Τα πρώτα Xbox One games που υποστηρίζουν πληκτρολόγιο και ποντίκι

 

 

Οι κάτοχοι του Xbox One μπορούν ήδη από τις 14 Νοεμβρίου, να απολαμβάνουν στην κονσόλα τους δημοφιλείς και indie τίτλους παίζοντας με πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Παρόλο που υπάρχουν 14 παιχνίδια που είναι συμβατά με τη λειτουργία αυτή, το νέο χαρακτηριστικό της κονσόλας διατίθεται σταδιακά. Συγκεκριμένα, οι πρώτοι 7 τίτλοι που θα υποστηρίζουν πληκτρολόγιο και ποντίκι είναι τα Fortnite, Bomber Crew, Deep Rock Galactic, Strange Brigade, Vermintide 2, War Thunder και X-Morph Defense, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν τα Children of Morta, DayZ, Minion Master, Moonlighter, Vigor, Warface και Wargroove.

Σχετικά με το Fortnite, όποιο μέσο επιλέξεις για να παίξεις το ίδιο θα χρησιμοποιεί κι ο αντίπαλος. Αυτό σημαίνει πως είτε χρησιμοποιείς πληκτρολόγιο, είτε χειριστήριο, το ίδιο χρειάζεσαι να έχει και ο συμπαίκτης σου. Επιπλέον, η Microsoft σημείωσε ότι η υποστήριξη δεν αφορά το σύνολο των παιχνιδιών του Xbox One, καθώς αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τους προγραμματιστές των παιχνιδιών.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τη Razer, με την οποία ετοιμάζουν το πρώτο ασύρματο μηχανικό πληκτρολόγιο και ποντίκι για το Xbox One. Τα νέα περιφερειακά θα είναι σχεδιασμένα εξ αρχής για να αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητες της κονσόλας, επιτρέποντας στους χρήστες να απολαμβάνουν την gaming εμπειρία από την άνεση του καναπέ τους. Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της CES 2019 τον Ιανουάριο.

Μπορείς να δεις ακόμη