Η πορεία των αθλητών μας στις 28 Ιουλίου

by Aggeliki Tsoukana

 

Σε κανονικούς ρυθμούς προχωράει η πορεία των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Έκτη κατά σειρά ημέρα διεξαγωγής των αθλημάτων και οι ελληνικές συμμετοχές δεν μπορούσαν να λείπουν. Αποκλεισμοί, καλές εμφανίσεις, νίκες και σημαντικές διακρίσεις για την ελληνική ‘‘αποστολή’’.

 

Στο ατομικό τένις ανδρών ο Στέφανος Τσιτσιπάς στάθηκε άτυχος και αποκλείστηκε από τον Γάλλο Ούγκο Ουμπέρ. Παρά το ότι ξεκίνησε με πολύ καλές προϋποθέσεις την αναμέτρηση και κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ, ο αναπάντεχος τραυματισμός που υπέστη στο δεξί γόνατο εμφανώς τον επηρέασε με αποτέλεσμα να χάσει τα άλλα δυο σετ και παρά την καλή πορεία που είχε επιδείξει να αποκλειστεί. Κέρδισε το πρώτο σετ με 6-2 και ηττήθηκε στα επόμενα με 6-7 και 2-6.

Παρά τον αποκλεισμό του, μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη κατάφεραν να κερδίσουν τους Καναδούς Γκαμπριέλα Νταμπρόφσκι/Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ με 6-3, 6-4 και να προκριθούν στους «8». Με την πρόκριση τους στα προημιτελικά Σάκκαρη και Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσουν στο μικτό διπλό την κορυφαία Ασλεϊ Μπάρτι και τον Τζον Πιρς.

Τεράστια επιτυχία σημείωσαν στην κωπηλασία οι δυο Ελληνίδες αθλήτριες Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου. Κατάφεραν να τερματίσουν πρώτες με χρόνο 6:48.70, να προκριθούν στον τελικό και κατ’ επέκταση να διεκδικούν και αυτές με τη σειρά τους μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου γυναικών. Με το βλέμμα στο βάθρο οι δυο τους συνεχίζουν την πορεία τους.

Στην ιστιοπλοΐα και στα Finn o Ιωάννης Μιτάκης μετά από 3 ιστιοδρομίες τερμάτισε 13ος και 6ος στην 4η. Ο Έλληνας αθλητής είχε ως αποτέλεσμα αυτού 23 βαθμούς ποινής.

 

 

Συνεχίζουμε στα ίδια ‘‘νερά’’ και στην ιστιοπλοΐα με τις αθλήτριες Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη να τερματίζουν στη 13η γενικής κατάταξης στα 470 γυναικών έπειτα από δυο κούρσες. Στην πρώτη ιστιοδρομία τερμάτισαν 15ες και 9ες στη δεύτερη. Συνολικά συγκέντρωσαν ποινή 23 βαθμούς.

Μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ιστιοδρομιών οι αθλητές Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής κατέκτησαν την 7η θέση στη γενική κατάταξη. Στην πρώτη διαδρομή τερμάτισαν 5οι και στη δεύτερη 6οι. Συνολικά 11 βαθμοί ποινή στα 470 ανδρών.

 

 

Περνάμε στην κολύμβηση, εκεί όπου οι Έλληνες αθλητές Ανδρέας Βαζαίος και Απόστολος Παπαστάμος αποκλείστηκαν από τη συνέχεια στα 200 μέτρα μικτού ανδρών. Σε χρόνο 1:58.84 ο Βαζαίος κάλυψε τη ζητούμενη απόσταση και τερμάτισε 7ος στην 5η σειρά, ενώ στο σύνολο 24ος. 2:00.38 χρειάστηκε ο συναθλητής του Παπαστάμος ο οποίος μετά την επίδοση του βγήκε 4ος στη 2η σειρά και 35ος στο σύνολο.

Επιστροφή στην ιστιοπλοΐα και στον Βύρων Κοκκαλάνη ο οποίος παρέμεινε στη 13η θέση της γενικής κατάταξης του αγωνίσματος RS:X ανδρών, μετά την ολοκλήρωση και της ένατης διαδρομής. Τη 18η, τη 19η και την 6η θέση κατέλαβε ο Έλληνας αθλητής μετά τις 3 ιστιοδρομίες. Σημαντική επιτυχία για την Κατερίνα Δίβαρη που ‘‘σκαρφάλωσε’’ στην 20η θέση της γενικής κατάταξης στα RS:X γυναικών με 130 βαθμούς ποινής μετά από εννέα ιστιοδρομίες. Μετά την ολοκλήρωση των τριών κουρσών η Δίβαρη κατάλαβε την 23η, την 15η και τη 18η θέση.

 

Ολοκλήρωση του απολογισμού της 6ης ημέρας με τζούντο και την Ελληνίδα αθλήτρια Ελισάβετ Τελτσίδου να πραγματοποιεί πολύ καλή πορεία αλλά στο τέλος να μένει εκτός διεκδίκησης μεταλλίου στην κατηγορία των 70 κιλών στο τζούντο γυναικών. Νίκη για την Τελτσίδου στη φάση των ‘‘32’’ επί της Κινέζας Σιαοκιάν Σουν αλλά και στη φάση των ‘‘16’’ επί της Γαλλίδας Μαργκό Πινό. Εν τέλει γνώρισε την ήττα στα προημιτελικά από την Ρωσίδα Μαντίνα Ταϊμάζοβα με αποτέλεσμα αυτού να συνεχίσει στα ρεπεσάζ. Εκεί ηττήθηκε για τελευταία φορά από τη Γερμανίδα Τζιοβάνα Σκοκιμάρο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες συνεχίζονται κανονικά μέχρι στιγμής και αναμένουμε την συνέχεια, με το μυαλό όλων να βρίσκεται στους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες.

 

Μπορείς να δεις ακόμη