IFA 2018: Η Philips λανσάρει εξατομικευμένες λύσεις για καλή υγεία και ευεξία

by K Admin

 

 

Για την Philips, η φετινή έκθεση IFA είναι αφιερωμένη στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT), ανακοινώνοντας μια σειρά έξυπνων, εξατομικευμένων λύσεων που στοχεύουν στην προαγωγή της υγείας και της ευεξίας μας.

Οι συνδεδεμένες συσκευές της Philips χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνολογία αισθητήρων, λύσεις cloud και Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) προκειμένου να συμβάλουν στη βελτίωση της διατροφής, της ποιότητας του ύπνου, ακόμη και στη βελτίωση συνηθειών της στοματικής υγιεινής.

 

Απομακρυσμένη οδοντιατρική περίθαλψη

Χάρη στη νέα υπηρεσία Philips Sonicare Solutions Teledentistry, οι χρήστες μπορούν ν’ απολαμβάνουν πλήρη οδοντιατρική περίθαλψη χρησιμοποιώντας απλά το smartphone τους. Συγκεκριμένα, οι χρήστες αρκεί να βγάλουν από μία έως έξι φωτογραφίες των δοντιών και των ούλων τους με τη κάμερα του smartphone τους, να τις αποστείλουν μέσω της εφαρμογής Philips Sonicare και θα λάβουν πλήρη τηλεδιάγνωση από επαγγελματίες οδοντίατρους μέσα σε 24 ώρες.

Η εφαρμογή Sonicare της Philips βοηθάει τους χρήστες να φροντίζουν επιμελώς τη στοματική τους υγιεινή σε καθημερινή βάση και να μοιράζονται τα δεδομένα τους με τον οδοντίατρο της επιλογής τους, λαμβάνοντας άμεσα εξατομικευμένες οδηγίες και συμβουλές στη φορητή τους συσκευή.

 

Έξυπνες κεφαλές βούρτσας με τεχνολογία BrushSync

Την παραπάνω υπηρεσία έρχεται να συμπληρώσει η έξυπνη ηλεκτρική οδοντόβουρτσα Philips Sonicare DiamondClean Smart, η οποία εισάγει μια νέα υπηρεσία αυτόματης αντικατάστασης κεφαλών βουρτσών. Ειδικότερα, η νέα υπηρεσία χρησιμοποιεί την τεχνολογία BrushSync που ενσωματώνεται στις έξυπνες κεφαλές και ηλεκτρικές οδοντόβουρτσές της Philips.

Η υπηρεσία αυτόματης αντικατάστασης θα μπορεί να παραγγέλνει αυτόματα ανταλλακτική κεφαλή όταν χρειάζεται, με βάση τον πραγματικό χρόνο χρήσης της οδοντόβουρτσας. Έτσι, όταν έρχεται η κατάλληλη χρονική στιγμή για την αντικατάστασή τους, οι ανταλλακτικές κεφαλές θα παραδίδονται απευθείας στο σπίτι του χρήστη.

 

Philips High Speed Connected Blender – Έξυπνο μπλέντερ για υγιεινή διατροφή

Αυτό το έξυπνο μπλέντερ της Philips είναι σχεδιασμένο για να βοηθάει τους χρήστες να μειώσουν την πρόσληψη ζάχαρης και θερμίδων αλλά και ν’ αυξήσουν τη συνολική ευεξία τους. Για να το πετύχει αυτό, η ενσωματωμένη ζυγαριά του High Speed Connected Blender εξαλείφει την ανάγκη για προ-μέτρηση των συστατικών και παρέχει λεπτομερή ανάλυση των διατροφικών στοιχείων, ενώ η συνοδευτική εφαρμογή Philips NutriU λειτουργεί ως προσωπικός διατροφολόγος, προσφέροντας εξατομικευμένες συμβουλές και εκατοντάδες διατροφικά ισορροπημένες συνταγές.

 

 

 

Philips SmartSleep – Βελτίωση του ύπνου

Σε όλους μας είναι σημαντικός και απαραίτητος ο πλήρης ύπνος, ωστόσο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είτε έχουν προβληματικό ύπνο, ή ακόμα χειρότερα πάσχουν από αϋπνία. Κανείς δεν πρέπει να στερείται τη θεραπεία για διαταραχές ύπνου. Αυτή είναι και η ιδέα πίσω από τη νέα φορητή συσκευή SmartSleep της Philips.

Σε αντίθεση με άλλα sleep trackers που παρακολουθούν απλώς το «μοτίβο ύπνου» ενός χρήστη, το SmartSleep ενισχύει ενεργά το βάθος και τη διάρκεια του βαθιού ύπνου. Το SmartSleep χρησιμοποιεί δύο μικρούς αισθητήρες και προηγμένους αλγόριθμους που προσδιορίζουν με ακρίβεια τα διάφορα στάδια του ύπνου. Όταν ανιχνεύει περιόδους βαθύ ύπνου, η συσκευή παρεμβαίνει -με κλινικά αποδεδειγμένη τεχνολογία- για να την ενισχύσει σε πραγματικό χρόνο, παράγοντας εξατομικευμένους ήχους. Παράλληλα, η συνοδευτική εφαρμογή καταγράφει τη βελτίωση του ύπνου με την πάροδο του χρόνου και παρέχει οδηγίες και συμβουλές για καλύτερο ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι το SmartSleep αξιοποιεί πάνω από 2,8 δισεκατομμύρια δεδομένων ύπνου που συγκέντρωσε η Philips την περασμένη δεκαετία. Επιπλέον, η εταιρεία συνεργάστηκε στενά με το Sleep Scientific Advisory Board, το οποίο αποτελείται από παγκοσμίου φήμης επιστήμονες και κλινικούς ιατρούς σε θέματα διαταραχών ύπνου, οι οποίοι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του SmartSleep.

Το SmartSleep, το οποίο έχει ήδη λανσαριστεί σε Αμερική και Γερμανία, σύντομα θα «τροφοδοτείται» από Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), με σκοπό να ενισχύσει περαιτέρω την εξατομικευμένη εμπειρία του χρήστη.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη