Οι νέες τηλεοράσεις της Samsung επαναπροσδιορίζουν τον όρο “Smart TV”

by Aggeliki Tsoukana

H νέα γκάμα τηλεοράσεων της εταιρείας ξεκινάει από τις σειρές 4Κ και 8Κ Neo QLED, συνεχίζει με τις 4Κ QLED και ακολουθούν οι σειρές 4Κ Crystal και Lifestyle, ενώ ολοκληρώνεται με τη σειρά QD-OLED.

 

Οι πρώτες Samsung QD-OLED TV είναι γεγονός

Οι τηλεοράσεις QD-OLED 55 και 65 ιντσών της Samsung είναι οι πρώτες στον κόσμο που συνδυάζουν τα επίπεδα αντίθεσης του RGB OLED με τα χρώματα και τη φωτεινότητα των Quantum Dots. Με 4 εισόδους HDMI 2.1, συχνότητα ανανέωσης 144Hz, επεξεργαστή Neo Quantum 2022 και καθηλωτικό ήχο, είναι σίγουρο ότι θα απογειώσουν την ψυχαγωγία στο σπίτι.

Οι QD-OLED της Samsung αντιπροσωπεύουν το νέο όριο στην οικιακή ψυχαγωγία, αφού υπόσχονται ανώτερη χρωματική ακρίβεια σε υψηλότερη φωτεινότητα, ακόμη καλύτερες γωνίες θέασης και αναπαραγωγή περισσότερων χρωμάτων.

 

 

Οι νέες Neo QLED στο προσκήνιο

Ένα από τα πλέον εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά της σειράς Neo QLED είναι το Quantum Mini LED. Χάρη στην αποκλειστική τεχνολογία της Samsung, Quantum Matrix Pro, τα LEDs έχουν μικροσκοπικό μέγεθος και ύψος 1/40 των συμβατικών LEDs και συνολικό μέγεθος όσο ένας κόκκος άμμου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα πάνελ με τόσο μικρά και πυκνά LEDs, ώστε η διάχυση του φωτός προς το πάνελ να γίνεται με τον βέλτιστο τρόπο, εξασφαλίζοντας καθαρότερη εικόνα χωρίς “γκριζάρισμα” στις σκοτεινές σκηνές. Στα σημεία, δηλαδή, όπου δεν πρέπει να υπάρχει φως. Με άλλα λόγια το μαύρο είναι μαύρο και το λευκό είναι λευκό. Η διάχυση του φωτός είναι τόσο λεπτομερής, που όλες οι λεπτομέρειες στην εικόνα “πετάγονται” προς τα εσένα και είναι πιο καθαρές από ποτέ.

 

 

Ήχος και εικόνα από το μέλλον

Οι νέες τηλεοράσεις της Samsung αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη βαθιά εκμάθηση (Deep Learning) εξασφαλίζοντας το πιο προηγμένο upscaling που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Ξέχνα την εικόνα χαμηλής ανάλυσης λόγω lag στη σύνδεσή σου ή χαμηλών ταχυτήτων, γενικότερα. Τώρα, ό,τι περνάει από την οθόνη, ακόμα και περιεχόμενο χαμηλής ανάλυσης εμφανίζεται σε εντυπωσιακή ανάλυση μέχρι 8Κ.

Η εμπειρία αυτή ολοκληρώνεται με τα ενσωματωμένα ηχεία των τηλεοράσεων. Από τα δύο κεντρικά ηχεία, μέχρι και τις τέσσερις γωνίες του πάνελ, οι νέες Samsung Smart TVs παραδίδουν ιδανική εμπειρία ήχου. Παράλληλα με την τεχνολογία Object Tracking Sound γίνεται ανίχνευση των αντικειμένων καθώς κινούνται στην οθόνη έτσι ώστε η πορεία τους στην οθόνη να ταιριάζει με τον ήχο που παράγουν. Το OTS Pro συνοδεύεται από την τεχνολογία SpaceFit Sound, μέσω της οποίας η τηλεόραση “διαβάζει” τον χώρο σου και το πώς κινείται ο ήχος σε αυτόν, και αναλόγως ρυθμίζει τον ήχο για να σου παραδώσει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

 

 

Επεξεργαστής με… ευφυία

Ο ευφυής επεξεργαστής της Neo QLED δημιουργεί την καλύτερη Samsung εμπειρία προβολής σε ανάλυση έως 8K. Αντί ενός νευρωνικού δικτύου για την ανάλυση των οπτικών δεδομένων, ο Neural Quantum Processor στις τηλεοράσεις 4Κ και 8Κ χρησιμοποιεί 20 νευρωνικά δίκτυα για να ενισχύσει κάθε λεπτομέρεια του περιεχομένου σου σε υπερυψηλή ανάλυση.

 

Ένα έργο τέχνης στο σαλόνι σου

Μετά από μια τέτοια σημαντική μείωση στο μέγεθος των LEDs έρχεται μείωση στο συνολικό μέγεθος της τηλεόρασης. Έτσι η Samsung κατάφερε να σχεδιάσει το πανέμορφο Infinity One Design. Αυτό το νέο design φέρνει μαζί του και το Attachable Slim One Connect Box. Πρακτικά, πρόκειται για την “καρδιά” της τηλεόρασής σου, μέσω της οποίας γίνονται όλες οι συνδέσεις σου. Το Attachable Slim One Connect Box μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα στην οθόνη με διάφορους τρόπους, ώστε να μπορείς να το “κρύψεις” και ο χώρος σου να κυριαρχείται μόνο από την οθόνη σου.

 

Ψυχαγωγία όπως ποτέ άλλοτε

Η υπηρεσία Samsung TV Plus υπόσχεται να σου προσφέρει πλούσιο περιεχόμενο προς παρακολούθηση, με δεκάδες ελεύθερα κανάλια, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, που θα ταξινομούνται ανά κατηγορία και ιστορικό θέασης. Όλο αυτό το περιεχόμενο και το ιστορικό είναι διαθέσιμο και στο smartphone σου με την εφαρμογή Mobile Samsung TV Plus.

Στον τομέα της ψυχαγωγίας υπάγεται και η λειτουργία Multi View στις νέες τηλεοράσεις Samsung, μέσω της οποίας μπορείς να παρακολουθείς ταυτόχρονα περισσότερες πηγές όπως στιγμιότυπα από προηγούμενο αγώνα, αντιδράσεις των φίλων σου σε chat, ή τον ζωντανό αγώνα. Όλα αυτά σε μια οθόνη, με επιλογή διαίρεσης και ταξινόμησης των παραθύρων!

 

 

Με έμφαση στο gaming

Οι νέες τηλεοράσεις είναι σχεδιασμένες με γνώμονα τις ανάγκες του σύγχρονου gamer. Έτσι, με τις επιλογές υπέρ-ευρείας οθόνης, VRR Freesync Premium Pro και μειωμένου input lag, με όλα αυτά να εμφανίζονται στην Game Bar, η Samsung εγγυάται ότι το gaming στις οθόνες της θα είναι καλύτερο από ποτέ.

Φαντάσου τώρα, πώς απογειώνεται η εμπειρία ακόμη περισσότερο με ένα PS5 ή και Xbox Series Χ κάτω από τη μεγαλειώδης οθόνη της νέας σου τηλεόρασης Samsung!

 

 

Λειτουργίες που κάνουν πιο ευχάριστη την καθημερινότητά σου

Οι νέες σειρές Samsung Neo QLED 8K και 4K έρχονται με λειτουργίες και δυνατότητες που θα κάνουν τον χρόνο που περνάς εντός σπιτιού πολύ πιο ευχάριστο και δημιουργικό. Αν, για παράδειγμα, δεν μπορείς να πας στο γυμναστήριο, η Samsung φέρνει έναν προσωπικό γυμναστή στο σπίτι με την εφαρμογή Samsung Health Smart Trainer. Πιο συγκεκριμένα, ένα avatar σε βοηθάει στις ασκήσεις σου, σε πραγματικό χρόνο!

Το Tap View είναι μια υπέροχη λειτουργία, μέσω της οποίας και με το απλό “χτύπημα” του τηλεφώνου σου, στο πλάι της Neo QLED, μεταφέρεις τη βιντεοκλήση σου στην τηλεόραση, συνεχίζοντας να παρακολουθείς το πρόγραμμά στην τηλεόραση. Παράλληλα, με τη χρήση του Google Duo θα μπορείς να καλέσεις μέχρι και τέσσερις ακόμα φίλους σου σε βιντεοκλήση.

 

 

Τηλεοράσεις για κάθε γούστο και χώρο

H Samsung σχεδίασε μια μεγάλη ποικιλία σε μοντέλα που θα καλύψουν κάθε ανάγκη. Για παράδειγμα, η σειρά Samsung Neo QLED microLED Frame είναι σχεδιασμένη για εκείνους που θέλουν υψηλή ποιότητα εικόνας, αλλά όταν κλείνουν την τηλεόρασή τους, θέλουν να βλέπουν ένα έργο τέχνης. Έτσι, μπορείς να μετατρέψεις τον χώρο σου σε μια γκαλερί, απλά, διαλέγοντας ένα από τα μουσεία που συνεργάζονται με τη Samsung, για να μετατρέψεις την τηλεόρασή σου σε πίνακα ζωγραφικής.

Τώρα που “ανοίγει” ο καιρός και ίσως θέλεις να στήσεις ένα μικρό κινηματογράφο στη βεράντα ή στην αυλή, η Samsung κάνει για ακόμα μια φορά τη διαφορά με το μοντέλο The Terrace. Αυτό το μοντέλο είναι σχεδιασμένο να αντέχει σε βροχή, σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες, σχεδιασμός που το καθιστά τέλειο για τοποθέτηση σε εξωτερικό χώρο.

Έπειτα, έρχεται το ιδιαίτερο μοντέλο Samsung Neo QLED Sero, που μπορεί να γίνει μια τέλεια επέκταση του smartphone σου και να περιστραφεί αυτόματα κατά 90 μοίρες ακολουθώντας την περιστροφή του κινητού σου. Απεικονίζοντας έτσι τέλεια κάθε είδους περιεχόμενο, οριζόντιο ή κάθετο. Επιπρόσθετα, το νέο μοντέλο The Serif, συνδυάζει την υψηλή αισθητική με τις κορυφαίες τεχνολογίες της Samsung. Πρόκειται για ένα κόσμημα στο κέντρο του σαλονιού σου που υπόσχεται να απογειώσει την ψυχαγωγία στο σπίτι, για όλη την οικογένεια.

Μπορείς να δεις ακόμη