Η Samsung στην έκθεση IFA 2022

by Aggeliki Tsoukana

Το απόλυτα βιώσιμο σπίτι

Το όραμα της Samsung για τη δημιουργία του απόλυτου βιώσιμου σπιτιού μέσω προηγμένων τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας και στρατηγικών συνεργασιών παρουσιάστηκε εδώ στην έκθεση IFA 2022 στο Βερολίνο.

 

Συνδυάζοντας τις διασυνδεδεμένες συσκευές με υπηρεσίες όπως το SmartThings Energy με τη λειτουργία AI Energy Mode, οι χρήστες καταφέρνουν μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, μέσω βελτιστοποιήσεων.

 

 

Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο, έως το 2023 το 100% των συσκευών όπως ψυγεία, πλυντήρια ρούχων και οικιακά κλιματιστικά να ενσωματώνουν Wi-Fi και να μπορούν να ενταχθούν στο οικοσύστημα SmartThings.

 

 

Samsung Odyssey OLED G8 (G85SB): Με χρόνο απόκρισης 0,1 ms και ρυθμό ανανέωσης 175Hz

Η απόλυτη οθόνη gaming είναι ultra-wide κυρτή με ανάλυση QHD (3.440×1.440 pixel), έχει διαγώνιο 34”, αναλογία πλευρών 21:9 και ιδιαίτερα λεπτό σχεδιασμό που αγγίζει τα 3,9 χλ. στο λεπτότερο μέρος της.

Καλύπτει τη χρωματική γκάμα DCI στο 99,3% προσφέροντας απίστευτη ποιότητα γραφικών, ανεξάρτητα από το παιχνίδι που παίζει. Διαθέτει πιστοποίηση VESA DisplayHDR 400 True Black, διασφαλίζοντας ότι το περιεχόμενο θα εμφανίζεται ζωντανό και ρεαλιστικό και ενισχύεται περαιτέρω από την τεχνολογία AMD FreeSync Premium για ομαλή εμπειρία παιχνιδιού.

Μπορεί να λειτουργήσει ως ένας πλήρης κόμβος ψυχαγωγίας με δυνατότητα ροής περιεχομένου μέσω του Smart Hub της Samsung, παρέχοντας πρόσβαση στο περιεχόμενο των Amazon Prime, Netflix, YouTube και άλλων κορυφαίων παρόχων υπηρεσιών OTT (over-the-top).

Είναι εξοπλισμένη με θύρες Micro HDMI (2.1), Mini DP (1.4) και USB-C και διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία 5W.

 

Πλυντήριο ρούχων Bespoke AI Washer: Μετατρέπει το απορρυπαντικό σε φυσαλίδες

 

 

Όλοι οι κατασκευαστές λευκών συσκευών όπως και η Samsung, έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου για να κάνουν ακόμα πιο ενεργειακά αποδοτικά τα νέα τους μοντέλα. Το νέο πλυντήριο ρούχων Bespoke AI Washer διαθέτει μια νέα λειτουργία που ονομάζεται AI Ecobubble και μετατρέπει το απορρυπαντικό σε φυσαλίδες που απορροφώνται ακόμα πιο γρήγορα από τα ρούχα.

Αυτή η λειτουργία παρέχει το ίδιο επίπεδο καθαριότητας, ενώ μειώνει τη χρήση ενέργειας έως και 70%. Οι χρήστες μπορούν επίσης, να μειώσουν τη σπατάλη ενέργειας αξιοποιώντας το AI Wash Cycle, μια λειτουργία που προσδιορίζει τα βέλτιστα επίπεδα νερού, απορρυπαντικού και προσαρμόζει ανάλογα τους χρόνους μουλιάσματος, ξεβγάλματος και στυψίματος.

 

 

Τα νέα foldables Galaxy Z Fold4 και Galaxy Z Flip4

 

 

Tα νέα αναδιπλούμενα smartphones Galaxy Z Fold4 και Z Flip4 δεν μπορούσαν να απουσιάζουν από το περίπτερο της Samsung, μάλιστα ήταν αυτά που μαζί με τις gaming οθόνες της εταιρείας συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Και πως μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε, η νέα γενιά foldables είναι εντυπωσιακή και φέρνει αναβαθμίσεις και νέες λειτουργίες για να διασκεδάζεις με τις λειτουργίες FlexCam του fashion Galaxy Z Flip4 και να εργάζεσαι ακόμα πιο αποδοτικά χρησιμοποιώντας το S Pen με το πιο business, Galaxy Z Fold4.

Τα νέα smartphones της Samsung κυκλοφορούν ήδη και μπορείς να τα αποκτήσεις μέσα από το site του Κωτσόβολου.

 

 

Τηλεοράσεις τεχνολογίας OLED στις 55” και 65 ίντσες

Η Samsung επενδύει με όλη της τη δυναμική στις τηλεοράσεις τεχνολογίας Micro LED (έδειξε 114 ιντσών!) και Neo QLED (και 8Κ!) παρουσιάζοντας εδώ στην IFA 2022 νέα εντυπωσιακά μοντέλα.

Αυτό όμως που κέντρισε το δικό μας ενδιαφέρον, ήταν δυο τηλεοράσεις τεχνολογίας OLED. Ναι καλά διάβασες, η Samsung δεν κατάφερε να κρατηθεί έξω από αυτή την τεχνολογία που εδώ και αρκετές σεζόν εντυπωσιάζει με τις υλοποιήσεις της.

Samsung OLED λοιπόν, εδώ στην IFA 2022 με δυο μοντέλα (δεν ξέρουν αν θα κυκλοφορήσουν στην αγορά) στις 55” και τις 65 ίντσες.

Μπορείς να δεις ακόμη