USB Fingerprint Mouse: Ποντίκι με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων από την HP

 

Εκτός από νέους υπολογιστές και monitors, η HP λανσάρει το νέο ποντίκι HP Fingerprint Mouse, μια νέα συσκευή εισόδου με ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η συσκευή δημιουργήθηκε για να παρέχει άμεση βιομετρική σάρωση για το ξεκλείδωμα ενός υπολογιστή, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για ορισμένες «συνθέσεις» επιτραπέζιων υπολογιστών που βρίσκονται σε επαγγελματικούς χώρους-γραφεία. Ωστόσο, το συγκεκριμένο ποντίκι θα μπορούσε ν’ αξιοποιηθεί για τη χρήση υπολογιστών από πολλούς χρήστες.

Το HP Fingerprint Mouse έρχεται σε μαύρο χρώμα με δύο πλήκτρα σε κλασική διάταξη στο μπροστινό μέρος κι έναν τροχό κύλισης ικανό για “υπερ-γρήγορη κύλιση” και 4 επίπεδα DPI, 800, 1000, 1200 και 1600. Επιπλέον, ενσωματώνει ένα λέιζερ υψηλής απόδοσης κι έχει αμφιδέξιο σχεδιασμό για χρήση τόσο από δεξιόχειρες όσο και για αριστερόχειρες χρήστες.

Η προφανής διαφορά είναι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος βρίσκεται στην ίδια ευθεία και πίσω από τον τροχό κύλισης. Οι χρήστες μπορούν να πιέσουν το δάκτυλό τους στο μικρό τετράγωνο σαρωτή για να ξεκλειδώσουν τον υπολογιστή τους. Η συσκευή απαιτεί Windows Hello και λειτουργεί με κρυπτογράφηση του δακτυλικού αποτυπώματος στο ίδιο το ποντίκι, όπου αποθηκεύεται με ασφάλεια.

Σύμφωνα με την ΗP, όταν το δακτυλικό αποτύπωμα σαρώνεται, το ποντίκι απλώς εμφανίζει ένα μήνυμα “pass” στην οθόνη του υπολογιστή και ξεκλειδώνει το λειτουργικό σύστημα. Σε διαφορετική περίπτωση, εμφανίζεται ένα μήνυμα “fail” κι ο υπολογιστής παραμένει κλειδωμένος.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη