Η SEGA αποσύρεται από τη βιομηχανία των arcade!

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Το άκουσμα και μόνο του ονόματος SEGA φέρνει στους περισσότερους από εμάς ανατριχίλα σε συνδυασμό με υπέροχες αναμνήσεις! Άλλωστε, το Ιαπωνικό brand έχει συνδεθεί άρρηκτα με τις χρυσές εποχές του gaming! Ποιος δεν θυμάται τα υπέροχα βιντεοπαιχνίδια της, τις κονσόλες της, τον ανταγωνισμό με τη Nintendo, αλλά και τα περίφημα arcade της;

Ειδικά τα τελευταία, γνωστά και ως coin up μηχανήματα ή καμπίνες στην Ελλάδα, είναι ο ορισμός της retro νοσταλγίας και η αιτία που δεν έφτανε το χαρτζιλίκι κυρίως σε όσους ηλικιακά είμαστε μεταξύ 30 και 45 περίπου ετών…

Οπότε, η πρόσφατη είδηση απόσυρσης της SEGA από τη συγκεκριμένη αγορά, έφερε θλίψη και μάλλον το επίσημο τέλος μίας ολόκληρης εποχής. Σαφώς, arcade rooms και επιχειρήσεις υπάρχουν και σήμερα πρωτίστως στην Ιαπωνία (αποτελούν και μέρος του τουριστικού προϊόντος), αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντανακλούν τη δόξα και το hype του παρελθόντος.

Είναι μία φυσική εξέλιξη: η τεχνολογία προχώρησε, οι οικιακοί υπολογιστές, αλλά και οι κονσόλες έγιναν ισχυρά και προσιτά από οικονομικής άποψης μηχανήματα, οπότε τα arcade διατήρησαν μόνο όσο γινόταν την έννοια της δια ζώσης κοινωνικοποίησης και της διασκέδασης μίας άλλης εποχής. Για κάποιους άλλους ακόμα αποτελεί χόμπι ή έχει συλλεκτική αξία! Σε κάθε περίπτωση, το gaming από το σπίτι με δικτύωση είναι το παρόν και αυτό που καθορίζει πια την gaming και pop κουλτούρα.

Ειδικότερα, μετά από 50+ χρόνια η SEGA αποσύρεται επίσημα από τις ιαπωνικές επιχειρήσεις που σχετίζονται με arcade machines και πούλησε το μερίδιό της στην εταιρεία Genda Inc, η οποία λειτουργεί στις αντίστοιχες αίθουσες κάτω από το logo GiGo. Δηλαδή, η Sega Entertainment θα μετονομαστεί σε Genda GiGO Entertainment εταιρικά και σε όλες τις τοποθεσίες.

Βέβαια, η SEGA ήδη από το 2020 είχε προϊδεάσει για το μέλλον και είχε ήδη δώσει μερίδιο μετοχών στην Genda, ενώ είχε κλείσει και το εμβληματικό Akihabara Building 2 Arcade. Απλά η πανδημία έφερε το τελειωτικό χτύπημα σε μία ήδη προβληματική αγορά… Να σημειωθεί ότι η SEGA είναι ο πιο εμβληματικός παίχτης που αποχωρεί από αυτό το είδος ηλεκτρονικής διασκέδασης και όσοι έχουν απομείνει είναι σε οριακή οικονομική κατάσταση για παρόμοιους λόγους.

Ας ελπίσουμε ότι η SEGA θα συγκινεί έτσι ή αλλιώς και στις εποχές που θα έρθουν!

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη