IFA 2018: Η Bosch παρουσιάζει την έξυπνη γλάστρα SmartGrow

by K Admin

H Bosch επίλεξε τη φετινή ΙFA για να λανσάρει ένα νέο χαρτοφυλάκιο συσκευών που εστιάζουν στο επίκαιρο θέμα της κηπουρικής εσωτερικών χώρων.

Τα μυρωδικά και τα βότανα αποτελούν βασικό συστατικό στη μαγειρική, εμπλουτίζουν την κουζίνα με τη γεύση και άρωμά τους και προσδίδουν ιδιαίτερη πινελιά στα πιάτα. Ωστόσο, η δυνατότητα να έχεις φρέσκα βότανα την ώρα που τα χρειάζεσαι απαιτεί -εκτός από γνώσεις κηπουρικής- και ιδιαίτερη φροντίδα. Με πιο απλά λόγια, δεν είναι εύκολο να καλλιεργήσεις τα δικά σου βότανα στο σπίτι. Η Bosch θέλει να το αλλάξει αυτό, φέρνοντας τη χαρά της κηπουρικής στο σπίτι. Με την SmartGrow, μια έξυπνη γλάστρα εσωτερικής κηπουρικής, η Bosch εισέρχεται δυναμικά στο νέο αλλά ταχέως αναπτυσσόμενο χώρο της κηπουρικής εσωτερικών χώρων.

Χάρη στην SmartGrow, τα γεωργικά και καλλωπιστικά φυτά μπορούν να ευδοκιμήσουν πάνω στο περβάζι, ή το ράφι κουζίνας χωρίς ν’ απαιτείται κήπος, ή βεράντα. Σύμφωνα με την εταιρεία, μ’ αυτόν τον τρόπο μπορούν ν’ αναπτυχθούν πάνω από 40 διαφορετικοί τύποι βοτάνων, μαρουλιών και εδώδιμων φυτών σε βέλτιστες συνθήκες – από το φύτεμα μέχρι τη βλάστησή τους – και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Ο απλός, πλην όμως έξυπνος, σχεδιασμός αυτού του μικρού «θερμοκηπίου» απευθύνεται τόσο στους λάτρεις των λουλουδιών στη διακόσμηση, όσο και τους λάτρεις της τεχνολογίας.

Το SmartGrow είναι επίσης ιδανικό και για όλους όσοι χρησιμοποιούν φρέσκα και νόστιμα βότανα στην κουζίνα κι όσοι επιθυμούν να πειραματιστούν με εξωτικά συστατικά αλλά μέχρι στιγμής αποφεύγουν να καλλιεργήσουν τα δικά τους φρέσκα βότανα. Αυτό το έξυπνο σύστημα εφαρμόζει τις αρχές του υδροπονικού συστήματος καλλιέργειας, όπου τα βότανα αναπτύσσονται από μικρές κάψουλες σπόρων, χωρίς έδαφος, ή φυτοφάρμακα.

Χάρη στο πλήρως αυτόματο, κατοχυρωμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα φωτισμού και ποτίσματος της Bosch, τα φυτά ευδοκιμούν όλο το χρόνο στις καλύτερες συνθήκες. Τα βότανα που καλλιεργούνται με αυτό τον τρόπο είναι συχνά ιδιαίτερα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και γευστικά.

Ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί τις τρέχουσες φάσεις ανάπτυξης των φυτών χρησιμοποιώντας την mobile app της Bosch ειδικά για την έξυπνη συσκευή εσωτερικής κηπουρικής. Η ίδια εφαρμογή μπορεί επίσης να εμφανίσει πληροφορίες για το πότε είναι η ιδανική στιγμή για τη συγκομιδή των βοτάνων ενώ προσφέρει συμβουλές για δημιουργικές συνταγές. Ο λόγος που δεν αναφέρεται το όνομα της εφαρμογής είναι γιατί βρίσκεται ακόμα σε φάση ανάπτυξης κι αναμένεται να διατεθεί μαζί με την κυκλοφορία της συσκευής.

Η έξυπνη γλάστρα SmartGrow λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των φυτών καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους: από τη βλάστηση έως το δενδρύλλιο, τη φάση ανάπτυξης και τη συγκομιδή. Οι κάψουλες τοποθετούνται απλά στα παρεχόμενα ανοίγματα και η συσκευή διασφαλίζει ότι τα φυτά έχουν άριστο φωτισμό και παροχή νερού εντελώς αυτόνομα. Η συσκευή διαθέτει και μια πρακτική λειτουργία για όσους απουσιάζουν από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, που ονομάζεται economical holiday mode. Τo eco mode μειώνει την παροχή νερού και το φως στο ελάχιστο για τη βέλτιστη φροντίδα των φυτών. Μόλις ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των φυτών και γίνει η συγκομιδή, το SmartGrow είναι άμεσα έτοιμο για την επόμενη παρτίδα.

Το SmartGrow θα κυκλοφορήσει αρχικά στη γερμανική αγορά στα τέλη του 2018.

 

Μπορείς να δεις ακόμη