IFA 2018: Samsung και LG φέρνουν τις 8K τηλεοράσεις στο σπίτι μας

by K-Admin 1

 

 

Δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα στην παγκόσμια αγορά τεχνολογίας και βέβαια στην IFA 2018, οι Samsung και LG δικαίωσαν τις προσδοκίες με την παρουσία τους στο Βερολίνο να χαρακτηρίζεται από καινοτόμες και premium συσκευές σε πληθώρα διαφορετικών προϊοντικών κατηγοριών.

Ξεκινώντας με την LG, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην εκπληκτική OLED 8K τηλεόραση που μαγνήτισε το ενδιαφέρον, αποτελώντας ένα των highlights ολόκληρης της έκθεσης. Στις 88 ίντσες, αποτελεί το πρώτο 8K (7680 x 4320 για να μην παρεξηγούμαστε) μοντέλο παγκοσμίως, διαθέτοντας περισσότερα από 33 εκατομμύρια pixels και προσφέροντας απίστευτο λόγο αντίθεσης και αμίμητα βαθύ μαύρο χρώμα –όπως άλλωστε θα περίμενε κανείς από μία OLED τηλεόραση.

Αν και οι 8K τηλεοράσεις αποτελούν μια κατηγορία που βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακό στάδιο ανάπτυξης, οι ειδικοί βλέπουν την εν λόγω αγορά να έχει ξεπεράσει τις πέντε εκατομμύρια μονάδες το 2022. Δεδομένων των προοπτικών που δημιουργούνται λοιπόν, είναι απολύτως λογικό η LG να θέλει να ηγηθεί της κατηγορίας, χρησιμοποιώντας ως αιχμή του δόρατός της την τεχνογνωσία της στις OLED.

 

 

Στην αγορά των 8K τηλεοράσεων πάντως, η LG έχει να αντιμετωπίσει ήδη έναν μεγάλο ανταγωνιστή. Ο λόγος για τη Samsung που παρουσίασε τη νέα της 8K QLED τηλεόραση, Q900R. Διατίθεται σε τέσσερα μεγέθη από 65 έως και 85 ίντσες και περιλαμβάνει τεχνολογίες 8Κ AI Upscaling και Q HDR 8K/HDR10+. Είναι εξοπλισμένη με επεξεργαστή Quantum 8K και φωτεινότητα 4000 nit ακόμα και στην 8K ανάλυση –μιλάμε για πρότυπο που πληρούν τα περισσότερα κινηματογραφικά στούντιο.

 

 

Μάλιστα, για το upscaling της εικόνας, η Samsung έχει χρησιμοποιήσει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης έτσι ώστε να βελτιώνεται η ποιότητα της εικόνας αλλά και του ήχου –και μάλιστα ανεξάρτητα από την αρχική ποιότητα ή μορφή πηγής.

Πέραν της νέας της σειράς Q900R, η Samsung παρουσίασε ακόμα ένα νέο μοντέλο 49 ιντσών στη σειρά The Frame, καθώς επίσης και τη The Wall, μια οθόνη micro LED τελευταίας τεχνολογίας, σχεδιασμένη για επαγγελματικούς χώρους και περιβάλλοντα θέασης εκτός σπιτιού. Τα παραπάνω πλαισιώνονται από τα προηγμένα soundbars HW-N940 και HW-N850 τα οποία έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Harman Kardon, υποστηρίζοντας Dolby Atmos και DTS:X.

 

 

Σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα των μοντέλων 8Κ τηλεοράσεων, αυτή αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου. Προτεινόμενες τιμές λιανικής δεν έχουν ανακοινωθεί όμως η λογική λέει ότι σε πρώτη φάση θα απευθύνονται σε εκείνους που είναι διατεθειμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη…

 

Μπορείς να δεις ακόμη