έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν στα τέλη του 2019.

Μπορείς να δεις ακόμη