IFA 2018: H Lenovo παρουσίασε το λεπτότερο επαγγελματικό της laptop

by K Admin

Η θρυλική σειρά ThinkPad, μας έχει προσφέρει κατά καιρούς εντυπωσιακά μοντέλα, τόσο καινοτόμα, που έχουν χαρακτηριστεί μπροστά από την εποχή τους. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον σύγχρονο επαγγελματία ο οποίος μετακινείται πολύ και συχνά και ως εκ τούτου αποζητά ένα σύστημα ισχυρό μεν, εύκολο στη μεταφορά δε, παρουσίασε στην IFA του Βερολίνου τα ThinkPad P1 και ThinkPad P72.

Το μεγαλύτερό τους πλεονέκτημα έναντι όχι μόνο του ανταγωνισμού αλλά και των προκατόχων τους, είναι το σημαντικά μικρότερο μέγεθός τους –ειδικά σε ό,τι αφορά τα προηγούμενα μοντέλα ThinkPad, μιλάμε για μείωση μεγέθους που αγγίζει το 35%. Τα ίδια ισχύουν και με το βάρος, το οποίο εντοπίζεται στα 1,7 κιλά. Συνυπολογίζοντας δε και το προφίλ των 18,4 mm, αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για το ελαφρύτερο και λεπτότερο επαγγελματικό laptop που έχει κυκλοφορήσει ως τώρα!

Τα παραπάνω βέβαια δε σημαίνουν πως τα P1 και P72 πάνε πίσω σε ό,τι αφορά τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά –αμφότερα θεωρούνται «τέρατα» επιδόσεων! Ίσα-ίσα που η κομψή τους εμφάνιση δεν προϊδεάζει σε καμία περίπτωση για τις αστείρευτες ικανότητές τους.

Το ThinkPad P72 είναι ένα desktop replacement στις 17,3 ίντσες (επιλογή μεταξύ Full HD και 4K οθόνης με την τελευταία να καλύπτει το 100% της κλίμακας Adobe RBG) με δίσκο που φτάνει τα 6 TB, μνήμη DDR4 που αγγίζει τα 128 GB και τεχνολογία Intel Optane με 16 GB μνήμης για την αποτελεσματική διαχείριση μεγάλων σετ δεδομένων. Όσο για τα γραφικά του συστήματος, φροντίζει μία κάρτα NVIDIA Quadro (έως και την P5200) και σε περίπτωση που αναρωτιέσαι τι είδους επαγγελματίας θα μπορούσε να χρειαστεί τέτοιο «θηρίο», η Lenovo στοχεύει κυρίως στην αυτοκινητοβιομηχανία και τον οικονομικό τομέα.

 

 

Σε ό,τι αφορά το ThinkPad P1 τώρα, διαθέτει επεξεργαστή Intel Core 8ης γενιάς με χρονισμούς που αγγίζουν και τα 4,6 GHz, μνήμη DDR4 μέχρι 64 GB και δίσκο με χωρητικότητα που αγγίζει τα 4 TB –ανάλογα τη σύνθεση. Για τα 4K γραφικά της οθόνης των 15,6 ιντσών, φροντίζει και εδώ μια NVIDIA Quadro –αν και πιο «ελαφριά» σε σχέση με αυτή του P72, αφού το ισχυρότερο μοντέλο είναι η P2000. Το P1 διαθέτει συν τοις άλλοις και ένα υπερπλήρες προφίλ συνδεσιμότητας με θύρες Thunderbolt 3, HDMI 2.0 και USB-C μεταξύ άλλων. Η διάθεσή τους ξεκινά άμεσα.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη