Η Microsoft φέρνει το Xbox Game Pass και στα Windows 10

 

 

Τo Xbox Game Pass θα έρθει και στο Windows PC, όπως επιβεβαίωσε ο CEO της Microsoft, Σάτια Ναντέλα. Συγκεκριμένα, το υψηλόβαθμο στέλεχος, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Microsoft για το πρώτο τρίμηνο του 2019, αποκάλυψε πως η συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass θα επεκταθεί και για χρήση σε υπολογιστές, χωρίς όμως να προσδιορίζει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα ή λεπτομέρειες για το πως αυτό θα πραγματοποιηθεί.

Τεχνικά, το Xbox Game Pass είναι ήδη διαθέσιμο στους χρήστες των Windows 10, αφού είναι σε θέση να μεταδίδουν παιχνίδια στον υπολογιστή τους από το Xbox One χρησιμοποιώντας την Xbox app για Windows 10.

Το Xbox Game Pass είναι μια συνδρομητική υπηρεσία που προσφέρει στους παίκτες πρόσβαση σε μια διευρυμένη βιβλιοθήκη εκατοντάδων παιχνιδιών έναντι μηνιαίας συνδρομής. Οι χρήστες της υπηρεσίας μπορούν να κατεβάσουν και να παίξουν τα παιχνίδια τους όποτε θελήσουν εφόσον η συνδρομή τους είναι ενεργή. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα ν’ αγοραστούν μεμονωμένοι τίτλοι, πράγμα που σημαίνει ότι μένουν για πάντα στη βιβλιοθήκη των χρηστών χωρίς ν’ απαιτείται ενεργή συνδρομή. Η βιβλιοθήκη του Xbox Game Pass περιλαμβάνει και παιχνίδια του Xbox 360 που ανήκουν στο πρόγραμμα Xbox One backwards compatibility.

 

 

Πέρα από τα σχέδιά της για επέκταση του Xbox Game Pass στα Windows 10, η Microsoft έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο σημαντικές προσθήκες σε ό,τι αφορά τις δύο πλατφόρμες. Το 2016, η εταιρεία εισήγαγε την πρωτοβουλία Play Anywhere που επιτρέπει στους παίκτες να αγοράσουν ένα παιχνίδι στο Xbox One και να αποκτήσουν πρόσβαση στην έκδοση των Windows 10 (και αντίστροφα). Την ίδια χρονιά, έξι ΑΑΑ τίτλοι, όπως τα Quantum Break, ReCore και Gears of War 4, λανσαρίστηκαν και στις δύο πλατφόρμες την ίδια ημερομηνία.

Τον Ιανουάριο, η Microsoft υποσχέθηκε ότι όλες οι καινούργιες παραγωγές της Microsoft Studios για το Xbox One (τίτλοι first-party) θα ενσωματώνονται στο Xbox Game Pass την ίδια ημέρα που κυκλοφορούν στα καταστήματα. Αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με την επικείμενη ενσωμάτωση του Xbox Game Pass στα Windows 10, φαίνεται ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο το λειτουργικό της Microsoft ως gaming πλατφόρμα.

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη