IFA 2018: To Fitbit Charge 3 είναι το fitness tracker που θα σε κρατήσει σε φόρμα

by K-Admin 1

 

Στην IFA του Βερολίνου, η Fitbit έφερε μαζί της το Charge 3, το τελευταίο μέλος της οικογένειας των Charge που έρχεται να αποδείξει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ότι υπάρχει ζωή για τα wearables και μακριά από τα smartphones.

Μη σε μπερδεύει το design του: μπορεί εκ πρώτης όψεως να μοιάζει ολόιδιο με ‘κείνο του Charge 2, όμως στην πραγματικότητα η Fitbit έχει πραγματοποιήσει δύο πολύ σημαντικές αλλαγές που αναβαθμίζουν την ποιότητά του: το σασί του πλέον είναι αλουμινένιο, αυξάνοντας την αντοχή του στον χρόνο και τη χρήση ενώ παράλληλα κρατά το βάρος του σε λογικά επίπεδα, ενώ η οθόνη αφής του προστατεύεται από Gorilla Glass 3 διατηρώντας τη γυαλάδα και την καθαρότητά της.

 

 

Μιλώντας για την οθόνη αφής, πλέον έχει δυνατότητα απεικόνισης και αποχρώσεων του γκρι (αντί για άσπρο και μαύρο) ενώ το μικρότερο πλαίσιό της, αυξάνει την ωφέλιμη επιφάνειά της κατά 40%. Με μια του κίνηση, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να δει την άσκησή του ανά ημέρα, καθώς επίσης και να θέσει στόχους σε ό,τι αφορά τους χρόνους, τις θερμίδες που καίει και την απόσταση που καλύπτει. Το καλύτερο; Υποστηρίζεται και προβολή ενημερώσεων από smartphone, με το Charge 3 να γίνεται το πρώτο fitness tracker της Fitbit που προσφέρει κάτι τέτοιο!

To Fitbit Charge 3 όμως δε θα το πάρει κανείς λόγω της οθόνης του, έτσι δεν είναι; Η Fitbit έχει αναβαθμίσει τον αισθητήρα καρδιακών παλμών, τον οποίο έχει πλαισιώσει μάλιστα και με έναν δεύτερο SpO2 που μετρά το ποσοστό του κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα –σαν κι αυτούς που συναντάμε στα smartwatches της εταιρείας. Το κολύμπι έχει προστεθεί πλέον στις δραστηριότητες που καταγράφει το Charge 3 ενώ αξίζει να σημειώσουμε και το γεγονός πως έχει προστασία από το νερό σε βάθος έως 50 μέτρων. Πέραν όλων αυτών, το Charge 3 έχει και αρκετές νέες εφαρμογές και λειτουργίες με τη Fitbit να προσθέτει ότι θα προστεθούν κι άλλες εν καιρώ.

 

 

Ο χειρισμός του δεν είναι δύσκολος, αν και κατά τι διαφορετικός σε σχέση με το Charge 2. Το φυσικό πλήκτρο έχει αντικατασταθεί από ένα ψηφιακό ενώ πλέον υποστηρίζεται και τεχνολογία haptic feedback, μια κίνηση που σύμφωνα με τους ανθρώπους της Fitbit έκανε πιο εύκολη την προστασία του wearable από το νερό ενώ απελευθέρωσε και σημαντικό χώρο ο οποίος επέτρεψε την προσθήκη επιπλέον αισθητήρων και μεγαλύτερης μπαταρίας. Η τελευταία, χαρίζει στη συσκευή έως και επτά μέρες συνεχούς λειτουργίας με μία μόνο φόρτιση, επίδοση σημαντικά βελτιωμένη συγκριτικά με τις πέντε μέρες του προκατόχου της.

Το Fitbit Charge 3 κυκλοφορεί τον Οκτώβριο σε δύο εκδόσεις, την απλή με NFC και μια με υποστήριξη Fitbit Pay για πληρωμές – αμφότερες έρχονται σε δύο συνδυασμούς χρωμάτων, μαύρο/ανθρακί και ροζ/γκρι.

Μπορείς να δεις ακόμη