IFA 2018: Samsung Galaxy Watch

by K Admin

 

 

Μπορεί οι περισσότεροι να περίμεναν κάτι σε Gear S4, η Samsung ωστόσο επέλεξε να κάνει τη διαφορά σε ό,τι αφορά το επόμενο smartwatch της με το Galaxy Watch το οποίο φυσικά έφερε μαζί της και στην IFA αφού μπορεί να γνωρίζαμε γι’ αυτό εδώ και μερικές εβδομάδες, ωστόσο στο Βερολίνο είχαμε την ευκαιρία να το δούμε από κοντά και να το δοκιμάσουμε για πρώτη φορά.

Το νέο smartwatch της Samsung κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις. H μεγάλη, έχει μέγεθος –ή ορθότερα διαγώνιο- 46 mm, προφίλ 13 mm και βάρος 63 γραμμάρια χωρίς το λουράκι. Έρχεται μόνο σε ασημί χρώμα ενώ πλαισιώνεται από αυθεντικό λουράκι σε τρία διαφορετικά χρώματα (μπλε, μαύρο, γκρι). Η μικρότερη έκδοση, αυτή των 42 mm, έχει προφίλ 12,7 mm ενώ είναι και ελαφρύτερη καθώς ζυγίζει 49 γραμμάρια –επίσης χωρίς το λουράκι. Αυτή τουλάχιστον διατίθεται σε περισσότερα χρώματα καθώς το μεν ρολόι προσφέρεται σε μαύρο και ροζ (rose gold) και το δε αυθεντικό λουράκι σε μαύρο, γκρι, κόκκινο, μωβ, κίτρινο, καφέ και μπεζ.

Από πλευράς σχεδιασμού τώρα, το Samsung Galaxy Watch διαθέτει περιστρεφόμενο πλαίσιο, μέσω του οποίου θα γίνεται και ο χειρισμός του. Η εμφάνισή του είναι προσαρμόσιμη στο γούστο του χρήστη με τον τελευταίο να είναι σε θέση να επιλέξει μεταξύ περισσότερων από 60.000 designs σε ό,τι αφορά το καντράν. Και οι δύο εκδόσεις του smartwatch διαθέτουν οθόνη AMOLED ανάλυσης 360×360 pixels. Στο μοντέλο των 42 mm είναι 1,2 ιντσών ενώ σε εκείνο των 46 mm ανεβαίνει στις 1,3 ίντσες. Σε κάθε περίπτωση, η επικάλυψη Corning Gorilla DX+ θα την προστατέψει από τις καθημερινές φθορές.

 

Το Galaxy Watch είναι αδιάβροχο σε βάθος 5 μέτρων ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η αυτονομία του που κατά τη Samsung φτάνει και τις επτά μέρες δίχως την ανάγκη φόρτισης –για το μοντέλο των 46 mm με τη μπαταρία των 472 mAh τουλάχιστον. Θα έχεις τη δυνατότητα επιλογής έκδοσης μεταξύ Bluetooth και Bluetooth & LTE πέραν του μεγέθους. Εννοείται ότι αν διαλέξεις εκείνη με το LTE, θα μπορείς να χρησιμοποιείς το smartwatch και χωρίς το smartphone σου. Σε όποια κι αν καταλήξεις πάντως, θα απολαύσεις μια καταπληκτική εμπειρία χρήσης, απόρροια του διπύρηνου επεξεργαστή Exynos 9110 στα 1,15 GHz, των 768 MB/1,5 GB RAM (για τις Bluetooth και Bluetooth & LTE εκδόσεις αντίστοιχα) και της χωρητικότητας των 4 GB.

Σε ό,τι αφορά τις λειτουργίες του τώρα, το Galaxy Watch φορτίζει ασύρματα μέσω WPC, θα καταγράψει με ακρίβεια ό,τι κι αν κάνεις, φροντίζοντας παράλληλα να σε ενημερώσει όποτε χρειαστείς διάλειμμα κατά την άσκησή σου. Ο αριθμός των υποστηριζόμενων ασκήσεων έχει αυξηθεί στις 39 ενώ το smartwatch θα καταγράψει με πάσα λεπτομέρεια και τον ύπνο σου. Τρέχει το Tizen 4 με τον χρήστη να έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει επιπλέον εφαρμογές μέσω του Galaxy App Store.

Το Samsung Galaxy Watch μπορείς ήδη να το προπαραγγείλεις εδώ! 

Μπορείς να δεις ακόμη